• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

נכון להיום; אתה מחמיר לשמור שבת עד זמן רבינו תם? ומה עמדתך בנושא זה?

נכון להיום; אתה מחמיר לשמור שבת עד זמן רבינו תם? מהי עמדתך ומנהגך? (בחר באפשרות הנכונה!).

• ספרדי, ומחמיר ר"ת.

קולות: 66 76.7%
  • ספרדי, ולא מחמיר ר"ת, אך מעריך ומחשיב חומרא זו.

קולות: 3 3.5%
  • ספרדי, ולא מחמיר ר"ת, ואף לא מעריך חומרא זו.

קולות: 4 4.7%
  • ספרדי, ולא מחמיר ר"ת, ואולם, לא מעריך ולא שולל חומרא זו. אלא ניטרלי.

קולות: 0 0.0%
  • ספרדי, ולא מחמיר ר"ת. ואינני רואה כל ערך בחומרה זו. ולדעתי, אף נכון וראוי לעודד אנשים להימנע ממנה.

קולות: 5 5.8%
  • אשכנזי, ומחמיר ר"ת.

קולות: 4 4.7%
  • אשכנזי, ולא מחמיר ר"ת, אך מעריך ומחשיב חומרא זו.

קולות: 2 2.3%
  • אשכנזי, ולא מחמיר ר"ת, ואף לא מעריך חומרא זו.

קולות: 1 1.2%
  • אשכנזי, ולא מחמיר ר"ת, ואולם, לא מעריך ולא שולל חומרא זו. אלא ניטרלי.

קולות: 0 0.0%
  • אשכנזי, ולא מחמיר ר"ת. ואינני רואה כל ערך בחומרה זו. ולדעתי, אף נכון וראוי לעודד אנשים להימנע ממנה.

קולות: 1 1.2%

• סה"כ בוחרים
    86
עיין בתוס' זבחים נו. ד"ה מנין לדם דחילקו להדיא בין קרבן פסח לשאר קרבנות
זה לא תוס' - רבנו יונה הוא זה שסובר שזמן מנחה עד השקיעה, הוא לא סובר כתוס', אבל רבים מן הראשונים אוחזים כך אין לי את הרשימה כעת
חוץ מזה, אם אי נימא דהדם נפסל בשקיעה שנייה, עדיין יתכן דזמן מנחה יהיה רק עד השקיעה הראשונה:
כל מי שסובר שמונים עד שעות היום מהנץ לשקיעה כהגר"א והלבוש וגם הרמב"ם ורבים מן הראשונים אזלי בשיטה זו, אסור להתפלל מנחה אחרי השקיעה
כי מבואר בגמ' שזמן תפילת מנחה לרבנן הוא רק עד סוף השעה ה12, 1:15 זמנית אחר הפלג ותו לא
והפלג הוא 10.45 זמניות אחר תחילת היום שי"א שהוא בנץ לענין זה וי"א שהוא בעה"ש
ויכולים לסבור כר"ת לענין בין השמשות, ובכ"ז למנות את שעות היום מהנץ לשקיעה, ואז פלג המנחה יהיה 1:15 לפני השקיעה - כמו שסברו המנחת כהן והלבוש, ולשיטתם גם לר"ת אין להתפלל מנחה אחר השקיעה הראשונה כלל, כמובאר בדבריהם, עי"ש.

וא"כ לשיטות דזמן מנחה הוא עד השקיעה היינו "סוף שקיעה", ולר"ת עד פלג המנחה היינו תחילת שקיעה דזה בעצם השקיעה הרגילה דלשיטתו השקיעה הרגילה זה פלג.
פלג של ר"ת (לפי השיטה שמונים מעה"ש עד צה"כ) הוא 18 דק' לפני השקיעה
ורק אם אתה סבור שצאת הכוכבים דרבנו תם הוא 90 דק' אחר השקיעה, הפלג יהיה כ3.75 דק' לפני השקיעה (כך דעת הרמב"ן והרשב"א הריטב"א והרא"ה ורש"י ורבנו תם, לעומת זאת דעת השו"ע ותרומת הדשן שהצה"כ דר"ת הוא 72 דק' ולפי"ז הפלג לפי צאת הכוכבים הוא 18 דק' לפני השקיעה

זה לא תוס' - זה רבנו יונה שסובר שזמן מנחה עד השקיעה
נכון
אבל מה שהתכוונתי הוא דהנושאים לא תלויים אחד בשני, כי אני יכול לסבור לעניין שקיעה וצאת כר"ת ומאידך לסבור כר' יונה דזמן מנחה הוא עד השקיעה, וממילא א"כ יצא שמנחה היא עד סוף שקיעה [למי שסובר בעניין שקיעה וצאת כר"ת]
וע"ז אמר השו"ע ודעביד כמר וכו'
וא"כ- אם אני סובר כר"ת מדינא ומאידך אני סובר שזמן מנחה הוא עד השקיעה ממילא יוצא שהתפללתי מנחה כשעה אחר השקיעה הרגילה שלנו

נכון
אבל מה שהתכוונתי הוא דהנושאים לא תלויים אחד בשני, כי אני יכול לסבור לעניין שקיעה וצאת כר"ת ומאידך לסבור כר' יונה דזמן מנחה הוא עד השקיעה, וממילא א"כ יצא שמנחה היא עד סוף שקיעה [למי שסובר בעניין שקיעה וצאת כר"ת]
וע"ז אמר השו"ע ודעביד כמר וכו'
וא"כ- אם אני סובר כר"ת מדינא ומאידך אני סובר שזמן מנחה הוא עד השקיעה ממילא יוצא שהתפללתי מנחה כשעה אחר השקיעה הרגילה שלנו
לדעת רוב הראשונים אתה צודק, אבל אם לדוג' בסוף זמן ק''ש וסף זמן תפילה אתה אוחז כהגר''א והלבוש (הזמן השני) אתהל א יכול להתפלל מנחה אחרי השקיעה (אולי רק בשעה''ד וצ''ע)

חזור
חלק עליון