• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

בד"ץ

אם איני טועה בשחיטה של הרב לוין בארגנטינה
מקפידים על חלק [הייתי בארגנטינה לפני כמה שנים
ושם ראיתי בחדר של השוחטים את הוראתו להקפיד ע"כ
איני יודע מה כיום]
רוב החרדים בבואנוס איירס אוכלים משחיטת הרב לוין
אולי הסאטמאר לא אוכלים
לשם ידיעה כללית שתראו איזה הפרש מחירים יש
כאן בארץ בשר סטייק עולה לפעמים קרוב ל200 ש''ח
שם עולה מהשחיטה של הרב לוין 24 ש''ח לק''ג
ומהשחיטה של הרב נחמד יותר זול בערך 20 ש''ח
אני מדבר מידיעה של המחירים שם לפני חודשים ספורים
זאת אומרת שכאן שוחטים גם אותנו

כאן בארץ בשר סטייק עולה לפעמים קרוב ל200 ש''ח
שם עולה מהשחיטה של הרב לוין 24 ש''ח לק''ג
לא נשמע הגיוני שימכרו סטייק ב-24 שקל
כי טרי בכל הבדצים הוא יקר מאוד, אולי קפוא יותר זול (אם כן זה אומר דרשני)

כזכור לי, הרב בורנשטיין אמר שכל הבדצים בארץ יותר טובים ומחו"ל

לא נשמע הגיוני שימכרו סטייק ב-24 שקל
כי טרי בכל הבדצים הוא יקר מאוד, אולי קפוא יותר זול (אם כן זה אומר דרשני)

כזכור לי, הרב בורנשטיין אמר שכל הבדצים בארץ יותר טובים ומחו"ל
בל ישכח כבודו ששם בארגוואי יש שטחי מרעה לבהמות במרחבים עצומים והבשר שם נשפך כמים וכחול אשר על פני האדמה, כך שאין הוצאות הובלה וקירור והשוחטים המה מקומיים וכו'

כמה כמויות שיהיו בכל זאת יש כאן מפעל, עובדים רבים, יבוא בטיסה (אולי אוניות אינני יודע) וכל זה מסתכם ב-24 ש"ח לבשר הכי יקר? נראה שתבדוק את המחירים שוב

דרך אגב ההכשר של הרב רובין מעולה, הוא הכי מחמיר בכל דבר וכך גם בבשר!
רבי אלעזר אבוחצירה, הרב יהורם אברג'יל זצ"ל היו אומרים שאוכלים רק ממנו, וכך עוד רבנים רבים וטובים, הוא מקובל על כולם.
ואני יודע אישית שהולך להמון מפעלים ומשחטות בעצמו או ע"י בנו שליט"א, מטריח את עצמו בגילו המופלג לחו"ל המון ימים בשנה.
הכשר מצויין לכל הדעות!!

דרך אגב ההכשר של הרב רובין מעולה, הוא הכי מחמיר בכל דבר וכך גם בבשר!
רבי אלעזר אבוחצירה, הרב יהורם אברג'יל זצ"ל היו אומרים שאוכלים רק ממנו, וכך עוד רבנים רבים וטובים, הוא מקובל על כולם.
ואני יודע אישית שהולך להמון מפעלים ומשחטות בעצמו או ע"י בנו שליט"א, מטריח את עצמו בגילו המופלג לחו"ל המון ימים בשנה.
הכשר מצויין לכל הדעות!!
הרב אלחנן פרץ אומר שלא מקפידים שם על סירכות לדעת מרן הב"י כראוי.

ממש לא נכון!! מקפידים על הכל!
הרב רובין עצמו אמר לנו שכולם יכולים לבוא למשחטות שלו מתי שרוצים ולבדוק בעצמם! הוא היחיד שמוכן להכניס כל מי שרוצה לראות,
לא מסתיר כלום.
פוק חזי! אחת המשחטות שלו נמצאת ברחובות.
אני רק השבתי על מה שכתבת שמוסכם על כולם. וכתבתי שעל הב אלחנן פרץ לדוגמא אינו מוסכם.
לגוף הדברים אני לא חושב שאתה מבין בשחיטה כמו הרב אלחנן פרץ, ואני מעדיף לסמוך עליו. בעז"ה אעלה מאמר הלכתי שלו בענין, שיובן מה בדיוק הנידון כאן.
גם מה שכתבת שהוא היחיד שנותן להכנס למשחטות שלו מתי שרוצים אינו נכון, כי גם במשחטות של בית יוסף זה כך. ולגבי עופות הרב אלחנן פרץ אומר כבר שנים ששחיטת בית יוסף הכי טובה, וכיום אומר שבית-יוסף & חניכי-הישיבות הכי טוב.

ועיקר הנידון כאן על בשר בקר, וכמדומה שאין לו שחיטת בקר בארץ.

חזור
חלק עליון