• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

🔥 השריפה בבית מדרשו של מרן

ראש הממשלה בנימין נתניהו: אני מזועזע מהאירוע הנפשע של הצתת וחילול בית הכנסת ״אור חביב״ בירושלים, כפי שנקבע על-ידי כבאות והצלה. אסור לנו לאפשר מראות שמזכירים תקופות אפילות בהיסטוריה שלנו. והנאני קורא לרשויות אכיפת החוק לאתר את הפורעים בהקדם האפשרי ולמצות איתם את מלא חומרת הדין - בין אם השחיתו בית-כנסת או בית-משפט, ובין אם פעלו באלימות נגד כל גורם כלשהו במדינת ישראל.

בעקבות הצתת בית הכנסת של מו״ר הראש״ל הגר״י יוסף שליט״א: יו״ר ש״ס ח״כ הרב אריה דרעי, שוחח כעת עם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, וביקש ממנו להגביר את האבטחה סביב בית הכנסת ומעונו של מו״ר הראשון לציון, וכן סביב הרב עצמו – במטרה לחזק את תחושת הביטחון ולמנוע מקרים חמורים נוספים.

ישי כהן: ‏מחקירה ראשונית עולה שהמצית ביקש להרתיע באופן אישי את מרן הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף. בזירת השריפה ניתן להבחין שהמצית בחר להצית רק את מקומו של מנהיגה הרוחני של ש״ס. בתיעודים ממצלמות האבטחה המצית נראה נכנס לבית המדרש וניגש למקומו של הראש״ל, שופך חומר בערה, מצית ונמלט מהזירה.

תגובות מקיר לקיר בני גנץ : ״המראות של בית הכנסת אור חביב שהוצת נראים כאילו נלקחו מתקופות אפלות. מדובר בפשע חמור שחייב להיחקר ולהיות מטופל במלוא חומרת הדין. אני סומך על גופי החקירה והאכיפה - שכך יעשה.״

יו״ר ש״ס, ח״כ אריה דרעי, הנחה להעמיד באופן מיידי חברת אבטחה פרטית לשמירה על ביתו של מו״ר הראש״ל הגאון רבי יצחק יוסף שליט״א, עד להשלמת סידורי האבטחה מצד כוחות הביטחון ולהבהרת ממצאי החקירה.

חבר מועצת חכמי התורה וראש בד"ץ יורה דעה מרן הגר"ש מחפוד אמר ביציאתו מבית הכנסת בכאב: "אני מזועזע מהמראות הקשים של הצתת בית הכנסת אור חביב כאן בירושלים, משכן תפילתו של ידידי הגדול מרן הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף שליט"א אשר ממשיך בדרכו הקדושה של אביו מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל בהנהגת עם ישראל. ולכן ניסיון הצתת ביתו - היא תקיפה על כל הציבור האמוני, אני מקווה שהרשויות יפעלו במלוא הנחישות לתפיסת הפושעים". (דרך המלך)

בפתח ישיבת הממשלה גינה סגה״ש אורי מקלב את השריפה שהוצתה בבית מדרשו של מרן הגאון הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליט״א, ואמר: “מדובר בפגיעה חמורה בבית כנסת, בספרי קודש וברב עצמו שליט״א - פגיעה בקודשי ישראל שאסור לעבור עליה לסדר היום. יש לטפל במקרה הזה בחומרה הראויה ולמצות את הדין עם האחראים”. (אברהם פריינד)

סגן ומ"מ ראש העיר ירושלים הרב צביקה כהן: "אני מזועזע ומגנה בתוקף את הצתת בית הכנסת ובית המדרש של מורנו ורבנו מרן הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליט"א, בית הכנסת ובית המדרש שמתקיים בו כי מציון תצא תורה ודבר ד' מירושלים.

זהו מעשה חמור ביותר הפוגע בלב ליבה של ירושלים. הצתת בית כנסת בעיר הקודש היא חילול השם בממדים חסרי תקדים.

בתפקידי כמ"מ ראש עיריית ירושלים, אני דורש מהמשטרה לפעול במלוא החומרה ולמצוא את הפוגעים שהעזו לפגוע בקדושת ירושלים ובכבודו של אחד ומיוחד מגדולי הדור אשר לאורו אנו הולכים. הנחתי את כל הגורמים בעירייה לשתף פעולה מלאה עם החקירה".

צנתוקים מקווי טלפון כעת עם הודעה זאת :

קריאת קודש וזעקת שבר!
בצער ובזעזוע עמוק אנו מרימים קול מחאה על חילול הקודש הנורא אשר התרחש בבית הכנסת "אור חביב", מקום תורה ותפילה, בו מתפלל מרן הראשון לציון, הרב יצחק יוסף שליט"א.

האם הגענו לימים בהם אש השנאה מכלה את בתי מקדש מעט? האם נעמוד מנגד כאשר ספרי תורה נשרפים, כיסאו של רבנו נחרב, וצלבים של טומאה מרוססים על קירות בית הכנסת?

אין זה אלא אות ברור משמים על חורבן הדור, על התרופפות הקדושה.

אנו קוראים לכל יראי ה' ולכל שומרי הגחלת להצטרף לזעקה זו, לדרוש צדק ולפעול למען שמירת קדושת בתי הכנסת בישראל.

לא נשתוק! לא נרפה! התורה לא תיכבה!

יהי רצון שהקב"ה יאיר את עינינו, יחזיר את כבוד התורה למקומה, ויביא גאולה שלמה במהרה בימינו.

חזור
חלק עליון