ע"ה ס"ט
Well-known member
מודים דרבנן היינו שבחייהו!!!לקחתי את זה משרשור אחר בפורום בענין זה
לא זכיתי בעניותי להבין את דברי מרן שליט"א והרי פסק בבירור שזה דרבנן.
מודים דרבנן היינו שבחייהו!!!לקחתי את זה משרשור אחר בפורום בענין זה
לא זכיתי בעניותי להבין את דברי מרן שליט"א והרי פסק בבירור שזה דרבנן.
ראיתיראית את מה שהובא כאן?
גם אני מצטרף לבקשה.אשמח אם תוכלו להעלות בבקשה
דבריו יפים כמו תמיד, רק שים לב שהוא מדבר על נורת להט ולא על נורת לד, שככל הנראה הוא לא הכיר בימי חייואינני בסוגיא כעת אך במנוח"א מאריך בענין המחלוקת במנורות
כן אך כמדומה לי שהרב אביכזר כתב סברות כען אלו לכן הבאתי לו מקורות אלורק שים לב שהוא מדבר על נורת להט
כיבוי גחלת מתכת בלא"ה הוא דרבנן.אחת הנפ"מ הגדולות היא לענין כיבוי אור לפני זמן ר"ת
רציתי לשאול המנורה שבפלטה או במיחם היא להט ידוע למישו
גם נרות להט אפשר לכבות?כיבוי גחלת מתכת בלא"ה הוא דרבנן.
נו אולי תעלה כבר...גם אני מצטרף לבקשה.
מצורף.נו אולי תעלה כבר...
אפשר לומר שכן, אבל יותר נכון לומר שכל מה שאמר שאולי זה דאוריתא זה רק למגדר מילתא.האם מרן שליט''א (חזר בו
ומרן הראשון לציון שליט"א היות והבין אותו בטכני ממילא גם להלכה הסכים עמו...
למיטב ידיעתי הבנתי אותו בטכני. ולכן כתבתי:
אכן דבריו צע"ג, והפלא הגדול שבעלון פרשת חוקת הבין את טעותו שאין כאן חשש לבישול, בין בשנאי ובין בשמן, משום שזה פסיק רישיה דלא איכפת ליה, וכנ"ל, ואפ"ה נשאר בדעתו ש"קשה מאד להכריע אם מנורת לד דאורייתא או דרבנן".
הצג קובץ מצורף 11511
הל' ואין מורין כן, ודוק.תכלס מה התשובה לשאלות הללו? למה מרן שליט"א מחמיר?
1. אין בישול במתכות בטפרוטרה של לד. (מקס' 150 מעלות).
2. אין עניין שהשמן יתחמם, אדרבה תפקידו לקרר.
3. גם אין בו שיעור, יש שם 2 סמ"ק שמן לכל היותר.
4.בנורת ליבון החום הוא המקור לאור (חוט להט לוהט), אבל ב-LED האור נוצר ישירות מהחומר, והחום הוא תוצר לוואי לא רצוי. האור נובע מתהליך אנרגטי אחר לגמרי, ובפועל מה שלא הופך לאור נפלט בתור חום, א"כ החום לא רצוי בכלל וודאי לא ניחא ליה בחום זה.
5.יבי"א ח"ד סי' לד , אף שדרך תשמישו כך שייך פסי"ר דלא ניחא ליה.
אשמח אם למישהו יש תשובות על שאלות אלו, או שבאמת הוא רק למגדר מילתא...
6. אוסיף שאפשר לצרף סברה שאין בישול אחר בישול של השמן לאחר ההדלקה הראשונה. וגם כמו שמתירים לחמם מים על המיחם לכתחילה, אע״פ שלא דומה לגמרי שככה״נ השמן הוא במעגל סגור. אבל בכל מקרה כמו שכבודו כתב אין לי רצון בשמן חם אלא להיפךתכלס מה התשובה לשאלות הללו? למה מרן שליט"א מחמיר?
1. אין בישול במתכות בטפרוטרה של לד. (מקס' 150 מעלות).
2. אין עניין שהשמן יתחמם, אדרבה תפקידו לקרר.
3. גם אין בו שיעור, יש שם 2 סמ"ק שמן לכל היותר.
4.בנורת ליבון החום הוא המקור לאור (חוט להט לוהט), אבל ב-LED האור נוצר ישירות מהחומר, והחום הוא תוצר לוואי לא רצוי. האור נובע מתהליך אנרגטי אחר לגמרי, ובפועל מה שלא הופך לאור נפלט בתור חום, א"כ החום לא רצוי בכלל וודאי לא ניחא ליה בחום זה.
5.יבי"א ח"ד סי' לד , אף שדרך תשמישו כך שייך פסי"ר דלא ניחא ליה.
אשמח אם למישהו יש תשובות על שאלות אלו, או שבאמת הוא רק למגדר מילתא...
מחילה לא כ"כ הצלחתי לדוק.הל' ואין מורין כן, ודוק.