זאב New member 30 דצמבר (12) 2020 #1 אני עובדת בגן והחצר ממש צמודה ואני יוצאת הרבה מהגן לחצר להביא תיקים של ילדים השאלה אם שאני חוזרת אני צריכה לברך עוד פעם על המים תודה רבה
אני עובדת בגן והחצר ממש צמודה ואני יוצאת הרבה מהגן לחצר להביא תיקים של ילדים השאלה אם שאני חוזרת אני צריכה לברך עוד פעם על המים תודה רבה
ה הרב אורן נזרית Active member חבר צוות 30 דצמבר (12) 2020 #2 שלום וברכה כל שהמקום מגודר אין צריך לחזור ולברך וכ"כ בהלכה ברורה (סימן קעח אות יב). בברכה רבה
ה הרב שלמה דנינו Member חבר צוות 30 דצמבר (12) 2020 #3 שלום רב ! אין צריך לברך כל זמן שזו אותה רשות ואע"פ שזה בית וחצר ודומה הדבר לשני חדרים בבית אחד
ח חכם Active member 31 דצמבר (12) 2020 #4 הרב אורן נזרית אמר: שלום וברכה כל שהמקום מגודר אין צריך לחזור ולברך וכ"כ בהלכה ברורה (סימן קעח אות יב). בברכה רבה לחץ כדי להרחיב... רק לתועלת המעיינים אציין ברשות הרבנים המשיבים, שבהלכה ברורה שם מדובר כשאוכל במקומות שונים בחצר, ולא על מעבר מהבית לחצר, והיה אפשר לחלק. אולם לאחרונה ראיתי תשובה של מרן הראש"ל בעלון מרן מאור ישראל, שכתב במפורש כדברי הרב המשיב כאן. קבצים מצורפים vayshlach5781.pdf vayshlach5781.pdf 1 MB · צפיות: 5
הרב אורן נזרית אמר: שלום וברכה כל שהמקום מגודר אין צריך לחזור ולברך וכ"כ בהלכה ברורה (סימן קעח אות יב). בברכה רבה לחץ כדי להרחיב... רק לתועלת המעיינים אציין ברשות הרבנים המשיבים, שבהלכה ברורה שם מדובר כשאוכל במקומות שונים בחצר, ולא על מעבר מהבית לחצר, והיה אפשר לחלק. אולם לאחרונה ראיתי תשובה של מרן הראש"ל בעלון מרן מאור ישראל, שכתב במפורש כדברי הרב המשיב כאן.