שלמה טולידאנו
Member
כידוע שמעיקר הדין אין קביעות סעודה בסופגניה ככל דין תבשיל מזונות שאינו מאפה, ואכמ"ל
אמנם כתב מרן השו"ע שאם מטגן\מבשל ואח"כ אופה האפייה מבטלת את הטיגון והופך להיות המוציא,
וידוע שכיום יש חלק מהמאפיות שמטגנות ואח"כ אופות, אלא שכתבו הפוסקים שכיוון שע"י הטיגון נכנס טעם ניכר של שמן לסופגניה
[ופעמים שגם נילוש ביותר שמן או סוכר], דינו יהיה כפת הבאה בכסנין ולכן נשאר מזונות,
מ"מ יהיה נפק"מ עצומה במי שיקבע סעודה עליהם שיברך המוציא ובהמ"ז (ועי' בכ"ז בברכה נאמנה בתשובה סי' כד, ובהליכות ברכות סימן קסח, ועוד, ובמק"א הארכתי בזה בס"ד]
[סופגניה שוקלת בין 80 ל 110 גרם, א"כ די ב2 או 3 כדי לברך בהם המוציא וברכת המזון]
אמנם חשוב מאד לדעת באיזה מאפיות מדובר? [כי יש שרק מטגנים, ויש שאופים קצת ואח"כ מטגנים=בהם אין בעיה, אך אלו שמטגנים ואז אופים חשוב לדעת כנ"ל.]
אשמח מאד אם מישהו יודע או יכול לברר, יש בזה תועלת עצומה לציבור...
יישר כח!
אמנם כתב מרן השו"ע שאם מטגן\מבשל ואח"כ אופה האפייה מבטלת את הטיגון והופך להיות המוציא,
וידוע שכיום יש חלק מהמאפיות שמטגנות ואח"כ אופות, אלא שכתבו הפוסקים שכיוון שע"י הטיגון נכנס טעם ניכר של שמן לסופגניה
[ופעמים שגם נילוש ביותר שמן או סוכר], דינו יהיה כפת הבאה בכסנין ולכן נשאר מזונות,
מ"מ יהיה נפק"מ עצומה במי שיקבע סעודה עליהם שיברך המוציא ובהמ"ז (ועי' בכ"ז בברכה נאמנה בתשובה סי' כד, ובהליכות ברכות סימן קסח, ועוד, ובמק"א הארכתי בזה בס"ד]
[סופגניה שוקלת בין 80 ל 110 גרם, א"כ די ב2 או 3 כדי לברך בהם המוציא וברכת המזון]
אמנם חשוב מאד לדעת באיזה מאפיות מדובר? [כי יש שרק מטגנים, ויש שאופים קצת ואח"כ מטגנים=בהם אין בעיה, אך אלו שמטגנים ואז אופים חשוב לדעת כנ"ל.]
אשמח מאד אם מישהו יודע או יכול לברר, יש בזה תועלת עצומה לציבור...
יישר כח!