אתם אוכלים עוגיות פפושדו בפסח?

האם את אוכלים עוגיות פפושדו ?

• כן גם בפסח

קולות: 30 25.6%
  • כן אבל רק לפני ואחרי פסח

קולות: 46 39.3%
  • בכלל לא

קולות: 40 34.2%
  • פעם לא היינו אוכלים והיום שהשתפר המצב כן

קולות: 1 0.9%

• סה"כ בוחרים
    117
זה קצת פלא,
וכי לא מצינו חכמים שנחלקו אחד על השני באיזו הלכה ובכל זאת הספידו אחד את השני?
לדוגמא, וכי הגאון הרב יוסף שלום אלישיב שאסר לפתוח פקקים בשבת באיסור דאו',
לא הספיד את הגאון הרב שלמה זלמן אוירבך זצ"ל בפטירתו?

נערך לאחרונה:
זה קצת פלא,
וכי לא מצינו כחמים שנחלקו אחד על השני באיזו הלכה ובכל זאת הספידו אחד את השני?
לדוגמא, וכי הגאון הרב יוסף שלום אלישיב שאסר לפתוח פקקים בשבת באיסור דאו',
לא הספיד את הגאון הרב שלמה זלמן אוירבך זצ"ל בפטירתו?
יש לחלוק בהלכה, ויש לחלוק על מציאות. ואכמ"ל.

לענ״ד דברים חריפים יותר מדי.

מחד גיסא, אני מסכים שאין ח״ו לדבר רעה נגד מה שמרן התיר פפושדו. אך מאידך, מי שנזהר בפפושדו בפסח למרות שמרן התיר, האם גם הם צריכים לחזור בתשובה?

אך ייתכן שזה אני שהתרככתי בזמן האחרון.

לענ״ד דברים חריפים יותר מדי.

מחד גיסא, אני מסכים שאין ח״ו לדבר רעה נגד מה שמרן התיר פפושדו. אך מאידך, מי שנזהר בפפושדו בפסח למרות שמרן התיר, האם גם הם צריכים לחזור בתשובה?

אך ייתכן שזה אני שהתרככתי בזמן האחרון.
יש שאדם נזהר בביתו, שאין שום בעיה שאדם יחמיר לעצמו בבית. לבין אדם שדורש ברבים שזה חמץ גמור, שעל זה כעס עליו מרן ביותר

לא הבנתי. האם לרב אליהו בקשי דורון היה אסור לשבח ולדבר בהילולא?
פשוט שלא. מצד אחד הוא כיבד את הרב עובדיה וגם הרב עובדיה כיבד אותו, ומצד שני היתה ביניהם מחלוקת כדרכה של תורה.

על אותו משקל, האם לרב עובדיה היה אסור להספיד את הרב משאש?! הרי הוא סובר שהוא הכשיל את הרבים בפאה נכרית...
פשוט שלא, הם היו בידידות עמוקה והיה מותר להם לחשוב אחרת

לא הבנתי. האם לרב אליהו בקשי דורון היה אסור לשבח ולדבר בהילולא?
פשוט שלא. מצד אחד הוא כיבד את הרב עובדיה וגם הרב עובדיה כיבד אותו, ומצד שני היתה ביניהם מחלוקת כדרכה של תורה.

על אותו משקל, האם לרב עובדיה היה אסור להספיד את הרב משאש?! הרי הוא סובר שהוא הכשיל את הרבים בפאה נכרית...
פשוט שלא, הם היו בידידות עמוקה והיה מותר להם לחשוב אחרת
מדבריו נראה שדיבר על אברכים, לא על רבנים גדולים...

אני שואל ברצינות, אם מרן שליט"א כל כך משבח וכו' וכו' אז למה כמעט לא דיבר על זה בשיעורים ביזדים??
וחוץ מזה מעולם לא שמענו שמעודדים אנשים לפסוק במשהו מסויים ע"י מסע הפחדה!!!
האם זה נראה לכם הדרך שתקרב אנשים לתורתו של מרן זיע"א?! פשוט שלא וזה רק מבריח!

אני שואל ברצינות, אם מרן שליט"א כל כך משבח וכו' וכו' אז למה כמעט לא דיבר על זה בשיעורים ביזדים??
וחוץ מזה מעולם לא שמענו שמעודדים אנשים לפסוק במשהו מסויים ע"י מסע הפחדה!!!
האם זה נראה לכם הדרך שתקרב אנשים לתורתו של מרן זיע"א?! פשוט שלא וזה רק מבריח!
אני עונה ברצינות,
א. מרן שליט"א לא מדבר על הנושאים שהפכו לפוליטיקה נטו ולרגישים מאוד מאוד, כמו פפושדו והיתר מכירה, כי לא לוקחים נכון. יש לך צל צילו של ספק שהוא הולך כמו מרן זיע"א לגמרי לגמרי?!

ב. איפה ראית מסע הפחדה? ממה אתה מפחד? אלא שעירוב פרשיות עשית, יש את החלק הנעים והנחמד שמרן דיבר, דברי תורה והלכה מתוקים מדבש ונופת צופים, והנחיל תורה טהורה לעם הקודש. מי שזכה לשמוע ולקבל זכה, ומי שלא בעיה שלו. ולכל היותר יש לעודד לכך בנעימות ולפתוח את העיניים שיכירו את השיטה של מרן.

ויש את החלק של החולקים בדברים חסרי בסיס ויסוד, ומסתובבים ומחלישים בביטחון את פסקיו של מרן, בדברים הדברים, לעומת הסולת הנקיה והמיוסדת של מרן זיע"א. הם מעיזים בקלות ראש להוציא את מרן כחוטא ומחטיא. אותם צריך להזהיר ועליהם צריך להתריע.
רובם הם אנשים שאין להם הערכה למרן, ובקלות דעת יאמרו להפך ממנו, בפרט בנושאים שהפכו לפוליטיקה, משיקולי כבוד גאוה קנאה ואפילו שנאה אם מותר לומר, ומה לעשות שלא תמיד נעים לשמוע, אבל את המציאות הזו קשה להכחיש באמת.
ואל תתחיל לדמות לי אברכים למיניהם, ואפילו כאלה שקרויים רבנים, שאינם כקליפת השום בפני גאון עוזנו ותפארתנו, לגר"ש משאש ולגרב"צ אבא שאול שאהבו והעריכו את מרן אהבה עזה שאינה תלויה בדבר. מי שרק ראה בעיניים יודע את ההבדלים כרחוק מזרח ממערב.

זה לא סוד שאין גדלות בתורה כמו מרן, אין! וזה לא סוד שאין קנאה בגדול כמו שיש במרן, חרמות לתלמיד שהולך בדרכו, נזיפות למי שפוסק כהלכותיו, בוז למי שפותח את ספריו, השמטות מספרים שמביאים את כל חכמי הדור חוץ ממנו באופן מעורר סלידה, עקיצות ורמיזות וגיחוכים על חשבונו של ענק הדור. התוצאה של גדלותו העצומה, היא פחד עצום של מתנגדים שפועלים בהתאם ואף קוראים למורשתו "השתלטות"... והתוצאה של הפועלים מתוך קנאה לדרכו של מרן, היא השיח הזועק והמתמרמר של ההולכים בדרכו. בצדק גמור! כי קב"ה תבע ביקריה, ודרכו רק הולכת ומתפשטת, והשאר רק הולכים ונעלמים.

די די לנחיתות הספרדית שאנשי השמאל שהקימו את המדינה השרישו בנו התופעה הזאת קיימת רק בארץ בחוץ לארץ לא תמצא ספרדי נחות כולם מתחנפים לחאלעבים
אל תעשה צחוק מנושא כל כך כאוב ואמיתי.
נשאיר את הבדיחות לדברים אחרים.
[תעזוב שה"נחיתות הספרדית" קיימת בצד השני של המפה, אבל זה ענין של הסתכלות וכ @מתבונן מהצד אתה לא רואה את הדברים נכון]
הדרך הליצנית הזאת מוכרת וידועה, ונדושה, אבל זה משחק באש בכבודו של גדול הדור שנתון למרמס, ובדרך חיים מובחרת שזיכנו השי"ת בדור יתום זה, שמנסים להעלים בכל טצדקי.

בא נודה על האמת האוצר הגדול והפלאי של ילקוט יוסף מופץ בכל העולם בצורה שאין לה אח וריע תסתובב בחו"ל ותראה שכולם כולל כולם שוקדים באהבה על הספר הזה ורק פה בארץ עוד לא כולם השכילו להכיר בגדלותו ולהודות על האמת וזה היתה כונתי שאל לנו לקבל חלישות הדעת וסוף האמת לנצח

חזור
חלק עליון