• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

כנס גדול מחר בשמואל הנביא במעמד גדולי ישראל

יוסף דוד

Well-known member
בראשות רב השכונה רבי יצחק כהן שליט"א
ומרן רבי משה צדקה שליט"א
עקב ה"פינוי בינוי" שאחינו... מריצים שם בשכונה
שמעתי ממישהו שהרב יצחק כהן [שידוע בכח הברכה שלו] אמר לו שמי שיגיע יזכה לברכה מיוחדת במה שהוא צריך!

קבצים מצורפים

• מודעה כנס 2222 .pdf
    62.5 KB · צפיות: 36
לא כ"כ זכיתי להבין למה אין התושבים רשאים לעשות פינוי בינוי, בתיהם הוא ממונם שלהם ויעשו כרצונם. כל מי שיכול למקסם רווחים בנכסיו ימקסם, לא כך?!

לא כ"כ זכיתי להבין למה אין התושבים רשאים לעשות פינוי בינוי, בתיהם הוא ממונם שלהם ויעשו כרצונך. כל מי שיכול למקסם רווחים בנכסיו ימקסם, לא כך?!
לא הכל בחיים זה ממון יש גם את רוחניות השכונה,
ושרוצים להקים שם קניונים וחנויות מסחר ומגדלים של 20 קומות [שלא יביאו "צולים" לשכונה....] אז מחובת רבני השכונה לדאוג לרוחניות השכונה.זאת ועוד סיבות שאין כאן המקום להרחיב. רבי יצחק כהן וחכם משה צדקה אנשים גדולים ומבינים מה הם עושים!!
ואגב מר פשוט הסר דאגה, הרבנים דואגים שם גם לגשמיות ע"י תוכניות שונות.

ושרוצים להקים שם קניונים וחנויות מסחר ומגדלים של 20 קומות [שלא יביאו "צולים" לשכונה....] אז מחובת רבני השכונה לדאוג לרוחניות השכונה.זאת ועוד סיבות שאין כאן המקום להרחיב. רבי יצחק כהן וחכם משה צדקה אנשים גדולים ומבינים מה הם עושים!!
בדר"כ במקרים כאלו כוחות השוק עושות את שלהן, והמקרה אבוד.
צא וראה איך שכונת הבוכרים ובית ישראל הפכו לשכונות מלאות חסידים הי"ו

ואאאדשא"ש.

הגה"צ מורנו ורבנו הרב יצחק כהן שליט"א
מנהיג את השכונה ביד רמה כבר 40 שנה
הוא מסור בלב ונפש לכל אחד ואחד מהתושבים...
וכעת הוא רואה שאם אחינו יצליחו לעשות שם את מה שהם זוממים, יהיה חורבן שלם לשכונה,
על כן הוא עומד כחומה בצורה נגד המזימות שלהם
למרות שהוא אישית יכול רק להרויח מזה (כדוגמת כל המבני ציבור שהציעו לתת לו וכיוצ"ב)

נ.ב. אותם אלו שמנסים להריץ את תוכנית הפינוי בינוי שם,
נלחמים בכל הכח שלא יעשו את אותו פינוי בינוי בשכונות שלהם (רוממה וכיוצ"ב)

אז רבותי מתרחש כאן גם נסיון "גירוש ספרד 2"
למי שמבין את עומק הענין.

ומכיון שאנחנו במוצאי ט"ב אני חייב להבהיר שאי"ז ח"ו מחמת שנאת חינם
אלא פשוט מנטליות אחרת או בצע כסף...

וכעת הוא רואה שאם אחינו יצליחו לעשות שם את מה שהם זוממים, יהיה חורבן שלם לשכונה,
למרות שהוא אישית יכול רק להרויח מזה (כדוגמת כל המבני ציבור שהציעו לתת לו וכיוצ"ב)

למי שמבין את עומק הענין.
מצטרף לכל מילה

למי שמבין את עומק הענין.

ומכיון שאנחנו במוצאי ט"ב אני חייב להבהיר שאי"ז ח"ו מחמת שנאת חינם
אלא פשוט מנטליות אחרת או בצע כסף...
אני יודע על הרבה אברכים ספרדיים שמעוניינים בתוכנית פינוי בינוי, וכי הם עושים גירוש ספרד?! הם מנסים למקסם את הרווח מדירותיהם שהם קנינם שלהם. ולענ"ד זו זכותם שכן ממונם הוא.

אני יודע על הרבה אברכים ספרדיים שמעוניינים בתוכנית פינוי בינוי, וכי הם עושים גירוש ספרד?! הם מנסים למקסם את הרווח מדירותיהם שהם קנינם שלהם. ולענ"ד זו זכותם שכן ממונם הוא.
ככל הידוע לי, יהודי אמור להיות כפוף להלכה גם ב"ממונו". וגדולי ישראל פסקו שאסור אז פשוט אסור!!!!

קבצים מצורפים

• הוי זהיר בגחלתן (1).pdf
    307.4 KB · צפיות: 12
  • מכתב הרב יצחק כהן והרב בוארון.jpg
    מכתב הרב יצחק כהן והרב בוארון.jpg
    525.2 KB · צפיות: 12
יש אנשים שמסתכלים על עצמם ויש אנשים שמסתכלים על כלל ישראל
בדרך כלל אלו שהסתכלו רק על עצמם הביאו הרבה חורבנות לעם ישראל. ודי בזה.

לא אמרתי שאסור להם להרויח ולמקסם את רווח דירותיהם
אלא צריכים לעשות אגודה אחת עם רבני ועיני העדה
שגם הם חפצים שלכל אברך ספרדי, ליטאי, וחסידי, יהיה כמה שיותר כסף...

לא נורא אין אדם עומד ע"ד רבו..... במיוחד שהוא משוחד [??]
כמה קל להטיח האשמות.
אצלי בשו"ע לא מופיע שרב שכונה או חכמי ישראל רשאים להכריע בעניין ממונו של אדם, אא"כ בי"ד חייבוהו, עם כל הכבוד וההערכה והאהבה לחכמי ישראל הנ''ל שליט"א, כל שלא תבעו הדיירים לבי"ד, ובי"ד פסק לדיירים שאסור לחתום לפינוי בינוי, אזי מותר להם לחתום.
אא"כ תאמר שיש לחכמים הנ''ל כח של הפקר בי"ד הפקר, מה שלא כ"כ מסתבר.

וְעָשִׂ֗יתָ עַל־פִּ֤י הַדָּבָר֙ אֲשֶׁ֣ר יַגִּ֣ידֽוּ לְךָ֔ מִן־הַמָּק֣וֹם הַה֔וּא אֲשֶׁ֖ר יִבְחַ֣ר יְהֹוָ֑ה וְשָׁמַרְתָּ֣ לַעֲשׂ֔וֹת כְּכֹ֖ל אֲשֶׁ֥ר יוֹרֽוּךָ׃

וְעָשִׂ֗יתָ עַל־פִּ֤י הַדָּבָר֙ אֲשֶׁ֣ר יַגִּ֣ידֽוּ לְךָ֔ מִן־הַמָּק֣וֹם הַה֔וּא אֲשֶׁ֖ר יִבְחַ֣ר יְהֹוָ֑ה וְשָׁמַרְתָּ֣ לַעֲשׂ֔וֹת כְּכֹ֖ל אֲשֶׁ֥ר יוֹרֽוּךָ׃
שפיל לרישא דקרא.
כִּי יִפָּלֵא מִמְּךָ דָבָר לַמִּשְׁפָּט בֵּין דָּם לְדָם בֵּין דִּין לְדִין וּבֵין נֶגַע לָנֶגַע דִּבְרֵי רִיבֹת בִּשְׁעָרֶיךָ וְקַמְתָּ וְעָלִיתָ אֶל הַמָּקוֹם אֲשֶׁר יִבְחַר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ בּוֹ.
וּבָאתָ אֶל הַכֹּהֲנִים הַלְוִיִּם וְאֶל הַשֹּׁפֵט אֲשֶׁר יִהְיֶה בַּיָּמִים הָהֵם וְדָרַשְׁתָּ וְהִגִּידוּ לְךָ אֵת דְּבַר הַמִּשְׁפָּט.

אצלי בשו"ע לא מופיע שרב שכונה או חכמי ישראל רשאים להכריע בעניין ממונו של אדם
חכם שלום מבין אחרת.
וז"ל: אודות המבקשים לעשות שינויים תיכנוניים בשכונה פשוט וברור כי בכל דבר קטן כגדול צריך להיוועץ ולהיות כפופים להוראתו והכרעתו של המרא דאתרא שליט"א
ע"ש למעלה הובא המכתב. מסתמא שגם עליו אתה חולק. תנא ופליג. או סתם איפכא מסתברא...

חכם שלום מבין אחרת.
וז"ל: אודות המבקשים לעשות שינויים תיכנוניים בשכונה פשוט וברור כי בכל דבר קטן כגדול צריך להיוועץ ולהיות כפופים להוראתו והכרעתו של המרא דאתרא שליט"א
ע"ש למעלה הובא המכתב. מסתמא שגם עליו אתה חולק. תנא ופליג. או סתם איפכא מסתברא...
אשמח שתפנה אותי לשו"ע סימן וסעיף.
וליה פשיטא ליה, ולי מספקא לי. לכן אני מבקש מקור בשולחן ערוך.

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון