אולי תעשה אתה גם סקר כזה.מעניין אותי מה היו תוצאות הסקר לו היו שואלים אם אוכלים קטניות או לא.
אולי תעשה אתה גם סקר כזה.מעניין אותי מה היו תוצאות הסקר לו היו שואלים אם אוכלים קטניות או לא.
לא הייתי קורא לו שוטה אמנם. סו״ס כך הוריו חינכוהו. (ואולי הוריו שוטים)לענ''ד מי שהוריו נהגו לאכול קטניות והוא רוצה להחמיר על עצמו שלא לאכול נקרא שוטה שמבטל מעצמו עונג בחג שהרי אין שום טעם ועניין להחמיר אם לא מצד שיש מנהג אבותינו בידנו
תקנו אותי אם אני טועה.......
מחליה שאלתי היא כשהוריו כן היו אוכלים והוא רוצה להחמיר שלא לאכולסו״ס כך הוריו חינכוהו.
(כמדומני שכתבת ״לא היו אוכלים קטניות״, אם זו טעות אתה יכול לערוך את הודעתך עדיין)מחליה הדגשתי הוריו כן היו אוכלים והוא רוצה להחמיר שלא לאכול
צודק ! תוקן ......(כמדומני שכתבת ״לא היו אוכלים קטניות״, אם זו טעות אתה יכול לערוך את הודעתך עדיין)
אם הוריו נהגו שלא לאכול קטניות כמנהגם א"א לקוראם שוטים(ואולי הוריו שוטים)
ודאי אמרתי יש להם מנהג אבותיהם אני מדבר על אחד שהוריו כן היו אוכלים והא רוצה להחמיר על עצמואם הוריו נהגו שלא לאכול קטניות כמנהגם א"א לקוראם שוטים
אכן, מאד הסתבכתי בניסוח דבריך שכתבת שנהגו לא לאכול.ודאי אמרתי יש להם מנהג אבותיהם אני מדבר על אחד שהוריו כן היו אוכלים והא רוצה להחמיר על עצמו
אם הוריו ספרדיים, מדוע נהגו שלא לאכול קטניות? (שאלה עניינית נטו)אם הוריו נהגו שלא לאכול קטניות כמנהגם א"א לקוראם שוטים
דבריך ברוריםודאי אמרתי יש להם מנהג אבותיהם אני מדבר על אחד שהוריו כן היו אוכלים והא רוצה להחמיר על עצמו
כמו הרבה מנהגים שנהגו הספרדים מאות שנים בכל מיני עניינים לאו דווקא בקטניות, דלא כהשו"ע, איני יודע איך זה התחיל, אבל זה המציאות שקיימת מאות שנים [כמו שמעידים הספרים כהחיד"א או כנה"ג ר' חיים פלאג'י חסד לאלפים ועוד, לאו דווקא בקטניות אלא אף בשאר עניינים ובשאר נושאיםם הוריו ספרדיים, מדוע נהגו שלא לאכול קטניות? (שאלה עניינית נטו)
כתבתיאלא שבתגובה של הר' @לביא הוא כתב שאם הוריו נהגו אז הוריו שוטים כלפיו שאלתי את שאלתי
(ואולי הוריו שוטים)
אתה צודק אבל אני מעדיף את האפשרות הנוכחית בו מרוקאי יכול לאכול קטניות גם כדעת שאר הרבנים הספרדיים (ראה תגובת @החש בראשו )צריך להוסיף בסקר את האופציות האלה:
- אני מרוקאי ואוכל קטניות בפסח כדעת מרן זיע"א
- אני מרוקאי ונוהג לא לאכול קטניות
אוקי, אבל בסקר לא כתוב כלום, כתוב רק אני מרוקאי... אבל לא כתוב מה הוא עושה...אתה צודק אבל אני מעדיף את האפשרות הנוכחית בו מרוקאי יכול לאכול קטניות כדעת שאר הרבנים הספרדיים (ראה תגובת @החש בראשו )
צריך להוסיף בסקר את האופציות האלה:
- אני מרוקאי ואוכל קטניות בפסח כדעת מרן זיע"א
- אני מרוקאי ונוהג לא לאכול קטניות
ומה יעשה אחד כמו @החש בראשו שמנהגו מאבותיו היה לא לאכול קטניות אך מדעת האורל״צ הוא עשה התרה לפי האפשרויות שלך?אוקי, אבל בסקר לא כתוב כלום, כתוב רק אני מרוקאי... אבל לא כתוב מה הוא עושה...
הוא לא התכוון דווקא כדעת מרן, אלא הכוכונה היא לא לעשות תשובה בסקר של "אני מרוקאי", אלא "אני מרוקאי ואוכל קטניות" או "אני מרוקאי ולא אוכל קטניות".אתה צודק אבל אני מעדיף את האפשרות הנוכחית בו מרוקאי יכול לאכול קטניות גם כדעת שאר הרבנים הספרדיים (ראה תגובת @החש בראשו )
עריכה: יתרה מזו לא צריך תמיד להתרגש מאלו שלא נוהגים כדעת מרן זצוק״ל
"אני מרוקאי ונוהג לאכול קטניות". מאי נפק"מ מה היה פעם, השאלה היא עליו.ומה יעשה אחד כמו @החש בראשו שמנהגו מאבותיו היה לא לאכול קטניות אך מדעת האורל״צ הוא עשה התרה לפי האפשרויות שלך?
אם אני אערוך את האפשרויות זה ימחק את ההצבעות? אם לא אז אערוך בס״ד"אני מרוקאי ונוהג לאכול קטניות". מאי נפק"מ מה היה פעם, השאלה היא עליו.
יתכן וכן (איני זוכר), אבל יש בתשובה של המרוקאי רק הצבעה אחת של @החש בראשו, אז מקימום הוא יוכל לענות שוב.אם אני אערוך את האפשרויות זה ימחק את ההצבעות? אם לא אז אערוך בס״ד