ע"ה ס"ט
Well-known member
כל הבתים שלו ידועים?גם בספרד וגם במצרים, וי"א שגם במרוקו
גם אם כן, ודאי שרוב בתיהם של הראשונים, וגם של רבים מהאח' לא ידועים, וזה לא ראיה שלא היה להם בית!!!
כל הבתים שלו ידועים?גם בספרד וגם במצרים, וי"א שגם במרוקו
פשיטא שזה לא ראיה שלא היה להם בית, כתבתי סיפור דברים בעלמא לענין מקומות מגוריו של הרמב"ם, בלי קשר לנידון.כל הבתים שלו ידועים?
גם אם כן, ודאי שרוב בתיהם של הראשונים, וגם של רבים מהאח' לא ידועים, וזה לא ראיה שלא היה להם בית!!!
צודק מאה אחוז.באמת, שאיני מבין מה הצורך שלנו ל'הגדיל' את מרן בסיפורים כאלו, שהאשכנזים רצו אותו וכו'.
כל העיסוק בסיפורים כאלו, רק מבטא את הצורך של המספרים ב'אישורים' מהם, כאילו ומרן זיע"א זקוק להסכמתם...
מנין הביטחון שלך?!תכל'ס.
אין, ולא היה שום מכתב שבו היתה הצעה מעשית שמרן זי"ע יכהן במשרה כלשהיא מטעם הרב דסלר.
אין אף אחד שמחזיק מכתב כזה ברשותו, כי מכתב כזה מעולם לא נכתב.
ואז?אני לא יודע אם היה או לא היה, אבל היה משהו מסויים, ואין עשן בלי אש.
ואם תעשה בדיקה על הסיפורים שיוצאים מבני אשכנז, תראה ש99% מהם הם באותו סגנון.
אל תגזים..ואם תעשה בדיקה על הסיפורים שיוצאים מבני אשכנז, תראה ש99% מהם הם באותו סגנון.
כעת בחפפשי מצאתיו:במחילה, אבל באשכול אחר הובאה הסכמת הסטייפלר לספר כרמי שלי לרבי שלי מקייקץ, בו משבח את מרן.
והתנה את הסכמתו לספר בכך שמרן יתן הסכמה לספר. ע"ש.
אינו מדויק.והתנה את הסכמתו לספר בכך שמרן יתן הסכמה לספר. ע"ש.
וכי מרן מדמיין? משקר? חולם?היום דיברתי עם הגר"א כהנמן והוא הכחיש בתוקף דבר זה, וטען ששמע מזה ולהד"מ.
וגם אמר שמי שיביא לו תיעוד מוכן להביא לו ממון רב,,,,,,,,,,,,
ולענ"ד במחכ"ג לא ראינו אינה ראיה ונאמנים אלינו ד' מרן שליט"א שיש לו מכתב כזה
הוא לא ימציא סתם ובודאי יום אחד יראה התיעוד מסתמא.
ראיתי הביאו לזה ראיה וזה כתוב מפורש בספר של מלכות וקסברגר.וכי מרן מדמיין? משקר? חולם?
אני זוכר עוד מהישיבה שמרן סיפר את זה,
ומה שלא מוציא תיעוד, ולא מראה צילום, או ראיה וכו', זה בגדר סוד ה' ליראיו.
מרן לא מחפש להגדיל את אביו, ומי שלא רוצה שילך הביתה.
וחלילה מלחשוב לרגע שמרן לא מדייק חלילה.
העניין הוא כזה- שהסיפור הוא נכון רק יש בו שני פרטים שונים וחסריםמו כן מונח בזכרוני שראיתי באחד מספרי תולדותיו של מרן צילום כתב היד של ההתכתבות בין הגר"א דסלר למר ששון ואיני זוכר היכן זה...
ומי שיעלה זכות הרבים תלוי בו...
וייסכר פי דוברי שקר המדברות על צדיק עתק בגאוה ובוז
אם כפי דבריך, מיניה וביה קשיא- לפי מה שכתבת שהרב דסלר הוא זה שהציע שמרן זיע"א יהי ר"מ בפוניבז',תמיד אפשרי לשכתב את המציאות, מרן אכן היה ראש ישיבה, בישיבת אור התורה כמדומה, יחד עם הרב שבדרון, שם למד אצלו בין היתר רה"י הגר"מ צדקה שליט"א.
אז מתאים לו או לא מתאים לו להיות רה"י?
הגרב"צ אבא שאול זצ"ל לדברי תלמידיו היה רחוק מאוד מהרבנות, אך יש מכתב שבו מבקש ממרן לתת לו כושר לרב עיר.
אבל שיכתוב המציאות בידינו.
לנידוננו, יש מכתבים של רבי סאלימן ששון עם הרב דסלר על מינוי מרן לצוות ישיבת פוניבז', זה מציאות. מה בדיוק היה ולמה כוונתם, נתון לפרשנות.
אבל מציאות המכתב לא!!!
מצורף תימלול המכתב מתוך ספר פוסק הדור.