• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

אור ההלכה - קיצור ט"ל מלאכות שבת

הלוואי והיו שלי
אני כתלמיד לפני רבו
לרב אין אפי' מייל
אז כדאי שתכתוב בשם משתמש שלך, 'תלמיד' הרב דוד כהן. כי אחרת משמע שהרב הוא עצמו הכותב

אין לי דוגמאות במחשב
באוצר החכמה יש כמה ספרים של הרב
אפשר לעיין שם באוצר המקוון
אני מכיר את הספרים של הרב, התכוונתי לשאול מה הם עשו בקיצור, מה אין בקיצור שיש בספר השלם

אז כדאי שתכתוב בשם משתמש שלך, 'תלמיד' הרב דוד כהן. כי אחרת משמע שהרב הוא עצמו הכותב
מצטרף לזה.
יש לי את הגרסא הישנה והארוכה (ספר עבה) מלפני 10-11 שנים כשהייתי בתחילת דרכי בתשובה. ספר מאד מועיל, מסכם את ההלכות ומביא את כל הדעות, מתובל במוסר, מסביר היטב איך למדו חז״ל את המלאכות ומהלך הסוגיא ההלכתית במילים השוות לכל נפש. חשוב בכל בית יהודי לענ״ד. (לא יודע לגבי הקיצור אמנם)
אני מכיר את הספרים של הרב, התכוונתי לשאול מה הם עשו בקיצור, מה אין בקיצור שיש בספר השלם
מהתמונות בקישור הנ״ל, נראה שחתכו את רוב ההסברים ונקטו רק את הפסקים. (כמו קיצור ילקו״י)
דבר שלענ״ד מפספס את המטרה. (כמו שלענ״ד רוב ה״קיצור שו״ע חזו״ע״ עושה)

נערך לאחרונה:
מצטרף לזה.
יש לי את הגרסא הישנה והארוכה (ספר עבה) מלפני 10-11 שנים כשהייתי בתחילת דרכי בתשובה. ספר מאד מועיל, מסכם את ההלכות ומביא את כל הדעות, מתובל במוסר, מסביר היטב איך למדו חז״ל את המלאכות ומהלך הסוגיא ההלכתית במילים השוות לכל נפש. חשוב בכל בית יהודי לענ״ד. (לא יודע לגבי הקיצור אמנם)
גא"מ ספר נפלא.
מהתמונות בקישור הנ״ל, נראה שחתכו את רוב ההסברים ונקטו רק את הפסקים. (כמו קיצור ילקו״י)
דבר שלענ״ד מפספס את המטרה. (כמו שלענ״ד רוב ה״קיצור שו״ע חזו״ע״ עושה)
טוב אשר תאחז בזה וגם מזה אל תנח את ידך....

בספר זה לא מובאים כל שיטות הפוסקים, קיצור וסיכום ההלכות כיצד לנהוג למעשה, וזאת כדי לחזור ולשנן את ההלכות בדרך הקלה
ודבר נוסף שקיים במהדורה זו, שהספר מחולק לפי לימוד יומי [כדוגמת הח"ח]
וכן ללימוד בשבתות השנה מספר הלכות לכל סעודה,
כך שהלומד, בכל שנה יסיים את כל הלכות שבת

ואמרו רבותינו "לעולם ישנה אדם לתלמידו דרך קצרה"

הסבר בהיר וקולע

בע"ה עובדים כעת להוציא את שבת בג' כרכים, כולל הלכות של תחילת ח"ג, הדלקת הנר וכו', ולא רק על מה שיש היום ט"ל מלאכות, חולה, יולדת, מוקצה, ונכרי בשבת
מקווים שעד סוף השנה יודפס

הסבר בהיר וקולע

בע"ה עובדים כעת להוציא את שבת בג' כרכים, כולל הלכות של תחילת ח"ג, הדלקת הנר וכו', ולא רק על מה שיש היום ט"ל מלאכות, חולה, יולדת, מוקצה, ונכרי בשבת
מרגיש לי כבד מדי.
עכ״פ לדידי כבד מדי לקנות כל כמה שנים מהדורות חדשות של אותו ספר, ולכן אשאר עם הספר הישן. (אני משתמש בו היום בעיקר ללימוד הלכה בשולחן מאשר לימוד קבוע)
בהצלחה

מרגיש לי כבד מדי.
עכ״פ לדידי כבד מדי לקנות כל כמה שנים מהדורות חדשות של אותו ספר, ולכן אשאר עם הספר הישן. (אני משתמש בו היום בעיקר ללימוד הלכה בשולחן מאשר לימוד קבוע)
בהצלחה
דוקא לא יוצא מספרי הרב הרבה מהדורות
ט"ל מלאכות המהדורה הראשונה יצאה בתשע"א, ולאחריה עם תיקונים קלים בתשע"ג,
ועתה לאחר 12 שנה יוצא בתוספת נופך מהדורה חדשה

הרב אין דרכו להוציא מהדורה אחר מהדורה על כל שינוי אות
מתוך 16 ספרי הרב כן ירבו רק מועדים ושביעית יצאו במהדורה חדשה

דוקא לא יוצא מספרי הרב הרבה מהדורות
ועתה לאחר 12 שנה יוצא בתוספת נופך מהדורה חדשה

מתוך 16 ספרי הרב כן ירבו רק מועדים ושביעית יצאו במהדורה חדשה
אדרבה יש בזה מעלה במהדורות החדשות, המון הרחבות, הכתב גדול יותר וברור, וקל יותר לסחוב למי שלוקח איתו, אני מוסר שיעורים ומשתמש במהדורה החדשה הרבה יותר מוצלח.
וכך נהגו ברוב הספרים לחדש מהדורות עקב התחדשות הדינים, ומי לנו כמרן הראש"ל בילקו"י.

אף אחד לא עושה מהדורה על כל שינוי אות, רק על דברים שנתחדשו במשך השנים
בידי יש את המהדורה של תשע״ג, כמדומני שהוסף דיני מוקצה מהמהדורה הראשונה
(קניתי את הספר בזמנו על ידי קשרים כאלו ואחרים שאני אפילו לא זוכר איך הגיע לידי)

הסבר בהיר וקולע

ספר מצויין רק חבל שאין מקורות בכלל בכל הספר כולו

כתוב את תגובתך
חזור
חלק עליון