נתפרסם כאן:
כך:
1) אולי אומרים לדוד ברוך ותהילים לפני תפלת ערבית.
2) מדובר בחיילים שממהרים לבסיסם ...
[ואולי גם בחורים שממהרים לישיבתם]
3) כל מי שאבותיו גרו בירושלים יכולים להעיד שהתפללו גם במוצ"ש מוקדם, ויתכן גם קודם השקיעה. אבל ודאי לפני צאה"כ. וככה נהגו בכל השכונות. וככה העיד לי זקני מצד אימי שכך היה ברוממה.
סגור את רוב בתי הכנסיות בצה"כ אחרי כל התפילות במוצ"ש.
לתשובה הראשונה הוא דחה שלדוד וברוך וכו' לוקח רק כ2 דקו' [אינני יודע אם נכון כמדומה שאצל סבא שלי ז"ל בבית הכנסת לקח זמן רב יותר כי היו מנגנים את זה].
לתשובה השנייה לא היתה התייחסות ולתשובה השלישית היו שחלקו על מה מהמנהג בזה
ובכל אופן החכם הנ"ל הקשה בתוקף שגם אם נהגו בזה הוא נגד השו"ע והפוסקים.
ואני אמרתי לא מעבר לים היא... אפשר לשאול את מי שכתב כאן בפורום מה הכוונה האם באמת מתפללים בשעה זו וא"כ על מה מסתמכים?
או שמא זו רק השעה המפורסמת כדי שאנשים יגיע בזמן אך בפועל מתפללים מאוחר יותר או כל תשובה אחרת נשמח לשמוע להסיר הטענות וייש"כ לעוסקים במלכאת הקודש וזיכוי הרבים כאן במורשת מרן.

שבת פרשת תזריע-מצורע תשפ״ה בצילא דמלכותא מנהיג הדור מרן הראשון לציון רבנו יצחק יוסף שליט״א - המרכז למורשת מרן - הרב עובדיה יוסף
״המרכז למורשת מרן״ מגיש את כל אירועי השבת פרשת תזריע-מצורע, התפילות והשיעורים בחצר מנהיג הדור מרן הראשון לציון רבנו יצחק יוסף שליט״א. תפילת מנחה ערב שבת: רבע שעה לפני השקיעה. תפילת שחרית יום שבת: 8:00 קורבנות. שיעור לבחורים: 17:15 שיעור לחיילים: 17:45 תפילת מנחה: שעה לפני השקיעה. תפילת ערבית...
moreshet-maran.com
כך:
וחכם אחד הקשה:״המרכז למורשת מרן״ מגיש את כל אירועי השבת פרשת תזריע-מצורע, התפילות והשיעורים בחצר מנהיג הדור מרן הראשון לציון רבנו יצחק יוסף שליט״א.
תפילת מנחה ערב שבת: רבע שעה לפני השקיעה.
תפילת שחרית יום שבת: 8:00 קורבנות.
שיעור לבחורים: 17:15
שיעור לחיילים: 17:45
תפילת מנחה: שעה לפני השקיעה.
תפילת ערבית מוצאי שבת: 10 דק׳ לאחר השקיעה.
כתובת: בית המדרש ׳אור חביב׳ בראשות מרן רבנו שליט״א, שכונת סנהדריה המורחבת.
המערכת מאחלת שבת שלום ומבורך.
וכמה מהקוראים השיבו לו תשובות שונות:תפלת ערבית מוצ"ש 10 דקות אחרי השקיעה!! היתכן??
שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן רצג סעיף א
מאחרין תפלת ערבית, {א} א) כדי להוסיף מחול על הקודש.
1) אולי אומרים לדוד ברוך ותהילים לפני תפלת ערבית.
2) מדובר בחיילים שממהרים לבסיסם ...
[ואולי גם בחורים שממהרים לישיבתם]
3) כל מי שאבותיו גרו בירושלים יכולים להעיד שהתפללו גם במוצ"ש מוקדם, ויתכן גם קודם השקיעה. אבל ודאי לפני צאה"כ. וככה נהגו בכל השכונות. וככה העיד לי זקני מצד אימי שכך היה ברוממה.
סגור את רוב בתי הכנסיות בצה"כ אחרי כל התפילות במוצ"ש.
לתשובה הראשונה הוא דחה שלדוד וברוך וכו' לוקח רק כ2 דקו' [אינני יודע אם נכון כמדומה שאצל סבא שלי ז"ל בבית הכנסת לקח זמן רב יותר כי היו מנגנים את זה].
לתשובה השנייה לא היתה התייחסות ולתשובה השלישית היו שחלקו על מה מהמנהג בזה
ובכל אופן החכם הנ"ל הקשה בתוקף שגם אם נהגו בזה הוא נגד השו"ע והפוסקים.
ואני אמרתי לא מעבר לים היא... אפשר לשאול את מי שכתב כאן בפורום מה הכוונה האם באמת מתפללים בשעה זו וא"כ על מה מסתמכים?
או שמא זו רק השעה המפורסמת כדי שאנשים יגיע בזמן אך בפועל מתפללים מאוחר יותר או כל תשובה אחרת נשמח לשמוע להסיר הטענות וייש"כ לעוסקים במלכאת הקודש וזיכוי הרבים כאן במורשת מרן.
נערך לאחרונה על ידי מנחה: