גם אני לא שמעתי. אבל שמא אפשר ולהרב @מורשת מרן הי"ו יש מה להוסיף לנו בענין זה.וזו לא שמענו.
גם אני לא שמעתי. אבל שמא אפשר ולהרב @מורשת מרן הי"ו יש מה להוסיף לנו בענין זה.וזו לא שמענו.
ח"ו שלא ישתמע מדברי שכוונתי היתה עליו או על בני ביתו.מה שידוע לי שהרב צדקה רחוק מזה בהרבה מאוד.
וגם עוזריו לא בקיאים כלל.
זה לא סתם נעלמה מן העין, לקחו אותה באוטו, וגם מי שלא הלך אחרי המיטה, היה בדעתו שהקבורה תהיה לפני השקיעה. מה שלא קרא לבסוף.גם אני לא שמעתי. אבל שמא אפשר ולהרב @מורשת מרן הי"ו יש מה להוסיף לנו בענין זה.
במטוס אין סברא זו, למרן א"צ בזה.זה לא סתם נעלמה מן העין, לקחו אותה באוטו, וגם מי שלא הלך אחרי המיטה, היה בדעתו שהקבורה תהיה לפני השקיעה. מה שלא קרא לבסוף.
ואמר לנו מרן שליט"א שכך נוהגים למעשה היום כשמישהו נפטר בחו"ל, ומטיסים את המיטה במטוס, הנמצאים בחו"ל מתחילים לשבת שבעה כשעלתה המיטה למטוס, ולא מחכים לקבורה.
כתבתי זאת כתוספת. "וגם".במטוס אין סברא זו, למרן א"צ בזה.
אכן.נכון, וע"ז כתבתי שמרן ס"ל הכי אף בלא האי טעמא.
גם בירושלים לוקחין מיטת האב ברכב הכחול, והבנים חוזרים לביתם. א"כ מאי שנא?אכן.
יכול להיות.גם בירושלים לוקחין מיטת האב ברכב הכחול, והבנים חוזרים לביתם. א"כ מאי שנא?
יוכלו הבנים לישב תיכף ומיד?
ויתחייבו תיכף ומיד בתפילה וברכות?
נכון,ביבי"א יש תשובה במי שהתחיל לשבת שבעה ואח"כ התברר שלא קברו את המת, שעלה לו אותו היום לשבעה ימים.
ביבי"א יש תשובה במי שהתחיל לשבת שבעה ואח"כ התברר שלא קברו את המת, שעלה לו אותו היום לשבעה ימים.
לא הבנתי, ישנה בזה מחלוקת בא"ח ויבי"א?נכון,
אבל מרן הרב צדקה אמר שקדם לזה גם מרן הבן איש חי שהוא כן פוסק שזה עולה למנין שבעה
לא יודע מה מוזכר ביבי"אלא הבנתי, ישנה בזה מחלוקת בא"ח ויבי"א?
כמדומה שהמנהג שהבנים אינם מלוים אבל למעמד הקבורה כן מגיעיםגם בירושלים לוקחין מיטת האב ברכב הכחול, והבנים חוזרים לביתם. א"כ מאי שנא?
יוכלו הבנים לישב תיכף ומיד?
ויתחייבו תיכף ומיד בתפילה וברכות?
זה סלון בית הרב המנוח ע"ה מעל הבית הכנסתבאגב: מכאן זה מתחיל
הצג קובץ מצורף 28837
להד"מ.כמדומה שהמנהג שהבנים אינם מלוים אבל למעמד הקבורה כן מגיעים
יש כמה מנהגים בזה...להד"מ.
הולכים לביתם תיכף אחר שהמיטה הלכה.
אני דיברתי על מנהג ירושלים הוותיק, אם השתנה המנהג ויש מנהג ירושלים מודרני לא אדע...יש כמה מנהגים בזה...
אמן ואמן.שלא נדע.
אין לי ספרא דבי רביעלה לנו