הוא לא ממש מדבר על ענין הוצאת והחזקת נשק אלא בהשלכות ההלכתיות שיש לאדם המחזיק נשק.
אבל עדיין בין השורות יש התיחסות זעירא לנ"ד
>> לרכישת המהדורה הדיגיטלית, לחצו כאן.
>> לרכישת המהדורה המודפסת, לחצו כאן (רכישה מוקדמת, אי"ה הספר אמור להגיע מהדפוס בימים הקרובים).
הוא לא ממש מדבר על ענין הוצאת והחזקת נשק אלא בהשלכות ההלכתיות שיש לאדם המחזיק נשק.
יישר כח נפלא!מפי רב רבנן הגאון ר' אשר וייס שליט"א, שאומר במפורש (תרגום מדויק מאנגלית): "אני מעודד אנשים בא"י להיות חמושים, אני מעודד אברכים, אנשים, להתאמן ולשאת נשק,"
הצבי!מצ"ב
והאמת שהוא כותב שרק 1:850 נושא נשק בבני ברק... יותר גרוע בהרבה ממה שכתבתי...
לא יודע אם בימינו כששחטו 1400 יהודים, ויש חשש רציני זה נחשב רק "מתח מהערבים"....מקור לשיטת הגראי"ל שטיינמן זלה"ה [וכך כידוע הגישה של כל גדו"י הליטאים] שהתנגד בתוקף שבן תורה יוציא רשיון לנשק
[מתוך 'כאייל תערוג' גליון 217, מתוך אוצה"ח]
הצג קובץ מצורף 14010
נראה שכת"ר אינו מכיר ההשקפה של גדו"י הליטאים.לא יודע אם בימינו כששחטו 1400 יהודים, ויש חשש רציני זה נחשב רק "מתח מהערבים"....
כת"ר מכיר אף מכיר.נראה שכת"ר אינו מכיר ההשקפה של גדו"י הליטאים.
אם היה מכיר לא היה כותב כן. ותשים לב שהגראי"ל כתב "מכמה טעמים".
א. זה מחזק את ה"קו" הליטאי הקלאסי, שכל מה שהוא לא תורה איז נישט.... בפרט כל מה שמריח "כויחי ועויצם יודי"מקור לשיטת הגראי"ל שטיינמן זלה"ה [וכך כידוע הגישה של כל גדו"י הליטאים] שהתנגד בתוקף שבן תורה יוציא רשיון לנשק
[מתוך 'כאייל תערוג' גליון 217, מתוך אוצה"ח]
הצג קובץ מצורף 14010
כת"ר מכיר אף מכיר.
ועדיין טבח כזה ביהודים לא היה מאז השואה.
תן לי ציטוט או מקור מגדו"י הילטאים היום שאומרים כמוך לשיטתך...
הביאו פה שהרב אשר וייס מעודד הוצאת נשק, אני יודע שהוא תמיד יחסית חריג בפסיקה ובהשקפה הליטאית. ועדיין...
כשאני אומר גדוה"ת הליטאים אני מתכוין לראשי הישיבות מנהיגי הדור.
אשמח אם מישהו ישאל כעת את הגר"ד לנדאו, את הגרמ"צ ברגמן, את הגרמ"ה הירש, החיים בינינו לאוי"ש האם יש לאברך בעת הזו להוציא רשיון על אקדח ולעבור אימונים בנשק [גם מחוץ לשעות הכולל]. ומי שחושב שכן - מעולם לא 'אחז' את התפיסה הליטאית. וקרוב הייתי לומר שהוא חוזב"ת, או שלמד בישיבות ספרדיות המטפחות את הקו המזרחי של בני התורה [מבלי לפגוע חלילה באף שיטה או אסכלה].
אם היה מותר להתערב - הייתי מוכן לשים הרבה כסף על כף המאזניים השוללת זאת לחלוטין מצד שלשתם.
אמת כואבת....אם כת"ר היה ממש מעורה בציבור הליטאי של היום.
לא הייתי שם בכלל כסף שכל אחד מ3 השמות הנ"ל הוא אכן "מנהיג הדור"
ודו"ק....
אני שמח לראות שערכת את הודעתך. כי אם לא, בנקודה זו הייתי פורש. להיכוות בגחלתן איני רוצהמעניין.
ערכתי מחוסר כח להיגרר לויכוח זה, כי לא מעניין אותי עד כדי כך.אני שמח לראות שערכת את הודעתך. כי אם לא, בנקודה זו הייתי פורש. להיכוות בגחלתן איני רוצה
אמת לאמיתה הרב הצבי שליט"א.אין בזה שום זילזול, כי 'מנהיג' הוא מי שהציבור בפועל נשמע להוראותיו, והמציאות הכואבת של ימינו שכרגע (מאיזה סיבה שלא תהיה) אין הנהגה ברורה אצל הליטאים כמו שהיה בזמן הגרי"שא, והגריא"ל, והגר"ח, זכר צדיקים לברכה.... ואין שום פגיעה בתיאור המציאות כפי שהיא, אם כבר אז ה"ציבור" הוא מזלזל בזה שאינו כפוף לרבותיו....
הרב יצחק אמר שיעשו רשיון? מה זה "פינת ההלכה?"בפינת ההלכה האחרונה אמר מרן שליט"א שגם אברכים יעשו רישיון (ובבית אמר שלא התכוון לבחורים, שזה יכול להוציא אותם מהלימוד). ניתן לשמוע בקו שלנו 0799165000 שלוחה 32