אני שואל ברצינות, אם מרן שליט"א כל כך משבח וכו' וכו' אז למה כמעט לא דיבר על זה בשיעורים ביזדים??
וחוץ מזה מעולם לא שמענו שמעודדים אנשים לפסוק במשהו מסויים ע"י מסע הפחדה!!!
האם זה נראה לכם הדרך שתקרב אנשים לתורתו של מרן זיע"א?! פשוט שלא וזה רק מבריח!
אני עונה ברצינות,
א. מרן שליט"א לא מדבר על הנושאים שהפכו לפוליטיקה נטו ולרגישים מאוד מאוד, כמו פפושדו והיתר מכירה, כי לא לוקחים נכון. יש לך צל צילו של ספק שהוא הולך כמו מרן זיע"א לגמרי לגמרי?!
ב. איפה ראית מסע הפחדה? ממה אתה מפחד? אלא שעירוב פרשיות עשית, יש את החלק הנעים והנחמד שמרן דיבר, דברי תורה והלכה מתוקים מדבש ונופת צופים, והנחיל תורה טהורה לעם הקודש. מי שזכה לשמוע ולקבל זכה, ומי שלא בעיה שלו. ולכל היותר יש לעודד לכך בנעימות ולפתוח את העיניים שיכירו את השיטה של מרן.
ויש את החלק של החולקים בדברים חסרי בסיס ויסוד, ומסתובבים ומחלישים בביטחון את פסקיו של מרן, בדברים הדברים, לעומת הסולת הנקיה והמיוסדת של מרן זיע"א. הם מעיזים בקלות ראש להוציא את מרן כחוטא ומחטיא. אותם צריך להזהיר ועליהם צריך להתריע.
רובם הם אנשים שאין להם הערכה למרן, ובקלות דעת יאמרו להפך ממנו, בפרט בנושאים שהפכו לפוליטיקה, משיקולי כבוד גאוה קנאה ואפילו שנאה אם מותר לומר, ומה לעשות שלא תמיד נעים לשמוע, אבל את המציאות הזו קשה להכחיש באמת.
ואל תתחיל לדמות לי אברכים למיניהם, ואפילו כאלה שקרויים רבנים, שאינם כקליפת השום בפני גאון עוזנו ותפארתנו, לגר"ש משאש ולגרב"צ אבא שאול שאהבו והעריכו את מרן אהבה עזה שאינה תלויה בדבר. מי שרק ראה בעיניים יודע את ההבדלים כרחוק מזרח ממערב.
זה לא סוד שאין גדלות בתורה כמו מרן, אין! וזה לא סוד שאין קנאה בגדול כמו שיש במרן, חרמות לתלמיד שהולך בדרכו, נזיפות למי שפוסק כהלכותיו, בוז למי שפותח את ספריו, השמטות מספרים שמביאים את כל חכמי הדור חוץ ממנו באופן מעורר סלידה, עקיצות ורמיזות וגיחוכים על חשבונו של ענק הדור. התוצאה של גדלותו העצומה, היא פחד עצום של מתנגדים שפועלים בהתאם ואף קוראים למורשתו "השתלטות"... והתוצאה של הפועלים מתוך קנאה לדרכו של מרן, היא השיח הזועק והמתמרמר של ההולכים בדרכו. בצדק גמור! כי קב"ה תבע ביקריה, ודרכו רק הולכת ומתפשטת, והשאר רק הולכים ונעלמים.