בבית המטבחיים אשר בירכאבל"נ אברר
בבית המטבחיים אשר בירכאבל"נ אברר
ב"ה יש הרבה הכשרים שעומדים בראשותם ת"ח מובהקים, כמובן שהרב רובין ת"ח משכמו ומעלה (גם אני זכיתי לדבר איתו באריכות באיזה ענין הלכתי).אני חושב שאתה כנראה לא מכיר את הרב רובין, אם היית מכיר אותו היית יודע איזה קפדן הוא.
מלבד היותו ת"ח עצום כמו שניכר מספריו הנפלאים ובעיקר בשו"ת שלו נהרות איתן שאלות מכל רחבי העולם, ולאחר שנים ששימש את גדולי ישראל ובעיקר את הרב וואזנר זצ"ל.
וכמובן שיש עדות מהרבה רבנים שהשחיטה שלו מעולה וכמבואר לעיל, ובעדות אישית מרבי אלעזר אבוחצירה זצ"ל שהיה מאוד מקורב לרב רובין שליט"א.
ומה שהתכוונתי לומר שאתה יכול בכל שעה להיכנס למשחטה אפילו בלא תיאום - כך אמר לנו הרב רובין.
תנסה ותבדוק - אל תסתמך על שמועות!!
ובטח לא לפרסם ברבים דברים כאלו - מה אם דיני לשון הרע ופגיעה בפרנסה של השני בלא לברר את הדברים לעומקם.
אם כבודו לא יודע - אז לא אומרים. אני לא אמרתי על מישהו אחר שהוא לא טוב, רק אמרתי שמעדות של כמה גדולי ישראל ההכשר של הרב רובין מעולה גם לספרדים. תבדוק עם עוד רבנים שמבינים - תשאל את הרב יצחק יוסף שליט"א אם יצא לך.
עיינתי במאמרים של הרב אלחנן פרץ - מהיכן כבודו הסיק מסקנה שדיבר על כשרות מסוימת?....ב"ה יש הרבה הכשרים שעומדים בראשותם ת"ח מובהקים, כמובן שהרב רובין ת"ח משכמו ומעלה (גם אני זכיתי לדבר איתו באריכות באיזה ענין הלכתי).
וכולם אהובים כולם צדיקים וכולם קדושים.
אולם יש פעמים רבות חילוקי דעות בהלכה שמשליכים על המעשה, וכגון בבירור דעת מרן הב"י גבי סירכות. שפשטות בריו שצריך שלא יהא סירכות כלל, מה שלא נעשה כמעט באף הכשר. [עי' במאמרו של הגר"א פרץ המצו"ב].
זאת פרט לכך שלא כל השוחטים וכל המשגיחים וכו' הם הרבנים שעומדים בראש ההכשר. וכפי שאמר לי מו"ר הגרב"צ מוצפי שליט"א שבכל הכשר בשינוי קטן שלא תלוי בראשי ההכשר יכולה לרדת כל רמת ההכשר. (וכגון שנשלח צוות מעולה שנבחר בקפידא לחו"ל, ופתאום א' מהם חש שלא בטוב ומוכרח לחזור לארץ, [ועכ"פ לא יכול להמשיך במלאכתו], וחייבים להביא מחליף ואין מישהו פנוי ברמתו. ודו"ק).
לא אמרתי שא"א להכנס למשחטתו בכל שעה, רק הערתי על מה שכתת שהוא היחיד, וכתבתי שלפי הידוע לי לפחות בעוד הכשר נוהגים כך, והוא הכשר בית יוסף.
אין לה"ר כשהוא לתועלת, יש אנשים רבים שרוצים לקנות בשר שהוא חלק לכל הדעות, ולא מעוניינים לקנות בשר שיש רבנים שסוברים שאינו חלק.
ובענין מה שכתב הגר"א פרץ בגליון 8 גבי שיעור מיעוט המצוי, עי' במה שכתבתי כאן, ויש עמי בזה עוד בכתובים, ועוד חזון למועד.
וזה אשר העירותי לגר"א פרץ על דבריו שם:
לכבוד עורכי העלון הנכבד "תבונות", שהוא קנקן חדש מלא יין ישן, תורה מפוארה בכלי מפואר.
וכו'
ועל של עתה באתי, במה שנכתב בגליון 8 להקשות על הריב"ש מד' המשנ"ב, צ"ב, וכי מקשים על ראשונים מאחרונים. ולגוף הדברים, י"ל דהריב"ש אזיל לשיטתו דחזקה דרבא היא חזקה ודאית, וכמש"כ (סי' קפב) "שהרי החזקה ההיא אמיתית היא, כיון שמוציאין בעבורה הקטנה מחזקת קטנותה שלא תמאן". וכמו שכתב מרן הגרע"י זיע"א בשו"ת יביע אומר ח"ז (או"ח סימן מו אות ב) ובעוד מקומות, להוכיח מהריב"ש ומעוד ראשונים דלא כהמשנ"ב.
עד כאן דברי. והנני ממתין לתשובתו.
ביום שלישי האחרון (ב' שבט) ברדיו רשת מורשת הרב בורנשטיין התייחס לבית יוסף והרב מחפוד, לא ממש הצלחתי להבין את כל הטענות שלו. אבל בגדול הוא אמר שיש להם יותר מדאי שחיטות בשנה, משא"כ לבדצים אחרים, יש להם רק בודק ראות אחד, שלאחרים יש שנים. ויוצא להם כמות גדולה של חלק שלאחרים הרבה פחותהיום שמעתי כמה שניות ברדיו אולי קול חי שיש שם אחד שדיבר על כשרויות, ואמר שכיום כמעט אין בכלל בשר שכשר לגמרי לדעת מרן הבית יוסף, בגלל שהשוחטים ממהרים ולא מספיקים לבדוק היטב את הריאה, ובשאר הכרס וכו', השאלה מי זה הדובר ואם יש למישהו מושג אם יש צדק בדבריו
חבל שאינך קורא את דברי במתינות לפני שאתה מעיר, אני שמעתי את הדברים מהרב אלחנן פרץ במפורש, כמה פעמים.עיינתי במאמרים של הרב אלחנן פרץ - מהיכן כבודו הסיק מסקנה שדיבר על כשרות מסוימת?....
אדרבה רק בא לעורר!! ומכאן מדמים מילתא למילתא ומוצאים לעז על כשרויות אחרות??... לאיפה הגעתם?...
מילא אדם לא רוצה לאכול הכל בסדר, תעשה מה שאתה "מבין", אבל למה לפרסם ברבים?....
באיזה היתר מפרסמים ושופכים דם של אחרים? על סמך מה?...
חזרו בכם ואל תוציאו לעז ושם רע!!!
יום הדין לא היה לפני כל כך הרבה זמן!!
מי הזכיר את מי?הוא הזכירו כמה פעמים.
השאלה האם זה בגלל שהוא אוחז שרבנות מהדרין זה כמו בד"צ, או שהוא אוחז שבית יוסף ומחפוד זה כמו רבנות...ודע שהראשל"צ אמר באחד השיעורים האחרונים (וכן יש לי מכתב שלו) שאפשר גם לאכול בשר בהמה בהכשר הרבנות הראשית עם מדבקה אדומה של "כשר חלק לפי שיטת הבית יוסף" כשהבשר נשחט בחו"ל בדרום אמריקה - זה כמו בית יוסף והרב מחפוד.
וכן הורה הרב בורשטיין בתוכניתו המון פעמים, וכן אמר לי אישית כשדיבתי איתו בפלאפון, אמר לי אם אתה אוכל בית יוסף והרב מחפוד זה אותו דבר!!
הבד״צ מצהירים שהבשר שלהם הוא חלק ללא רירין. סירכות מאן דכר שמיה?הרב אלחנן פרץ אומר שלא מקפידים שם על סירכות לדעת מרן הב"י כראוי.
אז לדעתו ספרדים לא יכולים לאכול בשר. כלל.היום שמעתי כמה שניות ברדיו אולי קול חי שיש שם אחד שדיבר על כשרויות, ואמר שכיום כמעט אין בכלל בשר שכשר לגמרי לדעת מרן הבית יוסף, בגלל שהשוחטים ממהרים ולא מספיקים לבדוק היטב את הריאה, ובשאר הכרס וכו', השאלה מי זה הדובר ואם יש למישהו מושג אם יש צדק בדבריו
ומרן הראש"ל שליט"א דיבר כבר כמה פעמים בשיעוריו שאין לאכול מבשרם, כיון שהם מקפידים על סירכות רק לשיטתם.הבד״צ מצהירים שהבשר שלהם הוא חלק ללא רירין. סירכות מאן דכר שמיה?
אני שמעתי ממנו שהם לא מקפידים, ורק אצל הרב לנדא אולי מקפידים אצל האשכנזים. ואצל הספרדים מה שידוע לו בבירור שמקפידים זה אצל הרב מחפוד שחיטת אדום אדום.(ואם אנחנו מדברים על אותו רב אלחנן פרץ, הוא טוען שעדה״ח הם חלק גם לספרדים)
אם מדובר על הרב אלחנן פרץ, אב״ד במודיעין, הוא היה פעם אחת בשבע ברכות שלי, והוגש בשר עדה״ח (זה היה מעין אירוע, שלא ארחיב עליו יותר מדי), וכששאלתי אותו אמר שאין לי בעיה לאכל ממנו.ומרן הראש"ל שליט"א דיבר כבר כמה פעמים בשיעוריו שאין לאכול מבשרם, כיון שהם מקפידים על סירכות רק לשיטתם.
אני שמעתי ממנו שהם לא מקפידים, ורק אצל הרב לנדא אולי מקפידים אצל האשכנזים. ואצל הספרדים מה שידוע לו בבירור שמקפידים זה אצל הרב מחפוד שחיטת אדום אדום.
יתרה מזו, במאמר שהביא הוא כתב: כיום, אף הכשרויות המהודרות ביותר, מסתפקות בבדיקת הקילוף שהזכרנו עכ״לעיינתי במאמרים של הרב אלחנן פרץ - מהיכן כבודו הסיק מסקנה שדיבר על כשרות מסוימת?....
אדרבה רק בא לעורר!! ומכאן מדמים מילתא למילתא ומוצאים לעז על כשרויות אחרות??... לאיפה הגעתם?...
מילא אדם לא רוצה לאכול הכל בסדר, תעשה מה שאתה "מבין", אבל למה לפרסם ברבים?....
באיזה היתר מפרסמים ושופכים דם של אחרים? על סמך מה?...
חזרו בכם ואל תוציאו לעז ושם רע!!!
יום הדין לא היה לפני כל כך הרבה זמן!!
טענה שבמק״א אני זוכר שאמרו, שבדרום אמריקה אחוזי החלק הם מהגבוהים ביותר. משא״כ באירופא.ביום שלישי האחרון (ב' שבט) ברדיו רשת מורשת הרב בורנשטיין התייחס לבית יוסף והרב מחפוד, לא ממש הצלחתי להבין את כל הטענות שלו. אבל בגדול הוא אמר שיש להם יותר מדאי שחיטות בשנה, משא"כ לבדצים אחרים, יש להם רק בודק ראות אחד, שלאחרים יש שנים. ויוצא להם כמות גדולה של חלק שלאחרים הרבה פחות
אני אומר לפי מה שהבנתי, מי שיכול להתקשר אליו לשאול בצורה מדויקת, תע"ב
יתכן שבעבר המצב שם היה אחרת.אם מדובר על הרב אלחנן פרץ, אב״ד במודיעין, הוא היה פעם אחת בשבע ברכות שלי, והוגש בשר עדה״ח (זה היה מעין אירוע, שלא ארחיב עליו יותר מדי), וכששאלתי אותו אמר שאין לי בעיה לאכל ממנו.
חתונתי הייתה לפני 4 שנים. אז ייתכן שהוא חזר בו.יתכן שבעבר המצב שם היה אחרת.
נשאלה מתי שמעת ממנו?
אני דיברתי איתו ע"ז לפני כחמש שנים, ושוב באריכות לפני כמה חודשים.
למה לדידו אין אף כשרות אחת ספרדית שטובה לאשכנזים?? (כוונתי בכ"א לבשר)דרך אגב הרב בורשטיין שהוא מומחה גדול מאוד בכשרות - שמסתובב בהרבה מאוד משחטות ומפעלים בארץ ובחו"ל ממליץ על הרב רובין גם לספרדים.
תוכל לשאול אותו ולהתייעץ איתו כדי לקבל חוות דעת.
והם שוחטים רק בדרום אמריקה?שבדרום אמריקה אחוזי החלק הם מהגבוהים ביותר
אני שאלתי אותו פעם שאלה, על חברה שהעדה"ח נותנת ההכשר, ועל אחד המוצרים העדה"ח לא נותנים הכשר אלא קהילות, ונימקו את דבריהם במודעה שאין אפשרות לשלוח משגיח לאזור ממנו מיובא המוצר. ואמר לי שזה בסדר, ולשאלתי אם העדה"ח אומרים שא"א לשלוח לשם משגיח איך קהילות נותנים הכשר, לא השיב. וזה עורר לי תמרור הזהרה מפניו.למה לדידו אין אף כשרות אחת ספרדית שטובה לאשכנזים?? (כוונתי בכ"א לבשר)
ולמה לדידו אם אני אוכל עוף של עטרה אני יכול לאכול גם רבנות (אויערבך)?
ולמה רק את הבשר של הרב מוצפי הוא לא מכיר?
ולמה הבשר של האשכנזים בכל מצב הוא טוב לספרדים? (כאילו אנחנו איזה יצורים שנחתנו לכאן מעבר הנהר מחלח ומחבור..)
ויש עוד הרבה למה...
אני מידי פעם כן שואל אותו כדי לקבל מידע פחות או יותר אך לא סומך עליו בעיניים עצומות כי נראה לי שהוא מאוד מגדרי.. (שיהיה לתועלת, כדי שידעו גם אחרים אם לסמוך בעיניים עצומות על כל מילה שלו)