נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
תראה נזר כהן שהעלתי פה ח''ב שלא צריך ממתנה לתתלמה לא? מאי שנא מכל משכורת או מתנה?
מו'ר הרב יגאל טוען שכדי להרויח ממעשר את הסגולה של עושר צריך מכל דבר לתת אף שלא צריך לעשר ממנו מעיקר הדיןמישהו יודע אם צריך לעשות מעשרות על חופשת לידה?
הדגשתי שהחידוש אף אשכנזיםמעיקר הדין אברכים בני תורה ספרדים פטורים ממעשר כספים .
לא ידעתי מאין מוכח כן מרב כהנא ואולי בא להוסיף רק שיתן לעני עמל בתורה, ואף אם נימא דהסיבה כדי שיהיה לו חלק בתורה, אפשר דבדוקא צריך ליתן לאחר כדי שיהא לו חלק בתורה בלי נגיעות וכדו' וכשהאחר לומד רק התורה נזקפת לזכותו דלתקוני שדרתיך ולא לעוותי.. ואולי קצת יש לדמות נמי למשלוח מנות שהסיבה היא שיהיה לו עם מה לקיים סעודת פורים ובכל זאת אחד נותן לשני.אני לא מכיר מישהו שיכול לחלוק על רב כהנא
אני לא בסוגיא כעתלא ידעתי מאין מוכח כן מרב כהנא ואולי בא להוסיף רק שיתן לעני עמל בתורה, ואף אם נימא דהסיבה כדי שיהיה לו חלק בתורה, אפשר דבדוקא צריך ליתן לאחר כדי שיהא לו חלק בתורה בלי נגיעות וכדו' וכשהאחר לומד רק התורה נזקפת לזכותו דלתקוני שדרתיך ולא לעוותי.. ואולי קצת יש לדמות נמי למשלוח מנות שהסיבה היא שיהיה לו עם מה לקיים סעודת פורים ובכל זאת אחד נותן לשני.
גם אני לא, מ''מ נשמח שתעלה את לשון הפסיקתא.אני לא בסוגיא כעת
אם תרצה אעלה את כל התשובה מנזר כהן
אם תרצה אעלה כל התשובהאשמח לראות תשובת מרן שליט"א שממתנה לא צריך לתת
מסברא לא מובן, מתנה זה גם ריווח
ומש"כ בנזר כהן אחה"מ זה לא רב כהנא, זה הסבר שלו ברב כהנא שבכלל לא מוכרח
ומעולם לא ראינו מי שהיקל בשופי לעמלי תורה אם לא שדחוקים לפרנסתם...
ראה תשובת הראשל שליט'א שמובאת כאן בפורום בכותרת לקנות ממעשר אוצר החכמהאשמח לראות תשובת מרן שליט"א שממתנה לא צריך לתת
מסברא לא מובן, מתנה זה גם ריווח
ומש"כ בנזר כהן אחה"מ זה לא רב כהנא, זה הסבר שלו ברב כהנא שבכלל לא מוכרח
ומעולם לא ראינו מי שהיקל בשופי לעמלי תורה אם לא שדחוקים לפרנסתם...