• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

אירוע מעורב - דעת המוהרא"ש

• Thread starter Thread starter abc123
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
מסתמא שהרב מכיר את המשפחה והתיר באופן מסוים
וכל מקרה לגופו
ואדם שמשתדל לשמור על עיניו ועושה כנ"ל נראה לענין הלכה שמותר
לפי דדמי למ"ש הפוסקים שיש דרכא אחרינא מותר שיש מחיר זול מסוים

הגע עצמך אינך הולך אף פעם למקומות שיש בהם מבצעים על אף שיש בדרך נשים שאינם לבושות בצניעות
כגון לקנות הכל במכולת הסמוכה לבית ולא ללכת לסופר שיש שם קופות המוכרות
יש לי בזה קצת גיבובי פוסקים שכתבתי באיזה קובץ אם תרצה תשלח לי באישי [אינני בסוגיא כעת]

הגע עצמך אינך הולך אף פעם למקומות שיש בהם מבצעים על אף שיש בדרך נשים שאינם לבושות בצניעות
כגון לקנות הכל במכולת הסמוכה לבית ולא ללכת לסופר שיש שם קופות המוכרות
יש לי בזה קצת גיבובי פוסקים שכתבתי באיזה קובץ אם תרצה תשלח לי באישי [אינני בסוגיא כעת]
אתה משווה אירוע חילוני ה' ישמור ויציל. לסופר?

אתה משווה אירוע חילוני ה' ישמור ויציל. לסופר?
אתה משווה חתונה של אח שיכולה לפרק את כל היחסים בבני הבית וכו' וכו' יש אנשים שנהרסו לעצמם החיים בגלל דברים כאלה ושנים חיים לבד מאז שחזרו בתשובה והשחירו את התורה בעיני משפחתם. ומאידך יש שהלכו וזמרו על עצמם המקסימום ואחרי כמה שנים החזירו את כל המשפחה בתשובה אותם זרעם וזרע זרעם.

אתה משווה חתונה של אח שיכולה לפרק את כל היחסים בבני הבית וכו' וכו' יש אנשים שנהרסו לעצמם החיים בגלל דברים כאלה ושנים חיים לבד מאז שחזרו בתשובה והשחירו את התורה בעיני משפחתם. ומאידך יש שהלכו וזמרו על עצמם המקסימום ואחרי כמה שנים החזירו את כל המשפחה בתשובה אותם זרעם וזרע זרעם.
תראה בשאלה. כל האחים חזרו בתשובה חוץ מבעל השמחה.
תראה בשאלה. הוא מוכן לשים מחיצה אבל זה יצער אותו.
אז בגלל שאח אחד לא רוצה להכיר באביו שבשמים, אבל מסכים לשים מחיצה, רק שזה יצער אותו. אז אתה בא בפשטות ורוצה להתיר כדי לא לפרק משפחה? איפה יש פה פירוק משפחה?

אני ודאי שלא יכול להתיר שום דבר, רק ניסיתי ליישב שיטתו, כי ידוע שהמוהרא"ש היה איש אלוקים קדוש וגם ת"ח עצום בנגלה ובנסתר וגם בהלכה, אבל אתה צודק לא שמתי לב לפרטים האלה אז גם היישוב אינו יישוב מדוייק כלל, אבל מסתמא מהסיבות הנ"ל .

חזור
חלק עליון