• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

כמה נהוג לקחת על לימוד משניות?

כלומר, יותר מ-5000 ש"ח לכל הש"ס משניות?!
כן וזה עוד נחשב לזול בדרך כלל ללמוד פרק לוקח לפחות חצי שעה בהבנה מלאה זה יוצא כ-20 לשעה שזה פחות משכר מינמום
אלא שיש כאלה שהם חושבים שאברך שיושב ולומד שווה פחות ממנקה בנין
פעם דיברתי עם בעל בית אחד שאמר על אברך מסוים שנוסע למסור שיעורים שהוא חצוף שהוא לוקח מהגבאי כסף על הנסיעות
אמרתי לו מה ההבדל בינו לבין המנקה הסודני שמקבל שכר......
הוא אמר לי הוא אברך הוא צריך לבוא בחינם
וזה ההרגשה של החברים בפרום שמי שהוא יצא לעבוד בכל עבודה שהיא צריך לקבל תשלום ואברך שיושב ולומד צריך להיחנק עם שכירות תשלום למעון וכו'....וללמוד משניות לעילוי נשמת כי זה חסד
כמו שממנקה לא מבקשים לעבוד בחינם כי זה חסד
כך אברך צריך לקבל את מה שמגיע לו ובצדק
יכול להיות שיש חושבים אחרת ....😭😭

כן וזה עוד נחשב לזול בדרך כלל ללמוד פרק לוקח לפחות חצי שעה בהבנה מלאה זה יוצא כ-20 לשעה שזה פחות משכר מינמום
אלא שיש כאלה שהם חושבים שאברך שיושב ולומד שווה פחות ממנקה בנין
פעם דיברתי עם בעל בית אחד שאמר על אברך מסוים שנוסע למסור שיעורים שהוא חצוף שהוא לוקח מהגבאי כסף על הנסיעות
אמרתי לו מה ההבדל בינו לבין המנקה הסודני שמקבל שכר......
הוא אמר לי הוא אברך הוא צריך לבוא בחינם
וזה ההרגשה של החברים בפרום שמי שהוא יצא לעבוד בכל עבודה שהיא צריך לקבל תשלום ואברך שיושב ולומד צריך להיחנק עם שכירות תשלום למעון וכו'....וללמוד משניות לעילוי נשמת כי זה חסד
כמו שממנקה לא מבקשים לעבוד בחינם כי זה חסד
כך אברך צריך לקבל את מה שמגיע לו ובצדק
יכול להיות שיש חושבים אחרת ....😭😭
כל מילה נכונה... כמו שמובן לכל אחד שצריך לשלם על נתינת שירות בכל תחום - מפסיכולוג ועד משלוחן - בדיוק אותה הסתכלות צריכה להיות על מי שנותן לך שירות רוחני ואף יותר...
כבר סיפר לי אברך שביקשו ממנו ללמוד עם עו"ד מכובד, ובסיום הלימוד הוציא העו"ד 200 ש"ח ונתן לו, לפליאתו השיב העו"ד בפשטות: הקדשת לי זמן ולמדת איתי אז צריך לשלם לך...
אם לא נהיה בעינינו כחגבים גם לא נהיה כך בעיני מקבלי השירות...
מדוע אברך שמתכונן, מכין שיעור, הולך לגמ"ח לקחת ספרים וסוחב ואח"כ מיטלטל בדרכים לעשות לאדם זר אזכרה (ופעמים גם מדובר באנשים שאין להם שום דאגה כלכלית...) צריך להתרגש אם נתנו לו כמה שקלים במקרה הטוב?!!!
כמובן שאני לא מדבר מצד האברך שעושה מצוה גדולה ובכלל מזכי הרבים, אני מדבר מצד ההוא שבא לבקש את טובתו של האברך!! תחשוב רגע ותבין שמינימום של התנהגות מוסרית מחייבת אותך להציע לו תשלום הגון, ירצה לקחת או לא זה כבר סיפור אחר.

וכמה ראוי לקחת על לימוד ש"ס גמרא בשנה? וכמה אנשים יסכימו לתת?
[זה יעזור להישאר בלימוד ולא לצאת לעבוד]
והאם ניתן ללמוד לע"נ כמה ביחד [אולי בתשלום נמוך]?
[והאם אתם מכירים כאלו שירצו את זה, אשמח שתפנו אלי]

חזור
חלק עליון