• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

מצה מבושלת - איך משערים כביצה

בישלתי מצות לשבת לפי ההוראות בחזו"ע, ואחרי הבישול המשקל כפול, דהיינו כל מצה שוקלת יותר מ60 גרם.
האם זה שיעור מספיק לברכה על נטילת ידיים או שהולכים לפי המשקל לפני הבישול?
 
באמת אין הבישול מבטל את האפייה (שהרי אין בישול אחר אפייה ודלא כהיראים וזו בעצם שורש המחל' שהביא היראיםן ראיה מהמצה כמבואר בב"י בסי' שי"ח), אלא מבטל ממנו טעם מצה ומתיר לאוכלה בער"פ. וא"כ דין המרק הבלוע במצה כמו המילוי במאפים וכו' שלדידן אינו מצטרף.

ולכן יש לשער כמו לפני הבישול.
 
חזור
חלק עליון