נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
מה הנושא שאתה רוצה?רציתי לפתוח נושא חשוב מאוד (לענ"ד) בעניין השנאה כלפי ציבור היראים שומרי הדת בכל צורה שהיא. אשמח לראות את תגובותיכם בעניין ולאחמ"כ אוסיף כיד ד' הטובה עלי בס"ד
שאלה כללית מאוד, שאין לה תשובה אחידה כלל.ברור שאין צורך להסביר מה הסיבה לשנאה הזאת (וגם בזה יש מה להרחיב) השאלה היא מה היא תגובותינו לאחר שאנו נתקלים בגילויי שנאה והסתה כלפינו. מה תגובתינו באופן אישי ובאופן ציבורי ועל כך רצוני לדון
מה מטרת הדיון?נכון אבל אני מנסה להתקדם לכיוון כלשהי, דהיינו מה אנחנו חושבים ומה עובר לנו בראש כשאנחנו רואים או שומעים משהו. הנושא זה ההסתכלות
יש בזה גם צדדים חיוביים.המטרה-חשיבה נכונה ואמיתית (כמובן לענ"ד) לכל הנושא הזה
בכל תקופה יש גילויי שנאה פעם יותר ופעם פחות ובממשלה הנוכחית אין צורך להסביר
ואני רואה לפעמים כל מיני תגובות של אנשים מתוכנו ו...מה אומר לכם.. לא נעים...
ומצד שני אני מבין אותם כי מי אוהב שתוקפים אותו ובפרט על שקרים
לכן אני חושב שיש צורך לסדר את הנושא בראש שלנו לשנות את התודעה...
שפתים יישקיש בזה גם צדדים חיוביים.
א. זה מעורר את הרחוקים להתעניין ולחקור על האמונה והתורה מה שלולא זה לא היו חוקרים כלל וממשיכים בשלהם ומתוך שלא לשמה בא לשמה.
ב. כאלו שמכירים שכל התעמולה שקרית מתוך היכרות כזו או אחרת עם הציבור החרדי זה מחזק יותר הקשר שלהם לציבור זה ולעתים אף גורם להם לחזור בתשובה.
בכל דבר יש חיובי ושלילי.שפתים יישק
אבל מה בנוגע לנו זה שאלה שכל אחד צריך לשאול האם שנאת חרדים דבר שלילי או חיובי ?
כלומר זה מחזק את הזהות שלנוחרדים שחיים כמצוות אנשים מלומדה בעקבות השנאה שוב יושבים ולומדים וחוקרים גם כדי להשיב לאחרים(ולעצמם) וגם מחזקים אמונתם שלהם.
זה מועיל להם גם לתת תשובות לילדים ולמשפחה ועוד.
כן? אתה חושב שחלק גדול ממורמר על כך? אני לא מתרשם כך. זה אמנם לפעמים לא נעים שחושבים שקרים או מדברים שקרים על אדם או ציבור אבל ממש להיות ממורמר מזה לא נראה לי.כלומר זה מחזק את הזהות שלנו
אני רואה שאתה חושב כמוני אבל עדיין אני חושב שיש לחדד את הנקודות הנ"ל כי חלק גדול מאוד של הציבור ממורמר על כך
ואם ישנו את הלך החשיבה כל התמונה תשתנה
השאלה היא כמה פעמים נתקלים ובמה...דהיינו מה אנחנו חושבים ומה עובר לנו בראש כשאנחנו רואים או שומעים משהו. הנושא זה ההסתכלות
השאלה היא אם יש עניין להשיב?אני משיב לו מנה אפיים
אה"נ, לא אמרתי שתמיד צריך לענות.השאלה היא אם יש עניין להשיב?
שהרי בדר"כ הצועק והמחרף אינו מחפש תשובות אלא רק להתנגח, וכל הויכוחים לא יעזרו לו. אלא לרוב זה יגביר את הכעס והצעקות
ועוד שלא נראה שבן תורה צריך להגיב לכל מאן דהו שזורק משפט טיפשי כזה או אחר. לפעמים השתיקה מעוררת יותר השתאות והערכה כלפי מי שצעקו עליו