מה הסברא בזה?בזמנו בבית הכנסת של מרן שליט"א כשהיו קוראים מרוקאי, מרן ביקש ממישהו... לקרוא ירושלמי לפני הברכה האחרונה.
?שמקפידים לברך לפני הקריאות
????כשהיו קוראים מרוקאי,
דווקא ב-8 שנים האחרונות, כל שנה שמעתי שקראו פעם במרוקאית ופעם בירושלמית.????
כל העניין בעוד קריאה, זה בגלל המבטא השונה [כתימני ואשכנזי], ולא בגלל מנגינה של הטעמים
למי כוונתךדווקא ב-8 שנים האחרונות,
לא, שלי...למי כוונתך
8 שנים האחרונות של מרן??
כנראה שכבודו לא שמע קריאה של מרוקאים, בפרט הנוטים לצרפתית, שמאוד משנה את המבטא????
כל העניין בעוד קריאה, זה בגלל המבטא השונה [כתימני ואשכנזי], ולא בגלל מנגינה של הטעמים
עירנו משופעת במרוקנים וכמעט מעולם לא שמעתי קריאה כזו קיצונית, ולא רק כאן אלא בכל המקומות שעברתי בהם, ורבים המה, וגם לא זכור לי שחזרו על קריאה ירושלמית ומרוקנית, אלא רק תימני, ואם היה אחד שרצה להשמיע את קולו היפה נתנו לו לקרוא במבטא שרצהכנראה שכבודו לא שמע קריאה של מרוקאים, בפרט הנוטים לצרפתית, שמאוד משנה את המבטא
נראה לי שהתכוונו דווקא על הטעמים.כנראה שכבודו לא שמע קריאה של מרוקאים, בפרט הנוטים לצרפתית, שמאוד משנה את המבטא
כן אבל הטעמים זה לא מעכב, ואין בזה שום עניין לניגון של טעמיםנראה לי שהתכוונו דווקא על הטעמים.
כפי שכתבתי, אני שומע בד"כ שקוראים בשני מבטאים ספרים, אחד המדובר, והשני עם ג' רפויה ועם ו' כמו W ועם צ' שמתקרב לס' וכד'.
אבל מרוקאי וירושלמי הכוונה שקוראים פעמיים בשתי הטעמים.
באותה תקופה, מרן שליט"א היה אורח בבית הכנסת. עדיין אפילו לא היה ראשון לציון.כן אבל הטעמים זה לא מעכב, ואין בזה שום עניין לניגון של טעמים
העיקר שיהיה אתנח וסוף פסוק, ושלא ישבש את כוונת המילה
ובכל ניגוני הטעמים שיש, זה מגיע לאותו כוונה
וכל העיקר שדיברו הוא בגלל המבטא
[ובטוח אני שמה שמרן הביא גם למרוקאים לקרוא הוא מפני ה"כבוד" גרידא (וד"ל, ואכמ"ל)]
על מתי אתה מדבר שלא ישב במזרח?!באותה תקופה, מרן שליט"א היה אורח בבית הכנסת. עדיין אפילו לא היה ראשון לציון.
כמה אפשר לספר על התקופה הזאת, שמרן היה מתנהג בצניעות ומתפלל שם בבית כנסת קטן, ואפילו לא ישב במזרח.
כבודו צעיר.על מתי אתה מדבר שלא ישב במזרח?!
הרבה לפני שנהיה ראש"ל ישב במזרח.
אני ג"כ מדבר על לפני ההרחבה הראשונה.כבודו צעיר.
אני מדבר עוד לפני ההרחבה הראשונה.
בבית הכנסת הישן, מרן שליט"א היה יושב בצד ימין, מתחת לחלון של העזרת נשים. הגרב"צ מוצפי היה יושב במזרח בצד ימין. והרב ויזגן היה יושב בצד שמאל.אני ג"כ מדבר על לפני ההרחבה הראשונה.
אתה מדבר על לפני 20 שנה?
אני זוכר שהיה יושב ליד הרב ויזגן.בבית הכנסת הישן, מרן שליט"א היה יושב בצד ימין, מתחת לחלון של העזרת נשים. הגרב"צ מוצפי היה יושב במזרח בצד ימין. והרב ויזגן היה יושב בצד שמאל.