• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

מדוע מלמדים אנגלית בת"ת של רשת בני יוסף?

מדוע?
על כה"ג וכיו"ב נאמר "פעמים שביטולה של תורה זהו יסודה".
בימי חיי נחסך ממני זמן רב מכך שאני יודע אותיות באנגלית ומילים בסיסיות, וראיתי מה קרה למי שלא ידע...
כיון שכל גדולי ישראל מכל קצוות תבל ראו בלימודי חול תחילת חורבן היהדות
ממהרי'''ל דיסקין עד מוהרמ''ך התנגדו נחרצות ללימודים אלו
אע'פ שאין אנו יודעים את עומק סיבתם בזה
אבל כבר ידוע מה שחולל האליאנס והדברים עתיקים

ובכלל אע''פ שיש הרבה סברות להתיר ללמוד אנגלית כדי שלא יהיה ביטול תורה ושיידע איזה חברת טיטולים הוא קונה
אבל דבר אחד אני יודע שאם נפול תיפול במשרד החינוך הכפרני דפה
הפשרות והגזירות יבואו בזה אחר זה

וממילא ביטול תורה זה לא עניין כלל.

כיון שכל גדולי ישראל מכל קצוות תבל ראו בלימודי חול תחילת חורבן היהדות
ממהרי'''ל דיסקין עד מוהרמ''ך התנגדו נחרצות ללימודים אלו
אע'פ שאין אנו יודעים את עומק סיבתם בזה
אבל כבר ידוע מה שחולל האליאנס והדברים עתיקים

ובכלל אע''פ שיש הרבה סברות להתיר ללמוד אנגלית כדי שלא יהיה ביטול תורה ושיידע איזה חברת טיטולים הוא קונה
אבל דבר אחד אני יודע שאם נפול תיפול במשרד החינוך הכפרני דפה
הפשרות והגזירות יבואו בזה אחר זה

וממילא ביטול תורה זה לא עניין כלל.
מה הקשר בין לימודי חול לאנגלית?
גם חשבון זה לימודי חול.
ועוד הרבה דברים שאתה מלמד את הילד שלך הם דברי חול.
אא"כ הילדים שלך לא יודעים להשתמש בשלט של מזגן...

מה הקשר בין לימודי חול לאנגלית?
גם חשבון זה לימודי חול.
ועוד הרבה דברים שאתה מלמד את הילד שלך הם דברי חול.
אא"כ הילדים שלך לא יודעים להשתמש בשלט של מזגן..
לימודי חול מכוון לשפות זרות.
אגב מי שרוצה שבנו ייצא לעבוד אה''נ עדיף ללמוד אנגלית
ובבעלזא שהרבה יוצאים לעבוד לכן שם התחילו ללמוד[מלבד ענין התקציבים]

נ"ל לחלק אם לומדים אנגלית בסיסית או אנגלית שוטף.
אם לומדים אנגלית בסיסית הרי שהדבר יביא תועלת, שכן ישנם הרבה דברים שצריך בשבילם לדעת אנגלית, כגון מכשירים, הוראות, כתובות מייל וכד'.
(ואתמול שמעתי אברך בכולל שמנסה להקריא כתובת מייל לאשתו ומתאר לה כך: "כמו עין", "כמו ח' עם תג" וכו' וכמובן שהיה הרבה ביטול תורה עד שהבינה, והיה עוד יותר אם לא הייתי בא ומקריא לו את האותיות).
משא"כ אנגלית בצורה שוטפת, שזה לכאו' פחות יש עניין ללמוד בתור ילד, ועדיין יל"ע שיתכן שיהיו שיטענו שגם זאת צריך וטענותיהם יקבלו.
החברות הכי גדולות במשק שמדברות איתך בטלפון מקריאות לך מייל עם B כמו בננה וכו'. מסיבה פשוטה, הרבה אותיות מעבר לטלפון נשמעות דומות כמו B D ועוד. ולכן זה לא משנה אם האברך הנל ידע צורת אות או לא. בכל מקרה בטלפון יקח זמן להקריא אותיות.

מדוע?
על כה"ג וכיו"ב נאמר "פעמים שביטולה של תורה זהו יסודה".
בימי חיי נחסך ממני זמן רב מכך שאני יודע אותיות באנגלית ומילים בסיסיות, וראיתי מה קרה למי שלא ידע...
אז גדולי ישראל שלא יודעים אנגלית הם בגדר "וראיתי מה קרה למי שלא ידע"?

מעניין לעניין באותו עניין, ובאותו בניין ומאותו מעיין

מצורף מכתב של מרן זיע"א בעניין של לימוד שפה זרה ונכרייה [כלשונו]

קבצים מצורפים

• לימודי חול.JPG
    לימודי חול.JPG
    91.2 KB · צפיות: 17
החברות הכי גדולות במשק שמדברות איתך בטלפון מקריאות לך מייל עם B כמו בננה וכו'. מסיבה פשוטה, הרבה אותיות מעבר לטלפון נשמעות דומות כמו B D ועוד. ולכן זה לא משנה אם האברך הנל ידע צורת אות או לא. בכל מקרה בטלפון יקח זמן להקריא אותיות.
א. אני לא חושב שזה לא בכל האותיות אלא רק באותיות דומות. לא נראה לי שיגיד לי "Y כמו ..." כי א"א להתבלבל.
ב. מה עם רוב הפעמים שאתה רואה את זה כתוב? אברך רואה בעיתון מייל וצריך כמה דקות להשוות בין האותיות בדף לבין המקלדת. משא"כ מי שיודע טיפ טיפה אנגלית שבמקרה הטוב פשוט זוכר "מורשת מרן" באנגלית (moreshet maran) ובכלל לא צריך להסתכל, או מקסימום רואה את האותיות וכותב אותן מיד בלי להסתבך.
אז גדולי ישראל שלא יודעים אנגלית הם בגדר "וראיתי מה קרה למי שלא ידע"?
אתה משווה בין הצרכים של בחורי ישיבה לצרכים של גדולי ישראל (של הדור הקודם)?!
גדו"י צריכים לדעת שמות של חנויות?! גדו"י צריכים להעתיק כתובות מייל?! גדו"י צריכים לקרוא הוראות שימוש או לדעת על מה ללחוץ במכשיר וכד'?!

אקדים ואומר עפר אני לרגלי תלמידי החכמים,
א'. לגבי האנגלית, אם זה כ"כ מסוכן אז למה בבתי הספר של הבנות (בכל הרשתות "בני יוסף" "בית יעקב" וכו') מלמדים אנגלית?
ב'. זכור לי פעם ששמעתי (אולי מר' אהרון בוטבול שליט"א) שסיפר על מרן ר' עובדיה יוסף זצ"ל שפעם אמר למשהו שימסור שיעור לבני חו"ל, אז אמרו לו שהוא לא יודע אנגלית וצריך מתורגמן כי הוא לא למד אנגלית, אז מרן ענה: "שילמדו אנגלית וכך יוכלו למסור שיעורים לדוברי אנגלית ויזכו את הרבים" (זה לא ציטוט מדויק אלא בערך מה שאני זוכר)

א'. לגבי האנגלית, אם זה כ"כ מסוכן אז למה בבתי הספר של הבנות (בכל הרשתות "בני יוסף" "בית יעקב" וכו') מלמדים אנגלית?
הכוונה בסכנה היא
שיש להם פתח לצאת לעולם עבודה וקידמה וכד' [הייטק או רפואה וכד'] ויעזבו את עולם התורה
אצל בנות זה לכך נוצרת, אין להם ביטול תורה ולהיות אברך א וראש ישיבה וכו'.

הכוונה בסכנה היא
שיש להם פתח לצאת לעולם עבודה וקידמה וכד' [הייטק או רפואה וכד'] ויעזבו את עולם התורה
מי שרוצה לצאת לעבוד, עובד גם בלי לדעת אנגלית (לא חסר עבודות שלא צריך בהם אנגלית) ומי שרוצה ללמוד תורה לומד גם אם הוא יודע אנגלית, לא נראה לי שזה שאדם יודע אנגלית, יגרום לו ללכת לעבוד ולא ללמוד (ושוב אני ידגיש, זו דעתי האישית ומה שגדו"י אומרים, קדוש!)

הכוונה בסכנה היא
כבר כתבתי לעיל, שאם לומד אנגלית בסיסית והיינו אותיות בכדי לדעת לקרוא, ומילים בסיסיות (כדי לדעת מה זה NEXT ומה זה BECK וכד'), אין חשש זה, אך הדבר יביא לו תועלת רבה.

מי שרוצה לצאת לעבוד, עובד גם בלי לדעת אנגלית (לא חסר עבודות שלא צריך בהם אנגלית)
אמת לאמיתה
לכן הדגשתי שע"י האנגלית הפיתויים הם יותר גדולים לכיון של "קידמה" [רפואה ומחשבים וכו'] ששם הרווח בהרבה יותר מפתה מעבודות רגילות

כבר כתבתי לעיל, שאם לומד אנגלית בסיסית והיינו אותיות בכדי לדעת לקרוא, ומילים בסיסיות (כדי לדעת מה זה NEXT ומה זה BECK וכד'), אין חשש זה, אך הדבר יביא לו תועלת רבה.
אמת ויציב ונכון....
מה שכתבתי הוא בכללית לרב שם ששאל מה ההבדל בין בנים לבנות, ע"ז השבתי בכללית את ההבדל
אך ודאי כלפי מה שכתבתם שזה "בסיס" וכד' אין חולק שזה תועלת

ההבדל בין בנים לבנות, ע"ז השבתי בכללית את ההבדל
אך ודאי כלפי מה שכתבתם שזה "בסיס" וכד' אין חולק שזה תועלת
ברור לי שיש הבדל בין בנים לבנות, התכוונתי לומר שאם זה כזה מסוכן כמו שכתבו למעלה, אז גם את הבנות לא היו מלמדים,
ולגבי עצם הלימוד, כדי לצאת לשוק העבודה צריך להשלים בגרויות וכו' מה שב"ה אין בת"ת ובישיבות הק', לכן לא כזה פשוט שכל מי שלמד אנגלית בסיסית ויודע לקרוא ולכתוב וקצת לדבר, ילך לעבוד בגלל ה"ידע" הזה שיש לו, אלא אם כן הוא גם ככה רוצה לעבוד, אז זה לא מה שימנע אותו מזה.

חזור
חלק עליון