יהודה בן דוד - משנת יוסף
Well-known member
לא כתבתי משגיח משותף, אלא יש משגיח לרבנות, ומשגיח של העדה"ח לדוגמא, והם עושים ביניהם חלוקת תפקידים בפיקוח.שיש משגיח משותף לכמה כשרויות שמענו.
למה?מאפיית מצות אינה דומה לנידוננו כלל.
לא כתבתי משגיח משותף, אלא יש משגיח לרבנות, ומשגיח של העדה"ח לדוגמא, והם עושים ביניהם חלוקת תפקידים בפיקוח.שיש משגיח משותף לכמה כשרויות שמענו.
למה?מאפיית מצות אינה דומה לנידוננו כלל.
מה לגבי מיץ ענבים שמופיע עליהם הסימון האדום שיש שם סוכר ברמה גבוהה, לא מוריד באמינות שזה אכן מיץ ענבים טהור?לדוגמא מיץ ענבים של חברת "טעמן" כתוב ע"ז 100 אחוז מיץ ענבים. ואכן זה כך כפי שבררנו עם הבעלים של חברה זו שהינו אדם כשר ויר"ש.
יש פעמים שכתוב סוכר ברמה גבוהה והכוונה לסוכר שנמצא בתוך הדברים הטבעיים.מה לגבי מיץ ענבים שמופיע עליהם הסימון האדום שיש שם סוכר ברמה גבוהה, לא מוריד באמינות שזה אכן מיץ ענבים טהור?
"מהודר ביותר" זה מאוד אינדבדואלי. כי אני יודע בוודאות על הכשר בד"ץ שהרבה כאן סומכים עליו והוא הרבה פעמים סומך על המשגיח המקומי ונותן את הכשרות שלו אף לפסח. וכמדומה שיש הרבה כשרויות שנוהגות כן.הכשר מהודר ביותר מבקש מכתבים מהעדה החרדית?
הכשר מהודר ביותר שולח משגיח צמוד מתחילת הליך הייצור עד השיווק!
נכון. אבל פעמים שברכיבים כתוב שיש כמות של כפיות סוכר..יש פעמים שכתוב סוכר ברמה גבוהה והכוונה לסוכר שנמצא בתוך הדברים הטבעיים.
כמדומה שאינו כן.יש פעמים שכתוב סוכר ברמה גבוהה והכוונה לסוכר שנמצא בתוך הדברים הטבעיים.
זכורני שהרב בנימין חותה שליט"א אמר ברדיו שערך ביקור במשחטות של העד"ח עם הרבנים שלהם ואמר להם שברור שלספרדים הבשר שלהם אסור!!במדריך כשרות השנה של בד"ץ העדה החרדית - השנה הביאו ב' מכתבים שהם מקפידים גם לפי מרן הב"י.
יאכלו ענוים וישבעו.
פסח כשר ושמח.הצג קובץ מצורף 7949
כן ראיתי.. השאלה אם לא התכוון לכלים חד פעמיים :)ראה דעת הגר"ש מחפוד בענין זה כאן
לענ"ד אינו סותר כלל, כי הענב עצמו מלא בגלוקוז היינו סוכר ענבים.מה לגבי מיץ ענבים שמופיע עליהם הסימון האדום שיש שם סוכר ברמה גבוהה, לא מוריד באמינות שזה אכן מיץ ענבים טהור?
לענ"ד אינו סותר כלל, כי הענב עצמו מלא בגלוקוז היינו סוכר ענבים.
נכון. אבל פעמים שברכיבים כתוב שיש כמות של כפיות סוכר..
אני לא מבין.נכון. אבל פעמים שברכיבים כתוב שיש כמות של כפיות סוכר..
יתכן ובמיץ ענבים זה לא כתוב 100%.אני לא מבין.
כתוב שיש כך וכך כפיות סוכר, וגם כתוב שזה 100%?! נשמע לי לא הגיוני...
זה מיץ ענבים חדש מאז חל החוק לסמן?כעת בדקתי המיץ ענבים של טעמן, וכתוב 100% מיץ ענבים, ללא תוספת סוכר, ואין שום כיתוב על סוכר בכמות גבוהה, ולא על מספר כפיות סוכר.
תחת השם 'טעמן' יש כמה חברות.כעת בדקתי המיץ ענבים של טעמן, וכתוב 100% מיץ ענבים, ללא תוספת סוכר, ואין שום כיתוב על סוכר בכמות גבוהה, ולא על מספר כפיות סוכר.
כן, נקנה כעת לארבע כוסות לקטנים.זה מיץ ענבים חדש מאז חל החוק לסמן?
מה שאני יודע שמה שתחת השגחת העדה החרדית נקרא "טעמן", ומה שתחת השגחות אחרות נקרא "טעים".תחת השם 'טעמן' יש כמה חברות.
יש שכתוב 100% טבעי, כי גם מים ועוד רכיבים הם מהטבע.אני לא מבין.
כתוב שיש כך וכך כפיות סוכר, וגם כתוב שזה 100%?! נשמע לי לא הגיוני...
ובנוסף, השגחה לפי הבנתי היא, שהגוף המשגיח מצהיר בעצם שהוא שלח משגיחים נאמנים מטעמו לבדוק שהמוצר כשר ללא חששות וללא פקפוק, ולא שהגוף המשגיח סומך על גוף השגחה אחר שהשגיח....
כנלע"ד.
מישהו יודע מה לגבי חוג חתם סופר פתח תקוה כי שמעתי שיש איתם בעיה לאחרונה