יצחק משען
Well-known member
בבקשה לךיש לך את כל העלון הזה?
בבקשה לךיש לך את כל העלון הזה?
צודקאולם מה עם מה שכתב הנכד של מייסד אנג'ל עלינו החרדים?
איך העם מסוגל לוותר על זלזול כזה בציבור?
כמדומה שהם כתבו במכתב ההתנצלות שלהנ״ל אין קשר לחברה.סתם משהו שאני לא מבין
נכון שהם באו וביקשו סליחה כנ"ל
אולם מה עם מה שכתב הנכד של מייסד אנג'ל עלינו החרדים?
איך העם מסוגל לוותר על זלזול כזה בציבור?
ואגב הוא חלק מההנהלה במפעל
מצו"ב
בקיצער הם חושבים שאנחנו מטומטמים.הם כתבו במכתב ההתנצלות שלהנ״ל אין קשר לחברה.
גם אני לא מסוגל לקנות מאנג'ל.צודק
יש באמת הרבה שאמרו לי (אברכים) שלא חוזרים לעולם לאנג'ל בגלל אותו נכד טיפש מטופש.
האמת זה לא יעזור בכלל שהתנצל, אחרי כאלה מילים נוראיות ואיומות
הנה מודעא נוספת מהיום [קצת פלא הסתירות שיש בין 2 ההודעות, שמא תרי תנאי אליבא דרבי דוב, גם הענין של הבית דין החדש שם מעניין אותי אבל לא כאן המקום לדון]נעלם מעיני קודשכם מה שכתב מורנו הראב"ד שליט"א
הצג קובץ מצורף 9647
אין איסור לאכול אבל יש איסור לקנות?הנה מודעא נוספת מהיום [קצת פלא הסתירות שיש בין 2 ההודעות, שמא תרי תנאי אליבא דרבי דוב, גם הענין של הבית דין החדש שם מעניין אותי אבל לא כאן המקום לדון]
הצג קובץ מצורף 9739
מה שנקרא לא הלחם הכי אפוי...עם זאת הוא טען שלא התנצל, למרות שהשאיר מכתב התנצלות ברור בבית הרב זצ"ל
כבר כשקראתי את מכתב ה"התנצלות" הבנתי שהוא לא באמת מתנצל, ולכן אני ממשיך שלא לרכוש אנג'ל.עמר בר לב, יו"ר דירקטוריון מאפיית אנג'ל חזר בו מההתנצלות בראיון ל'ידיעות אחרונות' ואמר כי "לא התקפלנו ולא נכנענו. זה סיפור שנמשך חודש, לא נלחצנו מהאיומים, אבל ברגע שזה הופך לעוד מאבק בציבור הישראלי ונגד המאפייה - ומה בכלל למאפייה שמספקת לחם כבר 100 שנים ולסיפור הזה - וברגע שהתברר לנו שבכלל מפרשים את השתיקה שלנו כיהירות וזלזול אז היה ברור שצריך לעשות משהו". עם זאת הוא טען שלא התנצל, למרות שהשאיר מכתב התנצלות ברור בבית הרב זצ"ל: "אני לא רואה בזה מכתב התנצלות. אפשר לתת כותרות מפה ועד להודעה חדשה אבל זה לא מכתב התנצלות".
![]()
סערה בעקבות הריאיון של עמר בר לב: "אם אנג'ל רוצה למכור לחרדים הוא חייב ללכת" - כל רגע
דבריו של יו"ר מאפיית אנג'ל עמר בר לב בריאיון לידיעות אחרונות מעוררים סערה רבה במגזר החרדי ורבים תוהים האם ההחלטה להפסיק את החרם לאחר מכתב ההתנצלות שלו בתחילת השבוע, לא הייתה נמהרת מדי. "אם אנג'ל באמת היו מצטערים, הם היו מפטרים את בר לב"www.kore.co.il
אנג'ל ר"ת לעלוי נשמת גרשון אדלשטיין.כבר כשקראתי את מכתב ה"התנצלות" הבנתי שהוא לא באמת מתנצל, ולכן אני ממשיך שלא לרכוש אנג'ל.
איזה כיוון מחשבה ישר!נראה שהחרם ממשיך![]()
הגר"י זילברשטיין על אנג'ל: "עם הקב"ה עוד לא הסתדרתם" | המחדש
דעתו של הגר"י זילברשטיין שליט"א כי מי שכואב לו כבוד התורה שלא יקנה ממוצרי אנג'ל • למרות שהחרם לא התחיל מגדולי ישראל, אבל הציבור הרגיש שאי אפשר לשתוק על ביזוי התורה ולומדיה • הוראה תקיפה זו נתנה גיבוי וחיזוק גדול של אחד מגדולי הדור ופוסקי ההלכה הבכירים ביותר עבור החרםhm-news.co.il
תלמידי הגר"י זילברשטיין מציינים ל'המחדש' כי ניכר כאן שחכם עדיף מנביא, שכן עמוד ההוראה אמר את דבריו עוד באמצע השבוע, מיד אחרי שעלו ובאו להתנצל בשבעה, עוד בטרם התראיין עומר בר לב לידיעות אחרונות, ואמר כי ההתנצלות אינה התנצלות…
להלן תמלול ההקלטה מתוך קו "שיח יצחק":
הנכד שואל: הרבה שואלים מה דעת סבא על אנג'ל, אחרי שהם התנצלו, בהתחלה סבא אמר לא לקנות מהם שום דבר, ואמר שמי שקונה מראה שלא כואב לו כבוד התורה. כעת שהם התנצלו, מה?
עמוד ההוראה: שמעת מה שפסקתי? אמרתי להם ככה, עם היתומים (של מרן רה"י זצ"ל) הסתדרתם, אבל עם הקב"ה עוד לא הסתדרתם, אני רוצה שתסתדרו איתו, לפתוח אנג'ל – כולל, כולל של אנג'ל.
הנכד: שיכפר להם על הביזוי שהם עשו? לע"נ ר' גרשון?
עמוד ההוראה: לא, לא, נעזוב את ר' גרשון. הבנים שלו צלצלו אלי שהם רוצים לסלוח לו, הוא הרי מבקש, מתחנן, בוודאי שכן. ר' גרשון הרי אציל שבאצילים, ברגע שהם דיברו נגדו, הוא נתן הוראה ליתד לא לכתוב שום דבר על זה, איזה מין אציל, להתעלם לגמרי… אז אמרתי עם הבנים הסתדרתם, אבל יש לכם בעיה עם הקב"ה, לכן שיקים כולל אנג'ל. גם עשר אנשים מספיק לי.
הנכד: אז הציבור, הציבור שואל האם לקנות את החלות והמאפים?
עמוד ההוראה: אינני יודע מה הם עשו, אני הודעתי למשפחה להגיד, איתנו הסתדרת, אבל צריך להסתדר עם האלוקים, לפתוח כולל אפילו עשרה איש, לא אכפת לי כמה, יעלה לך לחודש שלוש אלף שקל, עשרה איש.
הנכד: לפתוח או להחזיק מקום תורה?
עמוד ההוראה: לא להחזיק, לפתוח כולל. אני רוצה את הפרסום, כמו שיש פרסומי ענק על החלות והמאפים של אנגל, הו-הא איזה פרסומים… הוא יהודי מאד מאד עשיר היהודי הזה, ואני כעת ביקשתי שיגידו לו שיקבל על עצמו לפתוח כולל, וזה יכפר על החילול השם, איזה יפה שזה יהיה…
הנכד: אז בינתיים לא לקנות מאנג'ל?
עמוד ההוראה: אני הייתי אומר בינתיים עוד לא לקנות [ממוצרי אנג'ל].
להקים כעת כולל, כתשובת המשקל, כולל, זה כל כך אלנגטי, כזה קידוש השם זה יהיה.
ממש כשאמרתי את זה, אני הרגשתי שזה יהיה קידוש השם…., עד כאן תמלול ההקלטה.
תלוי בציבור אם ימשיכו לא לקנות.איזה כיוון מחשבה ישר!
מי יתן ויהי כן