• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

תיעודים ועדויות על ראשית ימיו של רבינו שליט"א

עובדה לא ידועה: רבינו שליט"א כיהן כמשגיח ור"מ בישיבת ראשית חכמה אצל הג"ר שבתי אטון זצ"ל
הצג קובץ מצורף 33543
פעם סיפר זאת, ואמר שביקש מהנהלת הישיבה אחר זמן שיתנו לו העלאה בשכר, לצורכי פרנסה, ומאחר ולא הסכימו. יצא משם.
וסיים טוב שיצאתי משם, אחרת הייתי משגיח עד עצם היום הזה....

רבינו סיפר זאת לראשונה לפני כשבועיים שלוש במוצ''ש, ומסתמא משם צמח הקשר של ר' ראובן צרף עם רבינו
שו אשקון הדא אל חכם ראובן הנ"ל אולי הדא אל חכם אברהם צורף ידי"נ של אל חכם דויד שלום צדקה
(תרגום: האם יש קשר לר' ראובן הנ"ל עם רבי אברהם צורף נלב"ע י"ב מנחם-אב תש"ע)

שו אשקון הדא אל חכם ראובן הנ"ל אולי הדא אל חכם אברהם צורף ידי"נ של אל חכם דויד שלום צדקה
(תרגום: האם יש קשר לר' ראובן הנ"ל עם רבי אברהם צורף נלב"ע י"ב מנחם-אב תש"ע)
אשלונק יעוב אבו יוסף, זה ת''ח גדול מב'''ב, אביו חכם רשום וידוע, ואמו עוסקת בטהרת ישראל, ואיהו גופיה צורבא דרבנן, חתניה דחכם משה חי רז זצ''ל, ומחותן עם הג''ר יגאל כהן ור' מיכאל לסרי, משפחתו צרף ולא צורף, וכעת הוא מקושר לחכם הנקרא הינוקא.

שנת תשמ"ב - דברי הגר"ש משאש זצ"ל על יבל"ח ראש כולל חזון עובדיה [- רבינו שליט"א]
רב משאש על רי יוסף.JPG
וחזר על דבריו גם לשנה הבאה:
1747797226004.png

שנת תשמ"ז - רבינו זצ"ל ביקש מרבינו שליט"א להשיב במקומו
1747796223850.png

שנת תשמ"ח - הג"ר שמעון חירארי זצ"ל הפליג בשבחו של רבינו שליט"א
1747798084405.png

מעניין - כתבה ביתד נאמן על ספר ילקוט יוסף
1747798928566.png

שנת תשמ"ב - דברי הגר"ש משאש זצ"ל על יבל"ח ראש כולל חזון עובדיה [- רבינו שליט"א]
הצג קובץ מצורף 33578
וחזר על דבריו גם לשנה הבאה:
הצג קובץ מצורף 33573

שנת תשמ"ז - רבינו זצ"ל ביקש מרבינו שליט"א להשיב במקומו
הצג קובץ מצורף 33571

שנת תשמ"ח - הג"ר שמעון חירארי זצ"ל הפליג בשבחו של רבינו שליט"א
הצג קובץ מצורף 33576

מעניין - כתבה ביתד נאמן על ספר ילקוט יוסף
הצג קובץ מצורף 33577
מאיזה שנה העיתון יתד.
תעלה צילום של כל העמוד

מסופר על הרה"ג גבריאל מייארא זצ"ל (מח"ס נחלת גבריאל):
הצג קובץ מצורף 33542
וכן שמעתי (כמדומה) מאחד מבניו הגאונים שיחי', של הגאון זצ"ל.
והוסיף ואמר שאביו או חמיו היה גר בסמיכות לביתו של מרן שליט"א והוא מעיד שבמשך שנים שנים, לא רק מהתקופה האחרונה, אלא במשך עשרות שנים, האור בחדר לימודו של מרן לא נכבה עד שעה 2/3 בלילה או יותר הרבה מאוחר.

נערך לאחרונה:
וכן שמעתי (כמדומה) מאחד מבניו הגאונים שיחי', של הגאון זצ"ל.
והוסיף ואמר שאביו או חמיו היה גר בסמיכות לביתו של מרן שליט"א והוא מעיד שבמשך שנים שנים, לא רק מהתקופה האחרונה, אלא במשך עשרות שנים, האור בחדר לימודו של מרן לא נכבה עד שעה 2/3 בלילה.
זה דברים פשוטים וברורים לכל שכניו.
(זכיתי לגור בשכנותו כ7 שנים).

יש מקום שהובאו בו תמונות ממרן שליט"א בימי עלומיו, הבחרות, שנות האברכות הראשונים?
לי יש המון, אבל אין לי חשק לטרוח לחכות שהכל יעלה, כולי האי ואולי שזה לא ימצא חן בעיני מי שאמור לאשר, וכל עמלי ירד לטמיון, לכן אני גם ממעט באופן כללי להגיב כאן, לצערי

לי יש המון, אבל אין לי חשק לטרוח לחכות שהכל יעלה, כולי האי ואולי שזה לא ימצא חן בעיני מי שאמור לאשר, וכל עמלי ירד לטמיון, לכן אני גם ממעט באופן כללי להגיב כאן, לצערי
אחר אלף המחילות הרב @יצחק משען אני מאמין שכבודו לא התכוון חלילה להוציא שם רע על הפורום שהרי עובדים כאן יום ולילה סביב השעון כדי שאתה ואני וכולם יהיו במקום נקי מרכילות וזלזול בגדולי מישראל ואין ברירה וצריכים לאשר כל הודעה והודעה ובדרך כלל מאשרים הודעות באופן יחסי מהר מאוד (אגב הודעה שלך עכשיו היה פחות מרבע שניה ....) ולהגיד שנמחק חלילה כל עוד וזה לא גובל בזלזול בת''ח ורכילות לגופו של אדם אין שום סיבה למחוק
בקשה כבודו יבאר את דברו כי לכאורה באמירה זו יכול לצאת שם רע !!!!!!

נערך לאחרונה:
לי יש המון
אשמח מאוד אם תעלה
נראה לי רבים מאוד מחכים לזה
אבל אין לי חשק לטרוח לחכות שהכל יעלה, כולי האי ואולי שזה לא ימצא חן בעיני מי שאמור לאשר, וכל עמלי ירד לטמיון, לכן אני גם ממעט באופן כללי להגיב כאן, לצערי
למעשה חוץ מעניין פסיכולוגי, לכאורה אין הרבה הבדל אם כותבים הודעה ולא מאשרים אותה, או שמוחקים אותה לאחר קצת זמן
[אא"כ מספיק לכותב שכמה זריזים ראו אותה לפני שנמחקה?]

חזור
חלק עליון