• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

האם זה מדוקדק לומר מילים עם שתי וא"וים או עם שתי יו"דים?

שילה אפרהימי

Well-known member
כבר זמן מה אני תוהה בדבר זה, כי מחד בהלכות כתובות מבואר שמילים שאנו כותבים עם שתי וא"וים (כמו פתח תקווה) באמת צריכים לכתוב עם ואו אחת. מאידך רואים מילים בגמרא וראשונים (כמו "דכוותיה") שכתובים עם 2 ואוים. ה"ה לעניין שתי יודים. ומה באמת ההסבר הדיקדוקי לזה? האם זה כמו דגש? (כמו "חננני" בתהילים וכמו שמצוי בשפה האנגלית).
 
זה בדיוק העניין, לא אכפת לי מה'אקדמיה', אני יודע מה דעתה בעניין. אכפת לי מהדקדוק המקורי.
מה הקשר בין הדקדוק האמיתי למה שהובא בגמ' ובראשונים?!
אם תמצא מקום כזה בתורה תוכל לשאול ולהשוות.
הדקדוק האמיתי הוא ע"פ התנ"ך, בגמ' ובראשונים אין שום הקפדה על הדקדוק. (ולפעמים אפי' מילים שמשנות משמעות).
 


כתוב את תגובתך
חזור
חלק עליון