• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

זמן תפילת ערבית במוצ"ש

נוריאל

Well-known member
נתפרסם כאן:

כך:
״המרכז למורשת מרן״ מגיש את כל אירועי השבת פרשת תזריע-מצורע, התפילות והשיעורים בחצר מנהיג הדור מרן הראשון לציון רבנו יצחק יוסף שליט״א.

תפילת מנחה ערב שבת: רבע שעה לפני השקיעה.

תפילת שחרית יום שבת: 8:00 קורבנות.

שיעור לבחורים: 17:15

שיעור לחיילים: 17:45

תפילת מנחה: שעה לפני השקיעה.

תפילת ערבית מוצאי שבת: 10 דק׳ לאחר השקיעה.

כתובת: בית המדרש ׳אור חביב׳ בראשות מרן רבנו שליט״א, שכונת סנהדריה המורחבת.

המערכת מאחלת שבת שלום ומבורך.
וחכם אחד הקשה:
תפלת ערבית מוצ"ש 10 דקות אחרי השקיעה!! היתכן??
שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן רצג סעיף א
מאחרין תפלת ערבית, {א} א) כדי להוסיף מחול על הקודש.
וכמה מהקוראים השיבו לו תשובות שונות:
1) אולי אומרים לדוד ברוך ותהילים לפני תפלת ערבית.
2) מדובר בחיילים שממהרים לבסיסם ...
[ואולי גם בחורים שממהרים לישיבתם]
3) כל מי שאבותיו גרו בירושלים יכולים להעיד שהתפללו גם במוצ"ש מוקדם, ויתכן גם קודם השקיעה. אבל ודאי לפני צאה"כ. וככה נהגו בכל השכונות. וככה העיד לי זקני מצד אימי שכך היה ברוממה.
סגור את רוב בתי הכנסיות בצה"כ אחרי כל התפילות במוצ"ש.

לתשובה הראשונה הוא דחה שלדוד וברוך וכו' לוקח רק כ2 דקו' [אינני יודע אם נכון כמדומה שאצל סבא שלי ז"ל בבית הכנסת לקח זמן רב יותר כי היו מנגנים את זה].
לתשובה השנייה לא היתה התייחסות ולתשובה השלישית היו שחלקו על מה מהמנהג בזה
ובכל אופן החכם הנ"ל הקשה בתוקף שגם אם נהגו בזה הוא נגד השו"ע והפוסקים.

ואני אמרתי לא מעבר לים היא... אפשר לשאול את מי שכתב כאן בפורום מה הכוונה האם באמת מתפללים בשעה זו וא"כ על מה מסתמכים?
או שמא זו רק השעה המפורסמת כדי שאנשים יגיע בזמן אך בפועל מתפללים מאוחר יותר או כל תשובה אחרת נשמח לשמוע להסיר הטענות וייש"כ לעוסקים במלכאת הקודש וזיכוי הרבים כאן במורשת מרן.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
נתפרסם כאן:

כך:

וחכם אחד בפורום אחר הקשה:

וכמה מהקוראים השיבו לו תשובות שונות:
1) אולי אומרים לדוד ברוך ותהילים לפני תפלת ערבית.
2) מדובר בחיילים שממהרים לבסיסם ...
[ואולי גם בחורים שממהרים לישיבתם]
3) כל מי שאבותיו גרו בירושלים יכולים להעיד שהתפללו גם במוצ"ש מוקדם, ויתכן גם קודם השקיעה. אבל ודאי לפני צאה"כ. וככה נהגו בכל השכונות. וככה העיד לי זקני מצד אימי שכך היה ברוממה.
סגור את רוב בתי הכנסיות בצה"כ אחרי כל התפילות במוצ"ש.

לתשובה הראשונה הוא דחה שלדוד וברוך וכו' לוקח רק כ2 דקו' [אינני יודע אם נכון כמדומה שאצל סבא שלי ז"ל בבית הכנסת לקח זמן רב יותר כי היו מנגנים את זה].
לתשובה השנייה לא היתה התייחסות ולתשובה השלישית היו שחלקו על מה מהמנהג בזה
ובכל אופן החכם הנ"ל הקשה בתוקף שגם אם נהגו בזה הוא נגד השו"ע והפוסקים.
ואני אמרתי לא מעבר לים היא... אפשר לשאול את מי שכתב כאן בפורום מה הכוונה האם באמת מתפללים בשעה זו וא"כ על מה מסתמכים?
או שמא זו רק השעה המפורסמת כדי שאנשים יגיע בזמן אך בפועל מתפללים מאוחר יותר או כל תשובה אחרת נשמח לשמוע להסיר הטענות וייש"כ לעוסקים במלכאת הקודש וזיכוי הרבים כאן במורשת מרן.
"מאחרין" - אפי' בשיעור מועט מאוד (כמו קבלת שבת שמספיק אפי' בשיעור מועט)
- והעיקר זה העמידה שאומר בה "אתה חוננתנו" ועושה בה הבדלה מהתורה, ואותה צריך לאחר מעט אחרי צאה"כ.
וא"כ אחרי שאומרים את המזמורים וברכות קריש"ע, (ואומרים קריש"ע מייד בצאה"כ, 13 וחצי דקות זמניות אחר השקיעה) מגיעים ל"אתה חוננתנו" לפחות כמה דקות אחר צאה"כ. והוי שיעור מספיק לתוספת.

מה שכתב מרן מאחרין ערבית במוצ"ש הכוונה שאין מתפללים ערבית מפלג המנחה כמו בכל יום.
במוצ"ש אפשר להוסיף דקה לאחר צאת הכוכבים ולהתפלל ערבית
וכך נוהגים רבים בירושלים ומחוצה לה בשבתות הקיץ הארוכות.

סימן רצג - "מאחרין תפילת ערבית כדי להוסיף מחול על הקודש"
סימן רסא -
(גבי כניסת שבת) "רצה לעשותו כולו תוספת עושה רצה לעשות ממנו מקצת עושה ובלבד שיוסיף איזה זמן שיהיה ודאי יום מחול על הקודש"
- והיינו כמש"כ שמספיק אפי' דקה אם יודע שזה אחר צאה"כ.

אם ככה, אין צורך לחכות חצי שעה לאחר השקיעה כמו שכתב בילקוט יוסף וישר אחרי ערבית ניתן לעשות הבדלה ומלאכה?
מתי הייתה ההבדלה שם?
אם אתה מתחיל 10 דקות אחרי השקיעה ערבית אז הגיוני שעם המזמורים לפני עושים הבדלה חצי שעה אחר השקיעה. (מה גם שמרן כתב בכמה מקומות שמספיק 20 דקות מעיקר הדין)

חזור
חלק עליון