• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • לחו"ר הפורום שליט"א, פורום "הלכה ומנהג" סודר בעמל רב לפי נושאים, לתועלת כולנו. אנא פרסמו את הדיונים החדשים שלכם במקום המתאים. באם ישנו נושא שאינו קיים, נשמח שתדווחו כאן

בנושא הר הבית: איזה מקור מרן רבנו הגדול התכוון? לא מצאתי

אושרי רביב

Well-known member
משנת יוסף חלק יב סימן קיח (לתשומת לב הרב @יהודה בן דוד - משנת יוסף )
כה חשון תשל"ד
לכבוד
מר משה בן עובדיה הי"ו
שלום וברכה
הנני מאשר קבלת מכתבך מיום כ' מרחשון תשל"ד, עיינתי היטב בדברי הפוסקים בנידון, ולא מצאתי היתר להכנס להר הבית ע"פ ההלכה.
מה שכתבת שהרמב"ם נכנס להר הבית, זה לא נכון, וכמבואר בס' שבט הלוי, ובס' ציץ אליעזר (ח"י סי' א אות ט ס"ק נד, דף כא ע"א. וחי"א סי' טו אות ו. את זה מצאתי). ואדרבה הרמב"ם בספרו אוסר להכנס להר הבית. וראה בספרי שו"ת יביע אומר חלק ה' (חלק יורה דעה סימן כו).
איפה נמצא שבט הלוי שציין מרן?...

בספר המנהיג (פרק חכם הרזים) יש כמה פעמים שמביא שמרן היה מתקן את המחברים, אבל הדברים רחוקים מאוד במקרה הזה, כי גם מרן היה מתקן את הדברים בנוסח דומה לספר. בפרט כשהיה ציון מקום.

מזמן כבר ראיתי את מנחת יצחק. אבל אני מסתפינא ומסתפינא לומר כך... מה מרן לא שם לב מה הוא כותב?..
אם כך אני לא יודע מה לומר, כי בשבט הלוי כמה שהפכתי לא מצאתי.
ולכן חשבתי שלפי שעה התחלף לו עם המנחת יצחק ששניהם רבנים אשכנזיים הונגריים.
והנסתרות לה' אלהינו.

אני מסתפינא ומסתפינא לומר כך... מה מרן לא שם לב מה הוא כותב?..
אז אל תסתפינא. לא מדובר על ספר אלא על מכתב, ולא מופקע שהיתה פליטת קולמוס.
אני יותר מסתפינא לומר שיש כזה שבט הלוי כלשהוא, ובחזו"ע תעניות מעמ' תנ"ד שדיבר ע"כ השמיט אותו ולא הביאו.
ע"כ שמדובר במנחת יצחק [ואולי אפי' בר' יוסף ידיד הלוי בימי יוסף (כבוד הלבנון), ולכן כתב "הלוי"].

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון