אמונה ובטחון
Well-known member
אם מרן חכם שלום כתב כן, הוא יודע מה הוא אומר.אשמח שתפנה אותי לשו"ע סימן וסעיף.
ויתכן גם וזה מהל' שו"ע החמישי.
אם מרן חכם שלום כתב כן, הוא יודע מה הוא אומר.אשמח שתפנה אותי לשו"ע סימן וסעיף.
ודאי שהוא יודע, הבעיה שאני איני יודע, ואני שואל מהיכן דנתוני.אם מרן חכם שלום כתב כן, הוא יודע מה הוא אומר.
לא הגיע גבן.ויתכן גם וזה מהל' שו"ע החמישי.
א. שו"ע 'החמישי' לא מצוי כ"כ לכל אחד, והוא מסור בידי גדולי ישראל. ולכן כתבתי שיתכן והוא מהל' שו"ע החמישי.לא הגיע גבן.
ועיין בנדון כעי"ז באמונה ובטחון לחזו"א ז''ל.
ואגב, כמה קשה לדון בצורה זו, ששואלים הלכתית ומקבלים תשובות רגשיות, או "דברי נבואה" והשערות.
כשאני שואל מהיכן דנתוני, שזו שאלה הלכתית טהורה, ואני מקבל תשובות של שו"ע חמישי, וחכם פלוני יודע מה הוא אומר, זה תשובות רגשיות ודברי נבואה, אלו טיעונים שאי אפשר להתמודד איתם. וכך לא דנים הלכתית.א. שו"ע 'החמישי' לא מצוי כ"כ לכל אחד, והוא מסור בידי גדולי ישראל. ולכן כתבתי שיתכן והוא מהל' שו"ע החמישי.
וזה ממש לא תשובה רגשית או דברי נבואה, זה דברים פשוטים וידועים שיש שו"ע החמישי.
ב. היכן יש כזה נדון בחזו"א?
לא דקדקת בדבריי, כתבתי ש..כשאני שואל מהיכן דנתוני, שזו שאלה הלכתית טהורה, ואני מקבל תשובות של שו"ע חמישי, וחכם פלוני יודע מה הוא אומר, זה תשובות רגשיות ודברי נבואה, אלו טיעונים שאי אפשר להתמודד איתם. וכך לא דנים הלכתית.
עכ"פ אני קיבלתי הוראות מרן ז''ל בארבעת חלקי שו"ע, ותו לא.
התכנות בלבד, יתכן ויש מקור בארבעת חלקי השו"ע, איני יודע, רק כתבתי כאמור שיתכן וזה גם מהל' שו"ע החמישי.ויתכן גם וזה מהל' שו"ע החמישי.
אתה זוכר בערך במה מדובר שם?בנוגע לחזו"א ז''ל כתבתי כעי"ז ובל"נ מחר אחפש ואכתוב לך
ושמא ימצאו שם באר נפט?כבוד הרב הפשוט
אני חושב שבכלל לא יהיה פשוט
אם אכן יצא תכנון הפיתוי בינוי
ולאחר ההריסות באמצע החפירות ימצאו עצמות וכו' (לא מופקע בכלל וכבר היה זה לעולמים בשכונת שמואל הנביא כנודע)
ואז הכל יתקע.... ויבכו כל החכמים שלא מאמינים בחכמים
אני ח"ו לא מאחל ולא רוצה שיקרה כדבר הזה
אך שמעתי ממגידי את שבסוד הדברים יש צד כזה... ודי בזה
לזה אני מצפה.יתכן ויש מקור בארבעת חלקי השו"ע
יורד לאומנות חברו.אתה זוכר בערך במה מדובר שם
אז שימצאו...ושמא ימצאו שם באר נפט?
ע"ש למעלה הובא המכתב. מסתמא שגם עליו אתה חולק. תנא ופליג. או סתם איפכא מסתברא...
הוא אשר דיברתי.אשמח שתפנה אותי לשו"ע סימן וסעיף.
וליה פשיטא ליה, ולי מספקא לי. לכן אני מבקש מקור בשולחן ערוך.
צר לי אבל לא מצאתי שם הפניה לשו"ע.הוא אשר דיברתי.
בעלי דירות שם?הערכת המשטרה מעל 2000 איש
לא. אורחים מאוסטרליה..בעלי דירות שם?
יפה מאוד.לא. אורחים מאוסטרליה..