• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

האם אפשר לסמוך על קיצור שולחן ערוך חזון עובדיה?

בנימין לוריא

Administrator
חבר צוות

בכל פעם שאני לוקח משם הלכה, אני פותח את המקור שמובא למטה... ואם יש הוספות כמו בהלכות ספירת העומר שיש תשובה של מרן לגבי פלג המנחה, אם לא נסתר מספריו, אז אפשר ללכת אחריה. זה תורה שבכתב, לא מעיין אומר...

ידוע שהרב יצחק מתנגד לכל מה שהם עושים שמדפיסים תשובות מהמחברות ועושים את זה בספרים כמו יחוה דעת חלק ז ויביע אומר חלק יא
אם אתה רוצה יותר בחריפות, יש באיזהו מקומן שדיבר בעצרת שהיתה ביום פטירת מרן, באחד השנים. אולי הרב @בנימין לוריא יוכל למצוא זאת ולהעלות לאתרא הדין.

לחיבת הקודש אצרף מה שכתבו דברי המכון בתחילת קיצור שו"ע חזו"ע אבלות עמ' י, בזה"ל: ביקש מרן רבנו זצ"ל מאת נכדו חביבו הרה"ג רבי יעקב סיני שליט"א, אשר זכה לקרבתו וליצוק מים על ידו, לערוך ספר אשר יקבץ את כל פסקיו והוראותיו אל פונדק אחד, בדרך קצרה ותמציתית השווה לכל נפש, כדי שיוכל כל אדם למצוא את מבוקשו בנקל, לדעת מה יעשה ישראל. ואפריון נמטייה וכו'.
ובראשית חודש אייר תשע"ג, זכינו והיו חלקים מספר זה למראה עיני רבינו, בתוך שבעת ימי האבל על פטירת בנו הגאון רבי יעקב זצ"ל. וייטב הדבר בעיניו, בראותו דבר דבור על אופניו, והרבה שיבח את הספר בשבח המגיע לכתבי'ם, כי חכמה יש כאן ולא מלאכה, כאשר יראה כל רואה. ועלית על כולנה זיכוי הרבים שיש בו, להורות לעם את הדרך ילכו בה ואת המעשה אשר יעשון. עכ"ל.

שמדפיסים תשובות מהמחברות ועושים את זה בספרים כמו יחוה דעת חלק ז ויביע אומר חלק יא
לא מדויק. יש ביחו"ד ח"ז תשובות שמרן ייחד אותם ליחו"ד ח"ז רק שלא הספיק להוציא ונפטר. וכגון התשובה בסי' לט ועוד.
צריך לדקדק היטב לפני שכותבים דברים כאלו.

אני מכיר אישית את הרב המחבר (של קיצור הלכות שבת, מועדים וטהרת הבית), והוא ת"ח עצום, ועמל הרבה לרדת לסוף דעתו של מרן זצ"ל, ולא מסתמך על גליונות ותשובות שאינם בהכרח מסקנתו של מרן זצ"ל. וכן מתחשב מאוד בדעתו של מרן הראש"ל שליט"א בהבנת דברי מרן זצ"ל.
וכמו שכבר הזכירו, כל מה שכתוב בהלכה למעלה, זה בגדר "תורה שבכתב" מספרי מרן זצ"ל.

לא מדויק. יש ביחו"ד ח"ז תשובות שמרן ייחד אותם ליחו"ד ח"ז רק שלא הספיק להוציא ונפטר. וכגון התשובה בסי' לט ועוד.
צריך לדקדק היטב לפני שכותבים דברים כאלו.
אל תדאג, אני מכיר טוב מאוד את מה שאתה כותב. ואפילו ציינתי לעצמי בדף את כל התשובות המוסמכות על מה הן עוסקות ואיפה הם בספר. ידעתי גם ידעתי... כוונתו על התשובות מהמחברות.

חזור
חלק עליון