עיין בילקו"י שלא כתב כך.מה השאלה? מברכים על הברק "עושה מעשה בראשית" ואח"כ על הרעם "שכוחו וגבורתו מלא עולם" (אא"כ שהה בתחילה ולא בירך מיד על הברק).
הרב הזכיר את זה באחד השיעורים האחרונים (כמדומני לפני שבועיים-שלוש)
אינו לפניי כרגע, אבל כנראה שחזר בו. הרי פשוט לכולם וכן נוהגים כבר שנים וכן מוזכר תמיד בשיעורים. מה קרה התעוררה השאלה פתאום? מה נהגת עד עכשיו?!עיין בילקו"י שלא כתב כך.
גם אחרי חזו"ע טו בשבט ברכות יצא ילקו"י ברכות תשעא ובו כתב שמברכים לכתחילה רק על הרעם וכו'.אינו לפניי כרגע, אבל כנראה שחזר בו. הרי פשוט לכולם וכן נוהגים כבר שנים וכן מוזכר תמיד בשיעורים. מה קרה התעוררה השאלה פתאום? מה נהגת עד עכשיו?!
מי הכותב? ואיך מתורצת הסתירה בין מרן שליט"א לחזו"ע?ברכות הרעם והברק. (מצאתי)
תראה במשנב מאורות סי' רכז בהערה שכתבו סתירה בין מה שכתב מרן בהערה להלכה למעלההאם מרן שליט"א חזר בו לגבי עדיפות של ברכת שכוחו וגבורתו מלא עולם. לפטור בה את הברקים? לאחר שיצא חזו"ע ברכות?
אין לי מאורותתראה במשנב מאורות סי' רכז בהערה שכתבו סתירה בין מה שכתב מרן בהערה להלכה למעלה