הגר"י זילברשטיין שליט"א מצטרף לדעת תורה של מרן הראש"ל רבינו הגדול שליט"א
הגר"י זילברשטיין: מותר לחלל שבת כדי לברוח מהארץ, ולא להתגייס לצבא
במהלך משאו המרכזי של עמוד ההוראה הגר"י זילברשטיין, בעצרת נגד גזירת הגיוס, נשא דברים נוקבים בענייני השעה | במהלך הדברים חשף הוראה הלכתית המשקפת את חומרת ההליכה לצבא
להלן תמלול מלא מדברות קדשו של הרב זילברשטיין:
"מה אני, מה אני שאדבר לפני גדולי הדור שנמצאים פה, שבזכותם כל האומה שלנו קיימת.
"אבל שמעתי הלכה מפי מורי ורבי הגאון רבי יחזקאל אברמסקי זצ"ל, הלכה נוראה, ושאלתי את הרבי שלי, לפרסם את זה? הוא אמר לי, וודאי שתפרסם את זה, והלך הוא עצמו וגם פרסם את זה. אז אני מתכבד כעת ברשותכם, ברשות גדולי התורה, גדולי היראה שנמצאים פה, לחזור על הלכה למעשה ששמעתי מפי מורי ורבי הרב אברמסקי.
"הוא אמר לי ככה: תשמע, יש כיום גזירה שצריכים להתייצב לצבא, ואנחנו יודעים שזה מאד לא ראוי, אני רוצה להגיד לך הלכה, מה היא ההלכה? - אם אי אפשר להסתדר עם הצבא, אז יש מצוה על כל אדם ואדם שיעזוב את ארץ ישראל, ויעשה כל מאמץ שהוא – לא לגור פה.
"אמרתי לרבי שלי, אני מזדעזע לשמוע, אז הוא השיב: עוד לא אמרתי לך את הכל, תשמע מה שאני אומר לך, לחלל שבת ולברוח מן הארץ!
"שאלתי עוד פעם: רבי, אפשר להגיד דברים כאלה ברבים? אז הוא אמר: תראה אם אתה לא תגיד, אני יגיד. והוא הלך ואמר את זה ברבים. אם ניצב בינינו אדם, שמאלצים אותו ללכת לצבא, ויש חשש שירד מהדרך, אני מצווה עליו שיחלל שבת.
"לעת עתה, עוד אף אחד בינתיים לא אמר כזה דבר, להיכנס לתוך אוטו, לשלם כסף, ולברוח מן הארץ. מדוע? זה פיקוח נפש. הזדעזעתי לשמוע את הדברים הנוראים האלה. סיפרתי אותם גם למו"ח מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל, כזה פסק הלכה למעשה, לקחת מכונית בשבת ולברוח מן הארץ, עוד לא שמעתי דבר כזה. לחיות את החיים האלה, עם מקומות שאפשר שם לרדת מיהדות, מחללים שבת! הדברים מזעזעים".
לאחר מכן הוסיף הגר"י זילברשטיין דברי סניגוריא על עם ישראל: "ובכל זאת אני רוצה להגיד משהו, אני נפגש עם אנשים, ואני רואה שיש חיזוק מאד גדול, אנשים שנראים כעוכרי ישראל, פתאום הם באים ורוצים לקיים מצוות.
"היום הזה שאנו נמצאים בו, זה יום של הרבה מאד תקווה, אני נמצא כל היום בכולל אצלנו בחולון, באים אנשים כ"כ רחוקים, ואיני יודע מי דוחף אותם, חוץ מהשכינה הקדושה. באים, ומבקשים רחמים, תגיד לי, מה אני עושה דבר ראשון בשבת. אז אני אומר להם: דבר ראשון אל תיסע באוטו ואל תדליק חשמל, שבת, כי אשמרה שבת קל ישמרני. אומר לי היהודי הזה, מיד אני עושה את זה, ונשבע שלא יסע יותר באוטו, ולא מדליק אור, אלא ישב ויזמר זמירות.
"אנחנו מבקשים מהקב"ה, ראה נא הקב"ה והביטה, איזה בנים יקרים יש לך! במעמד כל התלמידי חכמים שנמצאים פה, אני רוצה לבקש רחמים מהקב"ה. יש יהודים שבאים ואומרים לי, אנחנו יותר לא נחלל שבת, זה ממש דברים נוראים.
"ולבני הישיבות, אני יודע שיש התעוררות מאד גדולה בשבת, לא לדבר מילה אחת חוץ מאשר ללמוד, ובפרט הלכות שבת, כי אשמרה שבת קל ישמרני, כמו שייסד האבן עזרא, שאמר עליו הרמב"ם שנשמתו ניצוץ מנשמת אברהם אבינו. אנשים מבקשים ישועות, הנה יש לך ישועות, שמירת השבת!
"אנחנו נמצאים פה בכזו אגודה נפלאה של ת"ח, מתי זוכים אנו לראות כזה מחזה, אני רוצה לבקש מחבריי, אנא, לקבל כל אדם בסבר פנים יפות, אפשר לחולל נפלאות.
"והקב"ה יעזור לנו ונזכה במהרה לראות את ישועת ישראל ואת עם ישראל בתפארתו, כולנו עבדי השם!". (כל רגע)