• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מקור למנהג לשים פתק בחנוכיה בשמיני של חנוכה

לא אגיב ברמה נחותה כמו.... אבל אענה ישירות.
כנראה שוב לא קראת טוב.... כתבתי במפורש שאין שום מקור ושום שורש.... אתה יכול להמציא שורש משלך, אבל ברור שאין כל קשר בינו לבין המציאות.
א"א להמציא סגולה, להכניס פתקים בחנוכיה זו המצאה ותו לא מידי. ודאי שצריך מקור לפחות לאותו רעיון.... וכאן כ"ש שהמקור ל"סגולה" זו היא מכל מיני "רבניות" כנודע לכל. (אינני מזלזל בהן ח"ו, אבל כ"א שיתעסק בתחומו).
אני גם "יכול" להסכים שלא צריך מקור, אבל צריך שורש אמיתי, או ע"פ גדולי הדור וכד'.
אם בא לך להמציא סגולות-זכותך, אבל לדעת שאין בזה שום עניין וכד'.
מה שכתבת שאם יקחו משיירי השמן של שבת וכד', ודאי שאין מקומה כבוד.... בורכא....ואין מה להוסיף בדברים שברור לכל בר דעת. והרואה ישפוט.
ולסיום-לצערי אתה ועוד שכמותך (לא בזלזול ח"ו!!) מעניק לכל מיני מנהגים במה של כבוד, אבל צריך לדעת, ולא אני אומר זאת אלא כל גדולי הדור, שכל מה שלא נהגו אבותינו, אין לנו עניין להיות חכמים ולהוסיף עליהם.... אנשים מייחסים חשיבות לכל איזה"סגולה" "קבלה" וכד', אבל שוכחים את העיקר.....
(לגבי התהילים, לא כולם תלמידי חכמים כמוך..... אני לא ידעתי זאת מילדותי, וגם עוד הרבה ששאלתים ע"ז, כנראה שלך שהמלאך לא סטר על פניך....(בהומור כמובן:D)
נ.ב. אני מקווה שלא תיפגע/נפגעת מדברי ח"ו. פשוט אני רואה אנשים שטועים בדברים כ"כ פשוטים וזה כ"כ חורה לי.....
זמני קצר כעת להמשיך לחזור על אותם דברים, וחזון למועד, רק אציין שבתור אחד שנבר בכמעט כל הפינות הנסתרות ביהדות, שכוללים דברים שלא קיבלו במה מספיק בגלל סיבות רבות, ואת חלק מהנושאים והמסקנות העלתי על הכתב, עצתי לך, שתתחלי קצת להגדיל ראש ותראה כמה היהדות שלנו היא עמוקה ונפלאה והיא תומנת בחובה כוחות אדירים שזכו להם צדיקי הדורות.
וכן תמיד תזכור שמה שגדולי ישראל אמרו לאנשים כמוך, על פי רוב היה משום שהם ידעו שלא תוכלו לקבל יותר, והם סמכו על המחפש שייגע את עצמו ורק אז ימצא. כך שלא את הכל הגישו לך על מגש של כסף, השאירו לך ולי הרבה עבודה עוד לעשות, והכיוון והרמז שאליהם אני יכול להוביל אותך אליהם הוא תמיד לחשוב איך אותו גדול נהיה אותו גדול, ומה הוא זכה להשיג\ כי בודאי שלא כל מה שהוא יודע הוא אמר כי אם כן אז כל מי שקורא איזה ספר של איזה גדול אז הוא משתוה לו אם כך, בבחינת אליו ידעתיו היתיו, ופשוט שאינו, ויש הרבה עומק שמי שלא חיפש לא יודע, כל שכן מי שלא יודע שיש עומק...
ואסיים שהודעה זו לא קשורה ישירות לנשוא הפתילות, אלא כתבתי את דברי משום שניכר מדבריך מה רמה הידיעה שלך בארון ספרים היהודי, על תפיסותיו השונות, וכדי שנמשיך באותו נושא נצטרך קודם כל לדבר באותה השפה, מה שלא נראה אפשרי..
בברכה
נ.ב. פשוט אני רואה אנשים שטועים בדברים כ"כ פשוטים וזה כ"כ חורה לי.....

נערך לאחרונה:
זמני קצר כעת להמשיך לחזור על אותם דברים, וחזון למועד, רק אציין שבתור אחד שנבר בכמעט כל הפינות הנסתרות ביהדות, שכוללים דברים שלא קיבלו במה מספיק בגלל סיבות רבות, ואת חלק מהנושאים והמסקנות העלתי על הכתב, עצתי לך, שתתחלי קצת להגדיל ראש ותראה כמה היהדות שלנו היא עמוקה ונפלאה והיא תומנת בחובה כוחות אדירים שזכו להם צדיקי הדורות.
זה מה שנקרא למרוח תשובה עם מילים גבוהות...
וכן תמיד תזכור שמה שגדולי ישראל אמרו לאנשים כמוך, על פי רוב היה משום שהם ידעו שלא תוכלו לקבל יותר, והם סמכו על המחפש שייגע את עצמו ורק אז ימצא. כך שלא את הכל הגישו לך על מגש של כסף, השאירו לך ולי הרבה עבודה עוד לעשות, והכיוון והרמז שאליהם אני יכול להוביל אותך אליהם הוא תמיד לחשוב איך אותו גדול נהיה אותו גדול, ומה הוא זכה להשיג\ כי בודאי שלא כל מה שהוא יודע הוא אמר כי אם כן אז כל מי שקורא איזה ספר של איזה גדול אז הוא משתוה לו אם כך, בבחינת אליו ידעתיו היתיו, ופשוט שאינו, ויש הרבה עומק שמי שלא חיפש לא יודע, כל שכן מי שלא יודע שיש עומק...
בשכלי הקט לא זכיתי להבין את "הרמז" ו"הכיוון"......
אהבתי. "עומק" בפתקים לחנוכיה!
ואסיים שהודעה זו לא קשורה ישירות לנשוא הפתילות, אלא כתבתי את דברי משום שניכר מדבריך מה רמה הידיעה שלך בארון ספרים היהודי, על תפיסותיו השונות, וכדי שנמשיך באותו נושא נצטרך קודם כל לדבר באותה השפה, מה שלא נראה אפשרי..
אשמח שתתפלל עלי שאזכה להגיע לידיעותיך!

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון