• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

אבל הלהוט אחר ד"ת

הלכה צרופה

Well-known member
האם זה נפסק להלכה ? הרי זה הובא רק בירושלמי ובבית יוסף יו"ד סי' שפד, אך בשו"ע לא הביא להלכה.
כמו כן מה הגדר של להוט ?
האם דין זה נאמר גם בתשעה באב או רק באבל על אחד משבעה קרובים, וכמו שמצינו הרבה חילוקים בין אבילות של ת"ב לאבילות על שבעה קרובים, כגון אכילת בשר וכיוצ"ב ?
[באורחות מרן מובא מעשה על מרן זצ"ל, שלמד בימי השבעה על אמו, וכשנשאל ע"כ מבנו הגאון רבי דוד שליט"א אמר: וכי מה אעשה, לא אלמד ? וכנראה שזה נבע מד"ז של אבל הלהוט...
יש"כ ותודה
 
שלום וברכה

מרן זיע"א בחזו"ע (אבילות ח"ב עמוד קפג ואילך) באר דין זה ע"ש, והעלה שאע"פ שנראה שמרן נוטה דעתו דעת עליון שלא לפסוק כן הלכה למעשה, מפני שלא הביאוהו הפוסקים [המפורסמים]. מכל מקום מכיון שבלא"ה יש מתירין לקרות בד"ת אחר יום ראשון של אבילות כדין תפילין, וכמ"ש הרמב"ן בתה"א, והמאירי. אע"ג דלא קי"ל הכי לדינא, מ"מ חזי לאצטרופי בשקדן נפלא כ"כ להתיר לו ללמוד בסתר. כיון דקי"ל הלכה כדברי המיקל באבל. ומבואר בשו"ת עבודת השם (חיו"ד סימן יט) דאמרינן הלכה כדברי המיקל באבל אף נגד מרן וכ"כ עוד פוסקים ע"ש, ואפילו לדברי האומרים דלא אמרינן הלכה כדברי המיקל באבל היפך פסק מרן, שאני הכא דמרן שהביא את הירושלמי לא הרהיב עוז לחלוק עליו, רק העיד שלא כתבוהו הפוסקים, ונראה טעמם משום דלא שכיח דבר זה אלא אצל מיעוטא דמיעוטא מן השרידים אשר ה' קורא, ומכיון דהוי מצוה רבה של ת"ת, ואיכא ס"ס להקל, שפיר דמי לסמוך על הירושלמי להקל בזה במקום צער כמעשה הנ"ל. ואע"פ שאפשר ללמוד בדברים הרעים, מ"מ לאדם גדול כזה בודאי יש צער רב לשנות לימודו. וכן כתב במאמר מרדכי (סי' תקנב סק"ב). ומיהו נראה שאין להקל בזה אלא לאדם המפורסם ברוב שקדנותו ובחשקו ומרצו לתורה. כי לא גזרו חכמים באבלות אלא העדר שמחה, ולא הטילו צער על האבל. ועיי"ש ותרו"ץ.

בברכה רבה
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון