• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

אקדח לאברך

שני המחבלים שביצעו את הפיגוע הקטלני הבוקר (שני) בצומת רמות בירושלים חוסלו על ידי אברך חרדי שקיבל רישיון לנשק לפני כשנה ומפקד כיתה בחטיבה החרדית "החשמונאים".

גיסו של האברך סיפר לרדיו 'קול ברמה': "גיסי היה בדרך לכולל, יש לו נשק שירש מסבא שלו וקיבל את הרישיון בזכות הרפורמה של בן גביר. הוא גמר על המחבלים את המחסנית. עדי ראיה טוענים שהנהג היה שותף לפיגוע"
אני חושב שלאברך היה רבים ביד מעטים רשעים ביד צדיקים וזדים ביד עוסקי תורתך.

שני המחבלים שביצעו את הפיגוע הקטלני הבוקר (שני) בצומת רמות בירושלים חוסלו על ידי אברך חרדי שקיבל רישיון לנשק לפני כשנה ומפקד כיתה בחטיבה החרדית "החשמונאים".

גיסו של האברך סיפר לרדיו 'קול ברמה': "גיסי היה בדרך לכולל, יש לו נשק שירש מסבא שלו וקיבל את הרישיון בזכות הרפורמה של בן גביר. הוא גמר על המחבלים את המחסנית. עדי ראיה טוענים שהנהג היה שותף לפיגוע"
זה מזכיר לי את הסיפור שרה''י רבנו יהודה צדקה זצוק''ל התנגד לטלפון בבית ואחר שלחצו הוא הסכים כעבור כמה ימים נתקע בבית והתקשר לחתנו הגר''י אשכנזי שליט''א שיבאו לחלץ אתו אז אמרו לו הרב רואה איך צריך טלפון השיב להם הרב אם לא היה טלפון לא הייתי נתקע בבית וד''ל

זה מזכיר לי את הסיפור שרה''י רבנו יהודה צדקה זצוק''ל התנגד לטלפון בבית ואחר שלחצו הוא הסכים כעבור כמה ימים נתקע בבית והתקשר לחתנו הגר''י אשכנזי שליט''א שיבאו לחלץ אתו אז אמרו לו הרב רואה איך צריך טלפון השיב להם הרב אם לא היה טלפון לא הייתי נתקע בבית וד''ל
פיגועים היו עוד לפני כן

אכן דברים כדורבנות.
דומה הדבר לבחור ישיבה שיתגייס ויציל נפשות רבות,
היעלה על הדעת של מאן דהו להגיע למסקנה שיש לבחורי ישיבה להתגייס ולהביא ראייה מאותו בחור???

המעשה כאן עם האברך אינו מעלה ואינו מוריד לשאלה העקרונית שאותה יש להגיש לגדולי ישראל, וגדולי ישראל [מנחי דרכם של בני התורה והישיבות הליטאיות. בנוגע לחסידיות - איני יודע] כידוע לא עודדו שימוש והתעסקות עם נשק כלל, אלא תולעת ישראל כוחה בפיה כו'. וכל אחד יעשה כהנחיית רבותיו.

עד מתי החרדים יהיו למשיסה ! הדבר גובל בפיקוח"נ לדעתי. הישמעלים יודעים זאת ומנצלים זאת.
כל הבעיה שמבאים ראיה מאתו אברך היום שהיה לו נשק ואם לא היה אז חלילה מה היה קורה זה גובל בגבול של כפירה הרבה דרכים למקום
ולגבי עצם הדיון לשאת נשק אין שום איסור בכך כל אחד היתייעץ עם רבותיו וזה לא דומה לגיוס לצבא שמד (רוחני)

חזור
חלק עליון