• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

אבקת אפיה חמץ??

זה זמן רב שמדברים בעניין האבקת אפיה והדברים ארוכים - הדבר שהסעיר את האוסרים הוא שהאבקת אפיה שבאה במגע עם הבצק - שלושים אחוז ממנה נהפך למים ממש, זהו תהליך כימי של האבקה הזאת. וכבר האריכו בדברים הללו הרבה - וכן זוהי טענתם העיקרית של האוסרים את הפפושדו...

והנה מצאתי דבר מה שלא שמו לב אליו כלל (ממה שראיתי בדברי האוסרים) הנה האוסרים הביאו כל מיני דוקטורים ופרופסורים למיניהם להסביר אך חלק מהאבקה הנ''ל נהפך למים .... וכמ''כ באריכות הרב עידו אלבא ועוד - ומאחר ויש כאן מים כל הדיון משתנה ממש. אבל הוקשה לי הדבר, שהרי האבקה בתחילתה הינה אבקה ולא מים, ורק במגע עם הבצק נהפך חלק ממנה למים - וחפצתי לחקור האם מים שכאלה הינם מים לכל דבר או לאו - כגון מים מזוקקים האם הם מחמיצים או לאו.

ובקשתי מחברי שיבדוק לי ע''י הבינה מלאכותית האם מים מזוקקים מחמיצים או לא - והושב לו שמים מזוקקים לא מחמיצים כלל וכלל - ואח''כ שאל האם האבקת אפיה שחלק ממנה נהפך למים אלו מים מזוקקים והושב לו שהמים האלו אכן יהיו מצד זה מזוקקים - ולכן נפל היסוד הזה לחלוטין
 
ובקשתי מחברי שיבדוק לי ע''י הבינה מלאכותית האם מים מזוקקים מחמיצים או לא - והושב לו שמים מזוקקים לא מחמיצים כלל וכלל - ואח''כ שאל האם האבקת אפיה שחלק ממנה נהפך למים אלו מים מזוקקים והושב לו שהמים האלו אכן יהיו מצד זה מזוקקים - ולכן נפל היסוד הזה לחלוטין
מה המקור לכך? צריך מקור כי כידוע לפעמים הבינה מלאכותית כותבת שגיאות
 
גם מים רגילים לא מחמיצים, אלא שיש לנו מסורת שזה כן מחמיץ על אף המציאות.
לכן גם מים מזוקקים אין לנו להמציא שמותר.
והיתרים כאלו צריך מאד מאד להזהר בהם.
 
ובקשתי מחברי שיבדוק לי ע''י הבינה מלאכותית האם מים מזוקקים מחמיצים או לא
אני שאלתי בבינה מלאכותית בעניין נ"ט בר נ"ט והשיב לי שטויות שאפילו א"א לעשות מזה מיץ עגבניות
העניין הוא כזה- בינה מלאכותית זה מה שמזינים אותו הוא אומר, אם פלוני הזין א' הוא יענה על הנושא א', ואם אחר יזין אותו ב' אותו רובוט ישיב ב'
ולכן בענייני הלכה תלוי מה הזינו ומי הזין ומה רמת המזין [והמאזין]
 
נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון