• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

מדוע מלמדים אנגלית בת"ת של רשת בני יוסף?

במבא וא לשו"ת חזו"ע החדש, לא זוכר איזה עמוד, אבדוק בהמשך.
מצאתי כעת, במבוא לשו"ת חזו"ע הנד"מ (עמ' כ) וזה לשונו "הנה כי כן שוא יאשימו רבים את מנהלי ישיבת פורת יוסף שאינה מלמדת שפות זרות לתלמידיה להיות להם להדר עזר בעבודתם ברבנות, ושיסכימו לקבלם רבנים בישראל, הלא אין זה העיקר, אלא על שהם דתיים, שנואים בעיני הועדים השונים. ובכן אשמים מנהלי פורת יוסף על שלא מלמדים ח"ו מינות ואפיקורסות רשעות ועריצות לתלמידיהם, או אז יכנע לבבם הערל של הועדים השונים, בכדי לקחתם לרבנות, חלילה כזו לא תהיה בישראל. אמנם השפה עוזרת לרב, ואכן אני יודע בעצמי כי היה טוב שהייתי יודע שפות, אך ראיתי שאין זה מעכב כלל, לזאת לא הסכמתי ללמוד מפי מורה פרטי". עכ"ל הטהור.

שמעתי מאחד ששימש את חכם שלום, שהלך איתו ברחוב והיה אומר לו פעם אחת דברים באנגלית משלטים ומכוניות וכדו', ואמר שהיה בפורת יוסף תקופה קצרה שלמדו אנגלים, ומשם הוא ומרן הרב עובדיה ועוד היו יודעים את הבסיס.
גם הגר"ש בעדני זצ"ל ידע אנגלית, והיה מדבר שיעורים שלמים באנגלית, וזאת לאחר שקרא בעצמו את המילון וכך ידע.

פעם דנו המועצת חכמי התורה על לימוד ליב"ה ושאל מרן רבנו עובדיה את מרן הגר"מ מאיה שליט"א לדעתו על ליב"ה ולאחמ"כ אמר מרן אני בעד שילמדו עוד שפה בתלמודי תורה
את שפת הארמית...

פעם דנו המועצת חכמי התורה על לימוד ליב"ה ושאל מרן רבנו עובדיה את מרן הגר"מ מאיה שליט"א לדעתו על ליב"ה ולאחמ"כ אמר מרן אני בעד שילמדו עוד שפה בתלמודי תורה
את שפת הארמית...
סיפור או שמא משל או שגם זה לא?
ארמית כבר מלמדים. גמרא.

עיני ראו ולא זר, וכך סיפר לי בנו מרן שיחי '
וכעת אני נזכר שגם הרב הראש''ל שליט''א היה כותב באנגלית את השם שלו ושל אביו בבלנקים
כך הביא גם בספר גדולה שימושה. שהלך עם מרן ומרן קרא באנגלית על ידו. וששאל אותו על כך, אמר שלמד אנגלית.

כך הביא גם בספר גדולה שימושה. שהלך עם מרן ומרן קרא באנגלית על ידו. וששאל אותו על כך, אמר שלמד אנגלית.
אין בעיה שאדם יודע אנגלית
ואטו כי רוכלא לחשב וליזל להנהו דידעי בלישנא בישא דאנגליה
וברור שיש הרבה גדולי תורה שיודעים אנגלית
אבל כל הבעיה שמלמדים את כולם אנגלית
ויש בחורים בגלל שיהיה להם רקע באנגלית ובמדעים [שגם זה נכנס] יעזבו את ספסלי בהמ''ד

אין בעיה שאדם יודע אנגלית
ואטו כי רוכלא לחשב וליזל להנהו דידעי בלישנא בישא דאנגליה
וברור שיש הרבה גדולי תורה שיודעים אנגלית
אבל כל הבעיה שמלמדים את כולם אנגלית
ויש בחורים בגלל שיהיה להם רקע באנגלית ובמדעים [שגם זה נכנס] יעזבו את ספסלי בהמ''ד
אז אל תלמדם גם לא עברית ולא חשבון...
צדיקים ילכו בם וגו'

אז אל תלמדם גם לא עברית ולא חשבון...
צדיקים ילכו בם וגו'
עדיין יש הבדל
חשבון זה עוזר גם ללימוד בדברים שצריכים חשבון בעיקר בסוגיות חו"מ וכד'
עברית זה יכול איך שהוא לעזור לפחות בעקיפין, ע"י שאבין את המקרא לכה"פ
אבל אנגלית- חוץ מכמה סוגיות בודדות שנכתבו באנגלית שאפשר להסתדר עם תרגומון, נ"ל שאפשר להסתדר גם בלי זה
[כמובן אין זה קשור כלל לדעתי הפרטית בנידון, אלא סה"כ אמרתי שיש כאן הבדל]

עדיין יש הבדל
חשבון זה עוזר גם ללימוד בדברים שצריכים חשבון בעיקר בסוגיות חו"מ וכד'
עברית זה יכול איך שהוא לעזור לפחות בעקיפין, ע"י שאבין את המקרא לכה"פ
אבל אנגלית- חוץ מכמה סוגיות בודדות שנכתבו באנגלית שאפשר להסתדר עם תרגומון, נ"ל שאפשר להסתדר גם בלי זה
[כמובן אין זה קשור כלל לדעתי הפרטית בנידון, אלא סה"כ אמרתי שיש כאן הבדל]
זיל בתר טעמא, אם עלולים להגיע על ידי זה שחלילה יעזבו את בית המדרש, מה לי עברית וחשבון מה לי אנגלית.

חזור
חלק עליון