ע"ה ס"ט
Well-known member
לא.וכל הספרדים שם סופרים אותו?
אבל אם מתוך 150 ספרדים 10 לא סופרים אותו ומתוך 10 אשכנזים ג"כ 10 לא סופרים אותו, אז ההבדל מובן.
לא.וכל הספרדים שם סופרים אותו?
אתה מצחיק או שפשוט אינך יודע לקרוא, כתבתי שידוע לי שהן בכוונת מכוון "דואגים" שיהיה בתוך הצוות פאות. לא מובן?
את האמת שלדעתי די מיצינו אבל אני שב ומגיב כדי שלא תאמר "באיזה הודעה כי כמדומה שהשבתי על כל דבריו":אם "כל" האמהות עם מטפחות אז למה אין דרישה שגם הצוות יהיה כזה?!
במיוחד ביוזמה שרוצה לקדם להקים מוסדות של ספרדים בוגרי ישיבות אשכנזים.ה. כנראה שבכל זאת זה מה שציבור האברכים מעדיף, כי בבתי ספר אחרים שהמורות והמנהלות חובשות מטפחת נסגרות כיתות...
אז אולי נפסיק לחקות?בידיוק זה הסיבה שמעדיפים הרבה ללמוד אצל האשכנזים.
כי הישיבות הספרדיות מחקות את הישיבות האשכנזיות בכל העינינים.
אז מה העיניין ללכת לחיקוי עדיף ללכת למקור.
הייתי שמח אם תרחיב באילו נקודות זה בא לידי ביטוי, ו/או איך עושים את זה.אני חושב שהישיבה של הרב לב עונה להגדרה הזו וגם בית שמעיה
אתה בכלל לא מבין מה אני טוען.את האמת שלדעתי די מיצינו אבל אני שב ומגיב כדי שלא תאמר "באיזה הודעה כי כמדומה שהשבתי על כל דבריו":
א. אני יודע מידיעה שחלק מהצוות בכמה בתי ספר לובשות מטפחת.
ב. "בכוונת מכוון דואגים שיהיה בתוך הצוות פאות", רק אפנה את תשומת ליבו לכך שיכול להיות שהסיבה שלא קיבלו את המדוברת למורה אינה דווקא מחמת כיסוי ראשה. (כמו שלא כל ספרדי שלא מתקבל לפוניבז' זה בגלל שהוא פרענק...).
ג. כפי שכבר נכתב לעיל על ידי וע"י אחרים, דעת הרב זעפראני שפאה אינה אסורה, אף שיש עניין בחבישת מטפחת. ולכן עניין כיסוי הראש לא אמור להוות פרמטר לא לבחירת צוות ולא לקבלת תלמידות, גם אם כל האמהות חובשות מטפחת.
ד. שוב אני פנה את תשומת ליבו לנכתב לעיל שכיסוי ראש בוודאי מהווה סימן, ולכן לפי הרמה שהרב זעפראני מציב למוסדותיו יתכן שסטטיסטית יהיו יותר מורות עם פאה (אף שאני לא יודע אם זו המציאות).
ה. כנראה שבכל זאת זה מה שציבור האברכים מעדיף, כי בבתי ספר אחרים שהמורות והמנהלות חובשות מטפחת נסגרות כיתות...
להגדרה של ספרדית או להגדרה של משוכנזת? (אם כהוונה לספרדית אז כנראה כוונתך לישיבה של הרב בוחבוט...).אני חושב שהישיבה של הרב לב עונה להגדרה הזו וגם בית שמעיה
זו פרשנות שלך, שלאורך כל הפורום נכתבת בצורה כזזו או אחרת על כל עניין, חוששים מהאשכנזים או לא חוששים, כן כמוהם לא כמוהם.אבל כיון שהם אחרי הכל מפחדים להיות ממותגים כפרענקים רח"ל
אני מסכים איתך שזו התחושה שקיימת כיום, מידיעה גם בישיבות כמו לב ובית שמעיה, אבל לדעתי זה דבר שיכול להשתנות עם הזמן.אז אולי נפסיק לחקות?
אגב, אני לא יודע איך תראה ישיבה ספרדית שאינה חיקוי.
כלומר - מה מאפיין ישיבה אשכנזית, מה מאפיין ישיבה ספרדית, ואז אדע מה גורם לישיבה ספרדית להראות חיקוי.
הרי כל המבנה של הישיבות היום שונה לחלוטין ממה שנקרא לו ''עולם הישיבות הספרדי'' בדור שלפני החיקוי.
אלא אם כן כל ישיבה ספרדית מוכרחת להיות כמו ישיבה פלונית או אלמונית שמנסות להנציח מאפיינים מאד מסוימים.
אני חשב שזו הזדמנות לדיון איכותי, איך אמורה להראות ישיבה ספרדית שמצד אחד בחורים שכיום מנסים ללכת לישיבה אשכנזית - ירצו ללכת אליה, ומצד שני היא לא תראה ולא תרגיש ולא תשדר שהיא חיקוי מול המקור הקדוש והטהור משאת חיינו ושאיפת ליבנו - האשכנזים יר''ה.
אני מסכים איתך שזה מורכב.
מה אתה רוצה ישבה כמו שהיה בעירק?אז אולי נפסיק לחקות?
הדבר היחיד שישתנה זה הספרדים שמשתנים ממש העתק הדבק כמו הליטאים..אבל לדעתי זה דבר שיכול להשתנות עם הזמן.
זה פרשנות הבלעדית שלך.במוסדות של הרב זעפרני כיון שדעתו שעדיף כיסוי ראש דואגים שהצוות יהיו עם כיסויי ראש, אבל כיון שהם אחרי הכל מפחדים להיות ממותגים כפרענקים רח"ל, אז הם דואגים שיהיו בין הצוות כמה עם פאות, בכדי שלא יוכלו לטעון שהם פרענקים.
לדעת הרב זעפרני לא עדיף כיסוי ראש אלא חייבים בכיסוי ראש. אלא שסבר שכיסוי הראש במטפחת יותר מהודר מכיסוי בפאה.במוסדות של הרב זעפרני כיון שדעתו שעדיף כיסוי ראש
מה שנכתב על שינוי, היה ביחס לתחושה של החיקוי והעודפים וכו' שמרגישים חלק מהבחורים בישיבות הספרדיות - שזה לדעתי בע"ה ישתנה לטובה עם הזמן כדלעיל.הדבר היחיד שישתנה זה הספרדים שמשתנים ממש העתק הדבק כמו הליטאים..
ועם הזמן באמת לא יהיה הבדל כלל [חוץ מכסא רחמים ופורת יוסף.]
וזה בגלל שראשי הישיבות הספרדיות הם בוגרי ישיבות ליטאיות וזה מה שמכניסים ומחדירים הלאה לתמידיהם וזה ממש מצליח.
זה מותר כי נטל''פגפילטעפיש לא יראה ולא ימצא כל השנה
אי הכי החיקוי נמי נטל''פ ואפ''ה קאסרי ליה רבנן, ש''מ מצטמק ורע לו אסור.זה מותר כי נטל''פ
זה לא רק מנטליות אלא בעיקר צורה של חינוך.ביחס לעצם העניין, האם הישיבות הספרדיות צריכות להשתנות למנטליות יותר ספרדית, זו שאלה אחרת,
אבל גם לא ספרדי אלא במנטליות של האי הבודד.אמשול לך משל - קח את הספרדי שהתחנך במדינת האשכנזים ושים אותו באי בודד. מה נראה לך שהוא יהיה אחרי שנתיים?
שכנזי?? חלמת!