אליהו חיים יוסף
Member
היכן הכחשתי מה שכתוב ביבי"א?באמת תודה על האישור, שאני יכול להיות בר פלוגתא שלך. כה"כ על הפרגון.
ולענייננו, אם אתה רוצה שאמשיך לדון עמך בדבריך, לחיי, אבל בתנאי אחד, שאל תשקר את עצמך, ממה שנכתב בפירוש ביבי"א.
היכן הכחשתי מה שכתוב ביבי"א?באמת תודה על האישור, שאני יכול להיות בר פלוגתא שלך. כה"כ על הפרגון.
ולענייננו, אם אתה רוצה שאמשיך לדון עמך בדבריך, לחיי, אבל בתנאי אחד, שאל תשקר את עצמך, ממה שנכתב בפירוש ביבי"א.
התייחסתי לזה לעיל:
אם אתה רוצה לחלוק על דבריי, אתה יכול, אבל 'עם שכל'.
מחילה אבל למה בצורה זו, בא נדון לגופן של דברים בכבוד ובנעימות.באמת תודה על האישור, שאני יכול להיות בר פלוגתא שלך. כה"כ על הפרגון.
להכחיש המוחש זה שלב אחד לפני 'שכל'... (ואולם הוא שלב משמעותי ביותר עשרת מונים)
עיקר כוונתי לומר, שאחרי כל מה שהתבאר לעיל, מגיע אחד ואומר שאין סמיכתו של מרן על הדברי מנחם, בלי להתייחס למה שנכתב לעיל. ואחרי זה עוד יתלונן על מי שמעיר על מרן, שהוא מעיר בלי שכל.מחילה אבל למה בצורה זו, בא נדון לגופן של דברים בכבוד ובנעימות.
אפילו הכי, כל אחד יכתוב הבנתו דרך כבוד, והבוחר יבחר.עיקר כוונתי לומר, שאחרי כל מה שהתבאר לעיל, מגיע אחד ואומר שאין סמיכתו של מרן על הדברי מנחם, בלי להתייחס למה שנכתב לעיל. ואחרי זה עוד יתלונן על מי שמעיר על מרן, שהוא מעיר בלי שכל.
מי שהעיר לא בכבוד הוא הנ"ל, אני כתבתי בכבוד, ולא אחזור בי. רק כתבתי כי על מציאות מפורשת אין טעם להתווכח. אולי לאחרים יש הנאה מזה, שיהיה להם לבריאות..מחילה אבל למה בצורה זו, בא נדון לגופן של דברים בכבוד ובנעימות.
מי שהעיר על שכותבים בלי שכל, הלא הוא כבודו. אני כתבתי לא לשקר את המציאות. וכנ"ל.עיקר כוונתי לומר, שאחרי כל מה שהתבאר לעיל, מגיע אחד ואומר שאין סמיכתו של מרן על הדברי מנחם, בלי להתייחס למה שנכתב לעיל. ואחרי זה עוד יתלונן על מי שמעיר על מרן, שהוא מעיר בלי שכל.
אמת. אבל בתנאי אחד שזה מח' בהבנה. לא בדברים מפורשים.אפילו הכי, כל אחד יכתוב הבנתו דרך כבוד, והבוחר יבחר.
עי' גם לעיל מה שהשבתי... חבל שאתה לא מתייחס לגוף הדברים.אין טעם לחזור שוב על הדברים.
ראה דברי בשרשור לעיל מינה. שם הבאתי את הדברים המפורשים במרן זיע"א. ע"ש ותרו"ן אם תרצה.