ע"ה ס"ט
Well-known member
בשביל זה מספיק את ספר שמירת הלשון. ספר חפץ חיים בא לומר מה אסור ומה מותר.כי הוא מאריך ומרחיב שם בסיבה שצריך לכתוב אפילו דברים ידועים ופשוטים לכל בספר. ע״ש.
בשביל זה מספיק את ספר שמירת הלשון. ספר חפץ חיים בא לומר מה אסור ומה מותר.כי הוא מאריך ומרחיב שם בסיבה שצריך לכתוב אפילו דברים ידועים ופשוטים לכל בספר. ע״ש.
אני לא מבין על מה הפלפול.וכמה סימנים בהלכות שבת עוסקים בפיקו"נ?
לא. חצי מהספר בא ללמד אותך על לשה״ר האסור. אף שאין בהם חידוש ולא מידי.בשביל זה מספיק את ספר שמירת הלשון. ספר חפץ חיים בא לומר מה אסור ומה מותר.
אבל בכל אופן אני מציע לחזור ולהקשיב היטב היטב לשיעור של מרן רבינו יצחק הערב (מוצ"ש חקת פב) שאמר שגם מי שזהיר בכל מאודו בבן אדם לחברו אין לו להימנע מלהעיר אפילו בתוקף על מי שפורץ לו דרך מוטעית בהלכה [וכוונתו כידוע על הרב אופיר מלכא]
רק אני מדגיש שמוקדם לשמוחאין שמחה כהתרת הספקות!!!
כבודו כתב משפט שאני תר ומחפש זמן רב את המקור שלו.אין שמחה כהתרת הספקות!!!
משלי טו , לכבודו כתב משפט שאני תר ומחפש זמן רב את המקור שלו.
אשמח מהחברים היקרים אם יש אופציה להעלות את המקור.... אם יש בכלל או שזה פתגם שגור בפי העם...
מומלץ לקרוא את ההקדמה של מרן הראש"ל שליט"א לספרו ילקו"י תפילה כרך ב'.אבל בכל אופן אני מציע לחזור ולהקשיב היטב היטב לשיעור של מרן רבינו יצחק הערב (מוצ"ש חקת פב) שאמר שגם מי שזהיר בכל מאודו בבן אדם לחברו אין לו להימנע מלהעיר אפילו בתוקף על מי שפורץ לו דרך מוטעית בהלכה [וכוונתו כידוע על הרב אופיר מלכא]