• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

ברכת נשים על מצוות עשה שהזמן גרמא - מנהג שאלוניקי

באמת תודה על האישור, שאני יכול להיות בר פלוגתא שלך. כה"כ על הפרגון.

ולענייננו, אם אתה רוצה שאמשיך לדון עמך בדבריך, לחיי, אבל בתנאי אחד, שאל תשקר את עצמך, ממה שנכתב בפירוש ביבי"א.
היכן הכחשתי מה שכתוב ביבי"א?

התייחסתי לזה לעיל:

אם אתה רוצה לחלוק על דבריי, אתה יכול, אבל 'עם שכל'.
באמת תודה על האישור, שאני יכול להיות בר פלוגתא שלך. כה"כ על הפרגון.

ולענייננו, אם אתה רוצה שאמשיך לדון עמך בדבריך, לחיי, אבל בתנאי אחד, שאל תשקר את עצמך, ממה שנכתב בפירוש ביבי"א.

להכחיש המוחש זה שלב אחד לפני 'שכל'... (ואולם הוא שלב משמעותי ביותר עשרת מונים)
מחילה אבל למה בצורה זו, בא נדון לגופן של דברים בכבוד ובנעימות.

עיקר כוונתי לומר, שאחרי כל מה שהתבאר לעיל, מגיע אחד ואומר שאין סמיכתו של מרן על הדברי מנחם, בלי להתייחס למה שנכתב לעיל. ואחרי זה עוד יתלונן על מי שמעיר על מרן, שהוא מעיר בלי שכל.

עיקר כוונתי לומר, שאחרי כל מה שהתבאר לעיל, מגיע אחד ואומר שאין סמיכתו של מרן על הדברי מנחם, בלי להתייחס למה שנכתב לעיל. ואחרי זה עוד יתלונן על מי שמעיר על מרן, שהוא מעיר בלי שכל.
אפילו הכי, כל אחד יכתוב הבנתו דרך כבוד, והבוחר יבחר.
ובפרט שרבי @ישראל שליט"א הינו ת"ח חשוב ובנש"ק.

מי שהעיר לא בכבוד הוא הנ"ל, אני כתבתי בכבוד, ולא אחזור בי. רק כתבתי כי על מציאות מפורשת אין טעם להתווכח. אולי לאחרים יש הנאה מזה, שיהיה להם לבריאות..
מי שהעיר על שכותבים בלי שכל, הלא הוא כבודו. אני כתבתי לא לשקר את המציאות. וכנ"ל.

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון