• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • בשורה משמחת: בעז"ה עומד לצאת לאור בימים הקרובים ילקוט יוסף ברכות חלק א' החדש. מחיר מוזל לקבוצות הנרשמים מראש (כגון כוללים, קהילות, בתי כנסת וכדו'), לפרטים והרשמה יש לפנות למרכז למורשת מרן במייל: y@moreshet-maran.com

בד"ץ

אשמח אם יש למישהו מידע "ברור" על ההכשר של הרב בעדני שליט"א מה טיבו, מאחר שהביאו אותו בחלוקה של בשר.
דבר נא עם יד ימינו הרב יזדי בענין: 0522083030 וכן עם הרב עשור, נ"ל שהיה גם בבד"ץ ב"י ועוד: 0527619653 רק קודם לכן שא תפילה קצרה שהוא יענה לך..
 
דבר נא עם יד ימינו הרב יזדי בענין: 0522083030 וכן עם הרב עשור, נ"ל שהיה גם בבד"ץ ב"י ועוד: 0527619653 רק קודם לכן שא תפילה קצרה שהוא יענה לך..
מחילה, יזדי הנ"ל אינו יד ימינו, אלא אחראי על שיווק הבשר הנ"ל.
וכן הרב עשור הוא האחראי על השחיטה.
מה אפשר לשמוע מהם? שזה מצויין, ודאי שכך הם יאמרו.
 
מחילה, יזדי הנ"ל אינו יד ימינו, אלא אחראי על שיווק הבשר הנ"ל.
וכן הרב עשור הוא האחראי על השחיטה.
מה אפשר לשמוע מהם? שזה מצויין, ודאי שכך הם יאמרו.
צודק, התכוונתי בעניני הבשר. וכן הרב עשור כתבתי שהוא אחראי, ואכן חשבתי על זה שמה יגידו שזה לא טוב? אבל אף גוף כשרות לא יאמר שהוא לא טוב
 
בשר בקר בכשרות בד"ץ העדה החרדית הוא הבשר הכי פחות טוב לספרדים וצריך להימנע מלאכול אותו גם כשכתוב שהוא כשר לשיטת מרן הבית יוסף!
כך אומר וחוזר על כך שוב ושוב מרן הראשל"צ שליט"א בשיעוריו [ניתן לשמוע זאת כאן וכאן (חסום) ואת ההקלטה כאן].
(וכן נכתב גם כאן וכאן מרבנים אחרים).
אם כי, ראה מש"כ כאן בעניין זה וכן כאן, אך אנו נאמנים לדעתו ועדותו של מרן הראשל"צ שליט"א.

כאן המקום לציין שמרן הראשל"צ אמר בעבר [מוצ"ש פרשת וישב תש"פ] ש"אחד ההכשרים הטובים ביותר זה הכשר של הרב לנדא. בשר חלק בית יוסף אנחנו אוכלים את זה! זה מצויין, בסדר גמור!"
והאריך הרב לנדא שליט"א שם בשיעורו עוד קודם הגעתו של מרן הראשל"צ וצא והבן! (וכשישבו שבעה על אביהם הגרמי"ל לנדא זצ"ל, בא מרן הראשל"צ לנחם ונכחתי שם, ומרן הראשל"צ שליט"א האריך לדון איתם שם בעניין הכשרות ושמח מאוד לשמוע על הקפדות יתירות שחשב שאינם מקפידים עליהם...)
הפרסום בכיכר הוא מלפני שנתיים וחצי יכול ליהיות שמאז זה השתנה והתחילו להקפיד בעדה"ח על סירכות? אשמח אם יש למישהו אפשרות לבדוק את זה
 
יש כאן דבר שאיני מבין ואולי נכתב, הרי רבנות חלק, הרב יצחק יוסף שליט"א מתיר לאכול והעדה החרדית לא, והרי בשר מחו"ל של העדה תמיד הוא רבנות חלק, ואם כן הדברים נראים תמוהים ואשמח לביאור הדברים ממי שמבין ולא מהשערות
 
יש כאן דבר שאיני מבין ואולי נכתב, הרי רבנות חלק, הרב יצחק יוסף שליט"א מתיר לאכול והעדה החרדית לא, והרי בשר מחו"ל של העדה תמיד הוא רבנות חלק, ואם כן הדברים נראים תמוהים ואשמח לביאור הדברים ממי שמבין ולא מהשערות
כבר נכתב בעבר, שבשר העדה"ח אינו ב"כשרות" הרבנות, אלא ב"אישור" הרבנות, דהיינו שכל עוד גוף זה מוכר רשמית ע"י הרבנות, הרבנות מחוייבת לסמוך עליהם.
 
כבר נכתב בעבר, שבשר העדה"ח אינו ב"כשרות" הרבנות, אלא ב"אישור" הרבנות, דהיינו שכל עוד גוף זה מוכר רשמית ע"י הרבנות, הרבנות מחוייבת לסמוך עליהם.
אתה מתבלבל קצת הרבנות לא מחויבת לאשר על בשר שהוא חלק אם היא יודעת שהוא לא, כמו שטוען הרב יצחק יוסף שליט"א
 
על איזה תשובה של תשובות והנהגות דיבר הרב בהקלטה?
הצלחתי למצוא רק את זה- תשובות והנהגות כרך ד סימן קסט
ובשולי מכתבו מביא שתמהו עליו שבישיבה אשכנזית נוהגין היתר בדבר שאסור לספרדים כמו סירכות, או לענין בישול עכו"ם, שהאשכנזים מתירין אם יהודי הדליק אש, והם דורשים שיהודי יניח הקדירה, ולכאורה נכשלין הספרדים בישיבות האשכנזיות במאכלות אסורות.

הדברים הם הבל הבלים, ראשית בכל הישיבות אין אוכלים היום בשר עם סירכא והכל גלאט וכשר גם לספרדים לכתחילה, ומה שסיפרו לו שאצלם מוכרים רק בלי ריר, הבל בפיהם שבדרך כלל אין אפילו כעשרה אחוז בלי ריר ואי אפשר למכור מאלו דוקא, וע"כ במחילת כבודם לא יודעים מה זה ריר ומה סירכא, ובבישול עכו"ם העדה החרדית מקפידים מאד שרק יהודים יעבדו וכשיטת הספרדים (וזהו גם שיטת הגר"א).
ודע שלפי מיטב ידיעתי בהכשרי הספרדים, אינם מקפידים על העובדים שלא יהיו מחללי שבת, וגם נמצא ביניהם פלאשים ורוסיים שאין בירור שנתגיירו כדין, ומה עוד שרבם של הספרדים ומנהיגם הוא הפר"ח והוא אוסר ממחללי שבת ולכן פסל הקראים. ואצל העדה החרדית בודקים שיהיו יהודים גמורים כהלכה ושומרי שבת, לכן אני אומר שימשיך דרכו לאכול בישיבה ולא יחשוש, וימשיך במנהגי הספרדים בתפלה ובברכות, ויאכל בישיבה כשאר בחורי הישיבה ולא יחוש כלל! עכ"ל
 
נערך לאחרונה:
על איזה תשובה של תשובות והנהגות דיבר הרב בהקלטה?
הצלחתי למצוא רק את זה- תשובות והנהגות כרך ד סימן קסט
ובשולי מכתבו מביא שתמהו עליו שבישיבה אשכנזית נוהגין היתר בדבר שאסור לספרדים כמו סירכות, או לענין בישול עכו"ם, שהאשכנזים מתירין אם יהודי הדליק אש, והם דורשים שיהודי יניח הקדירה, ולכאורה נכשלין הספרדים בישיבות האשכנזיות במאכלות אסורות.
הדברים הם הבל הבלים, ראשית בכל הישיבות אין אוכלים היום בשר עם סירכא והכל גלאט וכשר גם לספרדים לכתחילה, ומה שסיפרו לו שאצלם מוכרים רק בלי ריר, הבל בפיהם שבדרך כלל אין אפילו כעשרה אחוז בלי ריר ואי אפשר למכור מאלו דוקא, וע"כ במחילת כבודם לא יודעים מה זה ריר ומה סירכא, ובבישול עכו"ם העדה החרדית מקפידים מאד שרק יהודים יעבדו וכשיטת הספרדים (וזהו גם שיטת הגר"א).
ודע שלפי מיטב ידיעתי בהכשרי הספרדים, אינם מקפידים על העובדים שלא יהיו מחללי שבת, וגם נמצא ביניהם פלאשים ורוסיים שאין בירור שנתגיירו כדין, ומה עוד שרבם של הספרדים ומנהיגם הוא הפר"ח והוא אוסר ממחללי שבת ולכן פסל הקראים. ואצל העדה החרדית בודקים שיהיו יהודים גמורים כהלכה ושומרי שבת, לכן אני אומר שימשיך דרכו לאכול בישיבה ולא יחשוש, וימשיך במנהגי הספרדים בתפלה ובברכות, ויאכל בישיבה כשאר בחורי הישיבה ולא יחוש כלל! עכ"ל
נו, בדיוק! זה זה.
 
נו, בדיוק! זה זה.
אם כן אפשר להשיב, שהרב שטרנבוך נשאל מבחור שאמרו לו שבישיבות האשכנזיות אוכלים לא חלק והשחיטות של הספרדים מוכרים בשר חלק לגמרי בלי שום ריר
על זה ענה לו שחדא בישיבות אוכלים חלק. ועוד, שאין דבר כזה בלי שום ריר שזה מיעוט גדול מאוד ולא יתכן בכמויות הגדולות שמוכרים. אלא אותם שסיפרו לאותו בחור לא מבינים מה זה ריר ומה זה סירכא
אבל הוא לא התכוון שכל הספרדים לא מבינים מה זה סירכא דלמה יאמר כן וכי האשכנזים יודעים יותר טוב שחיטה?
 
אם איני טועה בשחיטה של הרב לוין בארגנטינה
מקפידים על חלק [הייתי בארגנטינה לפני כמה שנים
ושם ראיתי בחדר של השוחטים את הוראתו להקפיד ע"כ
איני יודע מה כיום]
רוב החרדים בבואנוס איירס אוכלים משחיטת הרב לוין
אולי הסאטמאר לא אוכלים
לשם ידיעה כללית שתראו איזה הפרש מחירים יש
כאן בארץ בשר סטייק עולה לפעמים קרוב ל200 ש''ח
שם עולה מהשחיטה של הרב לוין 24 ש''ח לק''ג
ומהשחיטה של הרב נחמד יותר זול בערך 20 ש''ח
אני מדבר מידיעה של המחירים שם לפני חודשים ספורים
זאת אומרת שכאן שוחטים גם אותנו
 
כאן בארץ בשר סטייק עולה לפעמים קרוב ל200 ש''ח
שם עולה מהשחיטה של הרב לוין 24 ש''ח לק''ג
לא נשמע הגיוני שימכרו סטייק ב-24 שקל
כי טרי בכל הבדצים הוא יקר מאוד, אולי קפוא יותר זול (אם כן זה אומר דרשני)

כזכור לי, הרב בורנשטיין אמר שכל הבדצים בארץ יותר טובים ומחו"ל
 
לא נשמע הגיוני שימכרו סטייק ב-24 שקל
כי טרי בכל הבדצים הוא יקר מאוד, אולי קפוא יותר זול (אם כן זה אומר דרשני)

כזכור לי, הרב בורנשטיין אמר שכל הבדצים בארץ יותר טובים ומחו"ל
בל ישכח כבודו ששם בארגוואי יש שטחי מרעה לבהמות במרחבים עצומים והבשר שם נשפך כמים וכחול אשר על פני האדמה, כך שאין הוצאות הובלה וקירור והשוחטים המה מקומיים וכו'
 
חזור
חלק עליון