הרב דוד כהן - אור ההלכה
New member
בשורה משמחת
הודפס שוב אור ההלכה - קיצור ט"ל מלאכות שבת
ניתן להשיג בנקודות ההפצה ובחנויות הספרים
הודפס שוב אור ההלכה - קיצור ט"ל מלאכות שבת
ניתן להשיג בנקודות ההפצה ובחנויות הספרים
הלוואי והיו שליקודם כל יישר כח על הספרים הנפלאים שלך, חזק ואמץ. יגדיל תורה ויאדיר.
תוכל להעלות כמה עמודים לדוגמא?
ספרים נפלאים ביותר
אין לי דוגמאות במחשבתוכל להעלות כמה עמודים לדוגמא?
זכית להיות תלמיד לפני רבו, זכות גדולה להיות קרוב לתלמיד חכם צדיק ויר"ש כזה. ספרים נפלאים.הלוואי והיו שלי
אני כתלמיד לפני רבו
לרב אין אפי' מייל
אז כדאי שתכתוב בשם משתמש שלך, 'תלמיד' הרב דוד כהן. כי אחרת משמע שהרב הוא עצמו הכותבהלוואי והיו שלי
אני כתלמיד לפני רבו
לרב אין אפי' מייל
אני מכיר את הספרים של הרב, התכוונתי לשאול מה הם עשו בקיצור, מה אין בקיצור שיש בספר השלםאין לי דוגמאות במחשב
באוצר החכמה יש כמה ספרים של הרב
אפשר לעיין שם באוצר המקוון
מצטרף לזה.אז כדאי שתכתוב בשם משתמש שלך, 'תלמיד' הרב דוד כהן. כי אחרת משמע שהרב הוא עצמו הכותב
מהתמונות בקישור הנ״ל, נראה שחתכו את רוב ההסברים ונקטו רק את הפסקים. (כמו קיצור ילקו״י)אני מכיר את הספרים של הרב, התכוונתי לשאול מה הם עשו בקיצור, מה אין בקיצור שיש בספר השלם
גא"מ ספר נפלא.מצטרף לזה.
יש לי את הגרסא הישנה והארוכה (ספר עבה) מלפני 10-11 שנים כשהייתי בתחילת דרכי בתשובה. ספר מאד מועיל, מסכם את ההלכות ומביא את כל הדעות, מתובל במוסר, מסביר היטב איך למדו חז״ל את המלאכות ומהלך הסוגיא ההלכתית במילים השוות לכל נפש. חשוב בכל בית יהודי לענ״ד. (לא יודע לגבי הקיצור אמנם)
טוב אשר תאחז בזה וגם מזה אל תנח את ידך....מהתמונות בקישור הנ״ל, נראה שחתכו את רוב ההסברים ונקטו רק את הפסקים. (כמו קיצור ילקו״י)
דבר שלענ״ד מפספס את המטרה. (כמו שלענ״ד רוב ה״קיצור שו״ע חזו״ע״ עושה)
צודק אני ינסה לשנותאז כדאי שתכתוב בשם משתמש שלך, 'תלמיד' הרב דוד כהן. כי אחרת משמע שהרב הוא עצמו הכותב
אני מכיר את הספרים של הרב, התכוונתי לשאול מה הם עשו בקיצור, מה אין בקיצור שיש בספר השלם
בספר זה לא מובאים כל שיטות הפוסקים, קיצור וסיכום ההלכות כיצד לנהוג למעשה, וזאת כדי לחזור ולשנן את ההלכות בדרך הקלהמהתמונות בקישור הנ״ל, נראה שחתכו את רוב ההסברים ונקטו רק את הפסקים. (כמו קיצור ילקו״י)
הסבר בהיר וקולעיש לי את הגרסא הישנה והארוכה (ספר עבה) מלפני 10-11 שנים כשהייתי בתחילת דרכי בתשובה. ספר מאד מועיל, מסכם את ההלכות ומביא את כל הדעות, מתובל במוסר, מסביר היטב איך למדו חז״ל את המלאכות ומהלך הסוגיא ההלכתית במילים השוות לכל נפש. חשוב בכל בית יהודי לענ״ד. (לא יודע לגבי הקיצור אמנם)
מרגיש לי כבד מדי.הסבר בהיר וקולע
בע"ה עובדים כעת להוציא את שבת בג' כרכים, כולל הלכות של תחילת ח"ג, הדלקת הנר וכו', ולא רק על מה שיש היום ט"ל מלאכות, חולה, יולדת, מוקצה, ונכרי בשבת
מקווים שעד סוף השנה יודפס
דוקא לא יוצא מספרי הרב הרבה מהדורותמרגיש לי כבד מדי.
עכ״פ לדידי כבד מדי לקנות כל כמה שנים מהדורות חדשות של אותו ספר, ולכן אשאר עם הספר הישן. (אני משתמש בו היום בעיקר ללימוד הלכה בשולחן מאשר לימוד קבוע)
בהצלחה
אדרבה יש בזה מעלה במהדורות החדשות, המון הרחבות, הכתב גדול יותר וברור, וקל יותר לסחוב למי שלוקח איתו, אני מוסר שיעורים ומשתמש במהדורה החדשה הרבה יותר מוצלח.דוקא לא יוצא מספרי הרב הרבה מהדורות
ט"ל מלאכות המהדורה הראשונה יצאה בתשע"א, ולאחריה עם תיקונים קלים בתשע"ג,
ועתה לאחר 12 שנה יוצא בתוספת נופך מהדורה חדשה
הרב אין דרכו להוציא מהדורה אחר מהדורה על כל שינוי אות
מתוך 16 ספרי הרב כן ירבו רק מועדים ושביעית יצאו במהדורה חדשה
אף אחד לא עושה מהדורה על כל שינוי אות, רק על דברים שנתחדשו במשך השניםהרב אין דרכו להוציא מהדורה אחר מהדורה על כל שינוי אות
בידי יש את המהדורה של תשע״ג, כמדומני שהוסף דיני מוקצה מהמהדורה הראשונהט"ל מלאכות המהדורה הראשונה יצאה בתשע"א, ולאחריה עם תיקונים קלים בתשע"ג,
היום לא צריך לקנות עם קשרים....קניתי את הספר בזמנו על ידי קשרים כאלו ואחרים שאני אפילו לא זוכר איך הגיע לידי
ספר מצויין רק חבל שאין מקורות בכלל בכל הספר כולוהסבר בהיר וקולע
בע"ה עובדים כעת להוציא את שבת בג' כרכים, כולל הלכות של תחילת ח"ג, הדלקת הנר וכו', ולא רק על מה שיש היום ט"ל מלאכות, חולה, יולדת, מוקצה, ונכרי בשבת
מקווים שעד סוף השנה יודפס