נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
שבחורי ישיבה לא צריכים להדליק נרות שבת.מה החידוש?
דין זה תלוי בהדלקת נר חנוכה או שמא שני דברים הםשבחורי ישיבה לא צריכים להדליק נרות שבת.
בחזו"ע שבת כתב אחרת.שבחורי ישיבה לא צריכים להדליק נרות שבת.
תמשיך לשמוע, לא חכמה להביא חלק..
בהלכה ברורה ראה הנידוןבחזו"ע שבת כתב אחרת.
מה טענתך בדיוק?תמשיך לשמוע, לא חכמה להביא חלק..
לא זמיןדקה 33 חידוש הפלא ופלא
קצת דרך ארץיש עוד כאלו הלכות
כמו בענין הגלידה בתוך הסעודה שמעיד שמרן היה מברך, וביבי"א החדש כתב מפורש לא לברך.
וכן בענין הבמבה שמעיד שבירך האדמה. בעוד שמרן זיע"א כתב בכת"י מפורש על במבה לברך על האדמה. בהסכמתו לדברי מרן שליט"א.(לא על חטיפי תירס דהלכה ברורה) וכמו"כ כן מעידים כל בני ביתו של מרן זיע"א.
וכבר יותר קל לחלוק. וכזה יש עשרות אם לא מאות פעמים בה"ב !!!
תורתינו מחייבת אותנו על הרבה דרך ארץ, לא קצת.קצת דרך ארץ
וכן בענין אמירת בריך שמיה בראש חודש, שבאורחות מרן כתב שמרן לא היה נוהג לאומרו. ואילו ביבי"א כתב להדיא, וכן אני נוהג (לאומרו).יש עוד כאלו הלכות
כמו בענין הגלידה בתוך הסעודה שמעיד שמרן היה מברך, וביבי"א החדש כתב מפורש לא לברך.
וכן בענין הבמבה שמעיד שבירך האדמה. בעוד שמרן זיע"א כתב בכת"י מפורש על במבה לברך על האדמה. בהסכמתו לדברי מרן שליט"א.(לא על חטיפי תירס דהלכה ברורה) וכמו"כ כן מעידים כל בני ביתו של מרן זיע"א.
וכבר יותר קל לחלוק. וכזה יש עשרות אם לא מאות פעמים בה"ב !!!
איפה ביב"אוכן בענין אמירת בריך שמיה בראש חודש, שבאורחות מרן כתב שמרן לא היה נוהג לאומרו. ואילו ביבי"א כתב להדיא, וכן אני נוהג (לאומרו).
בשו"ת יבי"א (ח"ה חאו"ח סי' ח' או' ד') כתב וכן אני נוהג לאומרו בר"ח במקום היהי רצון שיש עליו עוררין. ע"ש. ובספר ארחות מרן הוא בח"א עמ' שפו.איפה ביב"א
אשמח למקור!