אקדח לאברך

מסיקים מסקנות: בעקבות הטבח הנורא וכהקפדה על ׳ונשמרתם׳ הוחלט בחסידות גור על הקמת כיתת כוננות בבית המדרש שתמנה כ-20 אברכים עם נשק. יצויין כי במקביל בערים ובשכונות חרדיות רבות נערכים בימים אלו להקמת כיתות כוננות שיכללו מתנדבים חרדים אזרחים שיוכשרו בנשק.

כמו שכתבתי בהודעות קודמות, שאני בטוח שדעת רבותי שצריך להוציא רשיון נשק, בפרט במקומות חרדיים שאין הרבה אנשים עם נשק, [היום ראיתי שבאוכלוסיה הכללית היחס של נושאי נשק הוא 1:50 ובציבור החרדי רק 1:500!] הנה הדברים מפורשים יוצאים מפי רב רבנן הגאון ר' אשר וייס שליט"א, שאומר במפורש (תרגום מדויק מאנגלית): "אני מעודד אנשים בא"י להיות חמושים, אני מעודד אברכים, אנשים, להתאמן ולשאת נשק,"

מפי רב רבנן הגאון ר' אשר וייס שליט"א, שאומר במפורש (תרגום מדויק מאנגלית): "אני מעודד אנשים בא"י להיות חמושים, אני מעודד אברכים, אנשים, להתאמן ולשאת נשק,"
יישר כח נפלא!
אתה הראשון פה שממש הביא ציטוט מפוסק בנושא,
תבורך.
מאיפה הנתון של אחוזי הנשק בציבור חרדי?

מקור לשיטת הגראי"ל שטיינמן זלה"ה [וכך כידוע הגישה של כל גדו"י הליטאים] שהתנגד בתוקף שבן תורה יוציא רשיון לנשק
[מתוך 'כאייל תערוג' גליון 217, מתוך אוצה"ח]

1699148242456.png

מקור לשיטת הגראי"ל שטיינמן זלה"ה [וכך כידוע הגישה של כל גדו"י הליטאים] שהתנגד בתוקף שבן תורה יוציא רשיון לנשק

הצג קובץ מצורף 14010
לא יודע אם בימינו כששחטו 1400 יהודים, ויש חשש רציני זה נחשב רק "מתח מהערבים"....

נראה שכת"ר אינו מכיר ההשקפה של גדו"י הליטאים.
אם היה מכיר לא היה כותב כן. ותשים לב שהגראי"ל כתב "מכמה טעמים".
כת"ר מכיר אף מכיר.
ועדיין טבח כזה ביהודים לא היה מאז השואה.
תן לי ציטוט או מקור מגדו"י הילטאים היום שאומרים כמוך לשיטתך...
הביאו פה שהרב אשר וייס מעודד הוצאת נשק, אני יודע שהוא תמיד יחסית חריג בפסיקה ובהשקפה הליטאית. ועדיין...

הצג קובץ מצורף 14010
א. זה מחזק את ה"קו" הליטאי הקלאסי, שכל מה שהוא לא תורה איז נישט.... בפרט כל מה שמריח "כויחי ועויצם יודי"
ב. שים לב, ששם מדובר על בחורי ישיבה ולא על אברכים נשואים, כמו שאתה הכללת וכתבת "בן תורה", שברור לכל שיש חילוק עצום ביניהם, ואצל בחורים נשק יכול להביא יותר נזק מתועלת.. וגם החשש שיגרור אותם ואחרים לשירות צבאי ויוציא אותם מן הישיבה הוא הרבה יותר ממשי.

בכל מקרה כתוב שלא הסכים מכמה טעמים ואין איתנו יודע עד מה, מהן אותם הטעמים, אולי גם בגלל ש"השלטונות" ביקשו, אז מסרבים כדי שלא לתת להם "דריסת רגל" בעניני הישיבה... אולי.... ויכול להיות שבמצבנו היום לא היה מתנגד למי שבאופן פרטי -לא כהוראה לרבים- רוצה להוציא נשק....
לכן אני לא רואה בזה הוראה ברורה לימינו אנו, אלא כמו שפתחתי, כחיזוק לקו הליטאי הכללי.

כת"ר מכיר אף מכיר.
ועדיין טבח כזה ביהודים לא היה מאז השואה.
תן לי ציטוט או מקור מגדו"י הילטאים היום שאומרים כמוך לשיטתך...
הביאו פה שהרב אשר וייס מעודד הוצאת נשק, אני יודע שהוא תמיד יחסית חריג בפסיקה ובהשקפה הליטאית. ועדיין...

כשאני אומר גדוה"ת הליטאים אני מתכוין לראשי הישיבות מנהיגי הדור.
אשמח אם מישהו ישאל כעת את הגר"ד לנדאו, את הגרמ"צ ברגמן, את הגרמ"ה הירש, החיים בינינו לאוי"ש האם יש לאברך בעת הזו להוציא רשיון על אקדח ולעבור אימונים בנשק [גם מחוץ לשעות הכולל]. ומי שחושב שכן - מעולם לא 'אחז' את התפיסה הליטאית. וקרוב הייתי לומר שהוא חוזב"ת, או שלמד בישיבות ספרדיות המטפחות את הקו המזרחי של בני התורה [מבלי לפגוע חלילה באף שיטה או אסכלה].
אם היה מותר להתערב - הייתי מוכן לשים הרבה כסף על כף המאזניים השוללת זאת לחלוטין מצד שלשתם.

כשאני אומר גדוה"ת הליטאים אני מתכוין לראשי הישיבות מנהיגי הדור.
אשמח אם מישהו ישאל כעת את הגר"ד לנדאו, את הגרמ"צ ברגמן, את הגרמ"ה הירש, החיים בינינו לאוי"ש האם יש לאברך בעת הזו להוציא רשיון על אקדח ולעבור אימונים בנשק [גם מחוץ לשעות הכולל]. ומי שחושב שכן - מעולם לא 'אחז' את התפיסה הליטאית. וקרוב הייתי לומר שהוא חוזב"ת, או שלמד בישיבות ספרדיות המטפחות את הקו המזרחי של בני התורה [מבלי לפגוע חלילה באף שיטה או אסכלה].
אם היה מותר להתערב - הייתי מוכן לשים הרבה כסף על כף המאזניים השוללת זאת לחלוטין מצד שלשתם.

מעניין.

נערך לאחרונה:
אם כת"ר היה ממש מעורה בציבור הליטאי של היום.
לא הייתי שם בכלל כסף שכל אחד מ3 השמות הנ"ל הוא אכן "מנהיג הדור"
ודו"ק....
אמת כואבת....
אין היום בציבור הליטאי הנהגה ברורה, ויש יותר התמרכזות סביב רבני קהילות או ראשי ישיבות...
גם אצלנו המצב לא הולך ונהיה יותר טוב, היתרון שלנו (שהוא גם חיסרון לפעמים) שהספרדים מקבלים מרות, אצל אחינו, ה' יעזור....

אני שמח לראות שערכת את הודעתך. כי אם לא, בנקודה זו הייתי פורש. להיכוות בגחלתן איני רוצה
ערכתי מחוסר כח להיגרר לויכוח זה, כי לא מעניין אותי עד כדי כך.
אבל אני לא חושב שכל הנ"ל "מנהיגי הדור" כמו שהיו לציבור הליטאי בדורות קודמים.
ואין כאן זלזול בהם ח"ו, הרבה פוסקים וגדולי דור לא היו "מנהיגים"
כת"ר מוזמן לפרוש מתי שנוח לו.
אני למשל פורש כעת.
יום נאה.

אין בזה שום זילזול, כי 'מנהיג' הוא מי שהציבור בפועל נשמע להוראותיו, והמציאות הכואבת של ימינו שכרגע (מאיזה סיבה שלא תהיה) אין הנהגה ברורה אצל הליטאים כמו שהיה בזמן הגרי"שא, והגריא"ל, והגר"ח, זכר צדיקים לברכה.... ואין שום פגיעה בתיאור המציאות כפי שהיא, אם כבר אז ה"ציבור" הוא מזלזל בזה שאינו כפוף לרבותיו....

אין בזה שום זילזול, כי 'מנהיג' הוא מי שהציבור בפועל נשמע להוראותיו, והמציאות הכואבת של ימינו שכרגע (מאיזה סיבה שלא תהיה) אין הנהגה ברורה אצל הליטאים כמו שהיה בזמן הגרי"שא, והגריא"ל, והגר"ח, זכר צדיקים לברכה.... ואין שום פגיעה בתיאור המציאות כפי שהיא, אם כבר אז ה"ציבור" הוא מזלזל בזה שאינו כפוף לרבותיו....
אמת לאמיתה הרב הצבי שליט"א.

בפינת ההלכה האחרונה אמר מרן שליט"א שגם אברכים יעשו רישיון (ובבית אמר שלא התכוון לבחורים, שזה יכול להוציא אותם מהלימוד). ניתן לשמוע בקו שלנו 0799165000 שלוחה 32
הרב יצחק אמר שיעשו רשיון? מה זה "פינת ההלכה?"
יש לינק לכך? שלא בקו טלפון?

חזור
חלק עליון