• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

משחקים הם מוקצה בשבת

amit26

Well-known member
שלום לכולם
מחפש מקור בילקוט יוסף שהוא מביא בפירוש שחוץ מכדור ומשחקים עם חיבור לחשמל/סוללות וכו' הם לא מוקצה
כך שמעתי מרב אחד וכשאמרתי את זה לחבר בן ישיבה הוא התווכח איתי שזה לא נכון לדעת מרן שליט"א
תודה לעוזרים

מוזר מאוד. הרב בקו ההלכה ממש מתעקש שלמרות כל מה ששלחתי לו,משחקים זה לא מוקצה.

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2024-01-16 at 13.59.47.jpeg
    WhatsApp Image 2024-01-16 at 13.59.47.jpeg
    93 KB · צפיות: 35
הדרך היחידה שלי לתרץ למה הרב כאן כ"כ עומד על זה זה שאולי יש מחלוקת בין חזון עובדיה לבין ילקוט יוסף בדיני משחק? למרות שזה גם לא אופציה סבירה..

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2024-01-16 at 14.02.57.jpeg
    WhatsApp Image 2024-01-16 at 14.02.57.jpeg
    116.3 KB · צפיות: 25
מוזר מאוד. הרב בקו ההלכה ממש מתעקש שלמרות כל מה ששלחתי לו,משחקים זה לא מוקצה.
זה מוקצה מסוג מיוחד, כיון שמצד אחד זה בעיה לשחק ולטלטל, ומצד שני מותר לתת לקטן, ולכאו' אם זה מוקצה אז איך מותר לקטן?! (וזוהי תמיהתו של הרב שם). [בעצם יש לנו חפץ שלחלק מהאנשים יש בו שימוש ולחלק אין, וא"כ הוא לא מוקצה מדעת כל האנשים אלא רק מגדולים, ולכן גדול לתת לקטן אפשר להקל].
אך ראה במכתבים שהובאו כאן מש"כ לבאר זאת.
[במכתב שנראה שנשלח בתמונה שהעלית הדברים פחות מבוארים, אך במכתבים שהובאו בקישור ששלחתי זה מבואר יותר באריכות].

אך ראה במכתבים שהובאו כאן מש"כ לבאר זאת.
[במכתב שנראה שנשלח בתמונה שהעלית הדברים פחות מבוארים, אך במכתבים שהובאו בקישור ששלחתי זה מבואר יותר באריכות].
עכשיו אני רואה שוב שקודם לכן שלחת להם את לשון המכתב הנ"ל, ואיני מבין מדוע הוא הסתבך. זה כתוב במפורש כמו שאתה כתבת, שזה כן מוקצה, אך מכיון שיש מקילים אנחנו סומכים עליהם בכדי לתת לקטן.

עכשיו אני רואה שוב שקודם לכן שלחת להם את לשון המכתב הנ"ל, ואיני מבין מדוע הוא הסתבך. זה כתוב במפורש כמו שאתה כתבת, שזה כן מוקצה, אך מכיון שיש מקילים אנחנו סומכים עליהם בכדי לתת לקטן.
באמת זה לא מובן מה דעת הרב שדיברתי איתו
אבל בזכותכם הבנתי היטב את הדברים לעצמי - תודה רבה!

מעניין וכואב לדעת שרבנים מורי הוראה עונים בוואטצאפ - סמארטפון.
ומה יעשו הילדים והבחורים שאלו הרבנים.
למה? זה זיכוי הרבים עצום!
ודאי לכתחילה הם לא בעד זה אבל מה לעשות שכבר לרוב עם ישראל יש סמאטרפון(בין כשר או חלילה לא) וזה כלי אדיר לזיכוי הרבים?
באותה מידה אפשר להתלונן שזה עצוב שיש פורום אינטרנטי תורני...

מהיכרות עם אחד הרבנים שעונים שם, זה לא דרך הוואצפ, אלא הם מקבלים את השאלות דרך תוכנה מיוחדת למחשב, שעובדת למרות הסינונים הכבדים שיש להם.

אני חושב שמן הראוי שכבודו יערוך את ההודעה מחדש אחרי הסרטון שהרב שלח שמסביר איזה עבודה מדהימה הם עושים , והכל על טהרת הקודש

חזור
חלק עליון