• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

ב' כזיתות לסועדים?

abc123

Well-known member
למה צריך לתת לסועדים בליל הסדר ב' כזיתות במקרה שיש מספיק ורק אם אין מספיק נותן להם כזית? לכאורה אז מעיקרא יכול לתת להם ממה שמחוץ לקערה ולא בירך עליו ויאכלו כזית ברווח.
 
ב"ה
יש מחלוקת מהו לחם עוני שהתורה אמרה לאכול ממנו כזית בלילה זה,
האם לחם שעונים עליו דברים הרבה, וא"כ אז צריך שיהיה שלם כמו כל לחם של ברכה,
או לחם עוני מה עני דרכו בפרוסה אף כאן צריך חצוי ולא שלם,
ומספק מברכים על שניהם, העליון שלם בשביל הדעה הראשונה, והאמצעי חצוי בשביל הדעה השניה, והתחתון שלם בשביל לחם משנה (לפי השיטה הראשונה שהעליון הוא לחם עוני).

ולכן כל אחד שיכול לאכול משניהם כזית, גם מהעליונה וגם מהאמצעית, כדי שלפי שתי השיטות יזכה לאכול מלחם "של הברכה" (רש"י ברכות מ. ד"ה טול ברוך), אשריו, אבל כשנגמרו שתי המצות העליונות כבר לא נותר מלחם של הברכה כלל, לא לפי השיטה הראשונה ולא לפי השיטה השניה, ולכן העיקר שיאכל כזית מצה כפי שציותה תורה.

אבל כן ראוי שיתן לכל אחד מהמסובים חתיכה קטנה מלחם של ברכה, וכזית מבחוץ, כדי שיזכו לטעום מלחם של ברכה.
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון