נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
יש גם 3 כרכים רבינו האור לציון שערך הרב שלום וולך שליט'אמי שרוצה לקרוא על חכם בן ציון ע"ה דברים מופלגים יכול לקרוא בספר דרש בחכמה של הגאון רבי ראובן שהרבני זיע"א - גיסו ובעוד מספריו שמתארים
ענק בתורה, מופלג בקדושה, גאון בענווה, מיוחד בקבלה, ועוד.
שמעתי שיש שם גם דברים שחכם בן ציון היה מעדיף שלא יכתבו, והיה מוחה בכותבים.יש גם 3 כרכים רבינו האור לציון שערך הרב שלום וולך שליט'א
לא הפריע לי. כי חזקה על חבר וכו'.מפריע לך הבעיה של סוחט בשבת?
גם אני תמהתי בזה?
אולי לא הניח רגלי על הרצפה ולא סחט את נעליו וגרביו ועדיין צ"ב
מה היה מוחה? אולי מענווה! סדרת ספרים מופלאה, התענגתי ממנה רבות כל כך. מה יש שלא כרצונו שם? אשמח לדעת... כנראה היה מוחה מענווה. אני כמעט בטוח. כי אני לא יודע על מה התכוונת, כי הכל נפלא שם.שמעתי שיש שם גם דברים שחכם בן ציון היה מעדיף שלא יכתבו, והיה מוחה בכותבים.
כוונתי שיש שם כמה רמזים נגד מרן זיע"א ודרכו.מה היה מוחה? אולי מענווה! סדרת ספרים מופלאה, התענגתי ממנה רבות כל כך. מה יש שלא כרצונו שם? אשמח לדעת... כנראה היה מוחה מענווה. אני כמעט בטוח. כי אני לא יודע על מה התכוונת, כי הכל נפלא שם.
ולא ידעתי על מה ולמה יצא הקצף, כי שם למסקנה העלה להלכה ולמעשה, כדברי פסק מופת הדור ח"ר עובדיה ובנו אחריו הראשל"צ, וד"ב.ראו מה שהביאו שם בעמ' עט תשובה מחכם אחד אשר בספרו שלו בא בלשון מדברת גדולות (ובחוצפה יתירה) על מרן זצוק"ל ומרן שליט"א וכבר הכה על קדקדו מרן שליט"א (בכמה דוכתי ומהם בשיעור שנמסר ביום ט"ב לפני כ8 שנים בערך).
ולא ידעתי כיצד ניתן לחלוק בתשובה אחת על הגר"ש משאש, ועל מרן זצוק"ל, ועל הגר"מ לוי, ועל מרן שליט"א, ועוד. אין זה אלא אהבת הניצוח והקיפוח. ויש לתלות את הדברים בהבנתו המוטעית של הכותב אשר חושב את כולם לטועים והוא צודק. אטו כל הני חכמי טעו בכל זה ורק הוא הבין נכונה.. וד"ב.
מדבריך ניכר כי קראת רק את השורה האחרונהולא ידעתי על מה ולמה יצא הקצף, כי שם למסקנה העלה להלכה ולמעשה, כדברי פסק מופת הדור ח"ר עובדיה ובנו אחריו הראשל"צ, וד"ב.
כִּי מִצִּיּוֹן תֵּצֵא תוֹרָה: הגאון חכם בנציון אבא שאול זצ"ל, ראש ישיבת 'פורת יוסף' • "חמש עשרה שנה הוא סבל, משנת תשמ"ג. אח"כ הוא נפטר ביום י"ט בתמוז תשנ"ח. עשיתי לי סימן בפסוק: "ביום צרתי אקראך (ר"ת בן ציון אבא), כי תענני". 'ביום צרתי' עולה תשנ"ח" (מדברי מרן ראש הישיבה הגר"מ מאוז זצוק"ל) | י"ט תמוז: כ"ז שנים להסתלקותו. זכותו תגן עלינו ועל כל ישראל
![]()
לאחרונה אירס בנו מישיבה אשכנזית סורוצקין אבל לפחות חכם שלום בער מיודד עם הרב שליט'אואת מי אני רואה לא פחות ולא יותר מראש עיריית אלעד היקר שלנו ר' יהודה בוטבול, בן תורה ירא שמים.
זה דוגמא לש"ס שצריך לללכת לישיבות ספרדיות.לאחרונה אירס בנו מישיבה אשכנזית סורוצקין אבל לפחות חכם שלום בער מיודד עם הרב שליט'א
בברכת התורה