פעם סיפר זאת, ואמר שביקש מהנהלת הישיבה אחר זמן שיתנו לו העלאה בשכר, לצורכי פרנסה, ומאחר ולא הסכימו. יצא משם.עובדה לא ידועה: רבינו שליט"א כיהן כמשגיח ור"מ בישיבת ראשית חכמה אצל הג"ר שבתי אטון זצ"ל
הצג קובץ מצורף 33543
רבינו סיפר זאת לראשונה לפני כשבועיים שלוש במוצ''ש, ומסתמא משם צמח הקשר של ר' ראובן צרף עם רבינועובדה לא ידועה: רבינו שליט"א כיהן כמשגיח ור"מ בישיבת ראשית חכמה אצל הג"ר שבתי אטון זצ"ל
הצג קובץ מצורף 33543
שו אשקון הדא אל חכם ראובן הנ"ל אולי הדא אל חכם אברהם צורף ידי"נ של אל חכם דויד שלום צדקהרבינו סיפר זאת לראשונה לפני כשבועיים שלוש במוצ''ש, ומסתמא משם צמח הקשר של ר' ראובן צרף עם רבינו
אשלונק יעוב אבו יוסף, זה ת''ח גדול מב'''ב, אביו חכם רשום וידוע, ואמו עוסקת בטהרת ישראל, ואיהו גופיה צורבא דרבנן, חתניה דחכם משה חי רז זצ''ל, ומחותן עם הג''ר יגאל כהן ור' מיכאל לסרי, משפחתו צרף ולא צורף, וכעת הוא מקושר לחכם הנקרא הינוקא.שו אשקון הדא אל חכם ראובן הנ"ל אולי הדא אל חכם אברהם צורף ידי"נ של אל חכם דויד שלום צדקה
(תרגום: האם יש קשר לר' ראובן הנ"ל עם רבי אברהם צורף נלב"ע י"ב מנחם-אב תש"ע)
לרבים מבוגרי ראשית חכמה קשר עם מרן שליט"א דרך לימוד בלילות שב"ק בביתו. כנ"ל ר' ראובן צרף.רבינו סיפר זאת לראשונה לפני כשבועיים שלוש במוצ''ש, ומסתמא משם צמח הקשר של ר' ראובן צרף עם רבינו
מאיזה שנה העיתון יתד.שנת תשמ"ב - דברי הגר"ש משאש זצ"ל על יבל"ח ראש כולל חזון עובדיה [- רבינו שליט"א]
הצג קובץ מצורף 33578
וחזר על דבריו גם לשנה הבאה:
הצג קובץ מצורף 33573
שנת תשמ"ז - רבינו זצ"ל ביקש מרבינו שליט"א להשיב במקומו
הצג קובץ מצורף 33571
שנת תשמ"ח - הג"ר שמעון חירארי זצ"ל הפליג בשבחו של רבינו שליט"א
הצג קובץ מצורף 33576
מעניין - כתבה ביתד נאמן על ספר ילקוט יוסף
הצג קובץ מצורף 33577
וכן שמעתי (כמדומה) מאחד מבניו הגאונים שיחי', של הגאון זצ"ל.מסופר על הרה"ג גבריאל מייארא זצ"ל (מח"ס נחלת גבריאל):
הצג קובץ מצורף 33542
זה דברים פשוטים וברורים לכל שכניו.וכן שמעתי (כמדומה) מאחד מבניו הגאונים שיחי', של הגאון זצ"ל.
והוסיף ואמר שאביו או חמיו היה גר בסמיכות לביתו של מרן שליט"א והוא מעיד שבמשך שנים שנים, לא רק מהתקופה האחרונה, אלא במשך עשרות שנים, האור בחדר לימודו של מרן לא נכבה עד שעה 2/3 בלילה.
לי יש המון, אבל אין לי חשק לטרוח לחכות שהכל יעלה, כולי האי ואולי שזה לא ימצא חן בעיני מי שאמור לאשר, וכל עמלי ירד לטמיון, לכן אני גם ממעט באופן כללי להגיב כאן, לצערייש מקום שהובאו בו תמונות ממרן שליט"א בימי עלומיו, הבחרות, שנות האברכות הראשונים?
יגלה נא הרב-מדוע לא ימצא חן?שזה לא ימצא חן
אחר אלף המחילות הרב @יצחק משען אני מאמין שכבודו לא התכוון חלילה להוציא שם רע על הפורום שהרי עובדים כאן יום ולילה סביב השעון כדי שאתה ואני וכולם יהיו במקום נקי מרכילות וזלזול בגדולי מישראל ואין ברירה וצריכים לאשר כל הודעה והודעה ובדרך כלל מאשרים הודעות באופן יחסי מהר מאוד (אגב הודעה שלך עכשיו היה פחות מרבע שניה ....) ולהגיד שנמחק חלילה כל עוד וזה לא גובל בזלזול בת''ח ורכילות לגופו של אדם אין שום סיבה למחוקלי יש המון, אבל אין לי חשק לטרוח לחכות שהכל יעלה, כולי האי ואולי שזה לא ימצא חן בעיני מי שאמור לאשר, וכל עמלי ירד לטמיון, לכן אני גם ממעט באופן כללי להגיב כאן, לצערי
אשמח מאוד אם תעלהלי יש המון
למעשה חוץ מעניין פסיכולוגי, לכאורה אין הרבה הבדל אם כותבים הודעה ולא מאשרים אותה, או שמוחקים אותה לאחר קצת זמןאבל אין לי חשק לטרוח לחכות שהכל יעלה, כולי האי ואולי שזה לא ימצא חן בעיני מי שאמור לאשר, וכל עמלי ירד לטמיון, לכן אני גם ממעט באופן כללי להגיב כאן, לצערי