• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

ברוך דיין האמת הגרא דויטש זצוק"ל

בתמונה 1 הרב דויטש עם יהודי בשם הורביץ שהיה לו בן בפוניבז' שנפטר והם תרמו ס"ת לע"נ.
בתמונה 2 הרב דויטש עם הרב א"א דסלר משגיח בפוניבז'
בתמונה 3 הרב דויטש עם הרב א"ז גרוסברד שגם משגיח בפוניבז'
בתמונה 5 הרב דויטש עם יהודי בשם הרב פרידמן
בתמונה למטה הרב דויטש רוקד עם הרב מרקוביץ ר"י פוניבז'

בתמונה למטה הרב דויטש רוקד עם הרב מרקוביץ ר"י פוניבז'
התכוונתי לשאול מי הם השני יהודים המבוגרים האחרים שנראים בתמונה, יתכן שא' מהם הוא ר' וועלוול כאהן???

נערך לאחרונה:
התכוונתי לשאול מי הם השני יהודים המבוגרים האחרים שנראים בתמונה, יתכן שא' מהם הוא ר' וועלוול כאהן???
שני המבוגרים האחרים בתמונה הלא הם הרא"א דסלר והרמ"ד ליפקוביץ

מתלמידו. גם אני הק' זכיתי להיות תלמיד
זכיתי ללמוד אצלו כמה חודשים, בפתיחת ישיבת "אמרי צבי" בקרית ספר.

אכתוב אנקדוטות עד שיגיעו התלמידים הרבים, בעיקר איש ספר שלנו, ויעשיר אותנו.

א. כשלמדתי אצלו הוא עדיין לא נישא מחדש עם הרבנית תבלחט"א. הוא היה תלמיד חכם אדיר ובעל ייסורים אדיר, ואיני יודע מה גדל ממה. סיפר לי אברך מהישיבה שהוא זכה לארח אותו לארוחות שבת בביתו, וראה איך רבינו זצ"ל התבייש מאד לבקש שיגישו לו איזה מאכל מהמרכזי וכדומה, הוא היה גדול מאד ובודד מאד, והיה ניכר עליו שהוא מיוסר בנהמא דכיסופא, עד שאותו אברך הבין שעליו להגיש צלחת מלאה אליו. עוד יסופר על ה"תורה שלמדתי באף" שלו, על ייסורי הנפש העצומים, ניכור משפחתי וכו', והוא השקיע הכל בתורה הקדושה, בידיעות עצומות, בחריפות ולמדנות. לא יאומן כי יסופר. הוא לא רק מחייב את בעלי הייסורים, אלא מבטל כליל את כל התירוצים הרגילים שלנו, טירדות, דאגות, בלבולים, עיסוקים...

ב. ישבתי לידו בסדר שני, ופעם גלגלתי את השיח בלימוד לענייני ההשקפה על הציונות וכו'. ואמר לי: אתה יודע כמה שנים חלפו מאז הנס הענק של "יציאת בני אפרים ממצרים" עד שהתברר שהכל היה מפח נפש? ההיסטוריה של עם ישראל היא ארוכת שנים וקשה למדוד יחס להקמת המדינה לפי נקודת מבט של עשרות שנים. ואכמ"ל.

ג. פעם אחרת ראה שאנו לומדים מתוך חוברת של הגאון רבי יוס'ל שרייבר יבלחט"א, ביקשה מעמנו, קרא אותה ב'קפיצות' של חמש שורות [בגאונותו היה קורא כמה שורות יחד. הכרנו את זה אבל השתוממנו לראות עושה כך בדבריו העמוקים והדקים של ר' יוס'ל למי שמכיר], אחרי שסיים כמה עמודים, אמר לנו: הוא מבין מה שהוא מדבר, אבל אתם לא... [כלומר, זה לא "מילים גבוהות בעלמא", אבל אתם מדקלמים את הדברים בלי להבין].

ד. זכורני שיחה אחת שדיבר בזעם כנגד פרסומת שהתפרסמה ביתד נאמן... (שהיה אז תחת פקוחו..) הפרסומת היתה לחלב צמחוני, שאפשר לשתות קפה אחרי החמין בשבת. כמה פחיתות זו שזה התאווה שלנו, כוס קפה אחרי חמין. זה החלום הלא ממומש שלנו, הלכנו קדורנית, אין לנו חלב אחרי החמין...

ה. לאחר שנים, כאברך צעיר, למדתי בבית הכנסת בסנהדריה מורחבת, והנה התחדשה לי מערכה בפרק אלו הן הגולין, חיפשתי למי אפשר להציע אותה. למי תהיה הידענות והסבלנות, להיכנס לאיזה סוגיא בגדרי דרך ירידה ועליה. ואז נזכרתי ברבינו זצ"ל שהגיע אל המנוחה והנחלה בביתו הסמוך. תיכף נקשתי על דלתו, הרבנית תליט"א הכניסה אותי אל חדרו, הוא האזין לכל הדברים, הוסיף והעיר מעט, ובעיקר - עודד והתפעל. ידע לזהות שזה מה שביקשתי בעצם... אין צריך לומר שהוא היה לגמרי בעניינים בכל הפרטים ופרטי הפרטים, שכן הוא היה בעניינים בסוגיות הרבה הרבה יותר 'נידחות', מסובכות ולא מוכרות.

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון