• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם היום רוב הבהמות טרפות?

אד יעלה

Well-known member
שמעתי שהיום רוב הבהמות הם טרפות ולכאורה א''כ כיצד אפשר לברך על השחיטה הלא אם היא טרפה זה ברכה לבטלה
ואם איירי בבית מטבחיים שיש הרבה בהמות ניחא שישיחט בזה אחר זה וגם להקפיד שלא יהיה הפסק אבל בשוחט יחידי מאי איכא למימר
ואולי בשביל שמוציא מטומאת משא מנבילה והופכה לטריפה גם חשיב שחיטה\ולכאורה ע''ז לא חשיב וצוונו

שמעתי שהיום רוב הבהמות הם טרפות ולכאורה א''כ כיצד אפשר לברך על השחיטה הלא אם היא טרפה זה ברכה לבטלה
ואם איירי בבית מטבחיים שיש הרבה בהמות ניחא שישיחט בזה אחר זה וגם להקפיד שלא יהיה הפסק אבל בשוחט יחידי מאי איכא למימר
ואולי בשביל שמוציא מטומאת משא מנבילה והופכה לטריפה גם חשיב שחיטה\ולכאורה ע''ז לא חשיב וצוונו
יש בזה פולמוס עצום ורב. גם כאן באתר וגם בכללי בעולם ההלכה.

אני חושב שהפולמוס הוא לגבי חלב ולא לברכה
לא על החלב (אולי יש גם) ולא על הברכה (אולי יש גם) אלא על עצם אם מותר לאכול אותם.

ולא כ"כ עיינתי בדבריך, מצטער. רק עכשיו הבינותי את שאלתך כדבעי.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
לא על החלב (אולי יש גם) ולא על הברכה (אולי יש גם) אלא על עצם אם מותר לאכול אותם.

ולא כ"כ עיינתי בדבריך, סורי. רק עכשיו הבינותי את שאלתך כדבעי.
מה הכוונה אם מותר לאכול אותם
שיבדקו אם היא נמצאת טריפה או לא??????????????????????

רוב הבהמות אינן טריפות!
רוב הבהמות לא נאכלים מחמת חששות וחומרות בטריפות.

אני חושב שהפולמוס הוא לגבי חלב ולא לברכה

גם היום אני אומר מידיעה רוב כשר
בחו"ל שיש מרעה יותר טוב אפי' יש לפעמים רוב חלק ב"י
גם בארץ אמנם הבדצי"ם מגיעים לכ 20-30 חלק אבל בכשר יש רוב
וגם הרבה מאוד זה חומרות שמעיקר הדין כשרות

חזור
חלק עליון