נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
וודאי שעל כאו"א מוטל ללמוד מוסר ולשפר מידותיו, אבל החמץ שבלב הוא האמיתי?!החמץ האמיתי הוא החמץ שבלב
דווקא יש לי 'חבורה' קטנה שכתבתי לפורים, מה הדין במי שמוצא בפסח את החמץ שבלב, אם כופה עליו את הכלי וכו'...וודאי שעל כאו"א מוטל ללמוד מוסר ולשפר מידותיו, אבל החמץ שבלב הוא האמיתי?!
תועיל לו מכירה???
שוב ראיתי בתפילה שאחר ביעור החמץ שבספר לשון חכמים שכתב: "וכשם שבערנו החמץ מרשותנו היום הזה, כן תזכנו ותסיענו ותעזרנו ותאמינו לבער היצר הרע מקרבנו, וכו'".וודאי שעל כאו"א מוטל ללמוד מוסר ולשפר מידותיו, אבל החמץ שבלב הוא האמיתי?!
תועיל לו מכירה???
אגב אורחא אכתוב גם את מה שנתחדש לי היום:דווקא יש לי 'חבורה' קטנה שכתבתי לפורים, מה הדין במי שמוצא בפסח את החמץ שבלב, אם כופה עליו את הכלי וכו'...
האם יש לומר בזה הלעיטהו לרשע וימות?חוק החמץ יגרום לאנשים להכניס חמץ בדווקא
אילו אברכים נוהגים ללבוש פראק?חשבתי על זה, למה בפסח נוהגים האברכים ללבוש פראק?
בד"כ מי ששם פראק בחתונה שם פראק גם בחג כדי שיהיה בגד יותר מיוחד משבת.אילו אברכים נוהגים ללבוש פראק?
אלו בעיקר יוצאי ישיבות האשכנזים, ששמים פראק יחד עם הציציות בחוץ.
(והם עושים זאת רק ביו״ט,וגם לא רק בפסח)
בד״כ, ספרדי ששם פראק בחתונה, הוא יוצא ישיבה אשכנזית, עם ציציות בחוץ, והשקפה לא נכונה כלפי גדולי הספרדים. צא ובדוק.בד"כ מי ששם פראק בחתונה שם פראק גם בחג כדי שיהיה בגד יותר מיוחד משבת.
אה"נ, זה גם בסוכות ובשבועות, אבל אז זה הורס לי את הווארט...
בכל אופן, גם לשיטתך, אני יכול לומר את הווארט הזה בציבור האשכנזי.בד״כ, ספרדי ששם פראק בחתונה, הוא יוצא ישיבה אשכנזית, עם ציציות בחוץ, והשקפה לא נכונה כלפי גדולי הספרדים. צא ובדוק.
כך שאני לא יודע מה כן הורס לך את הוורט.
תיפח רוחו!מנהל מחלקה בסורוקה הכניס בזדון חמץ לבית החולים
זעזוע: גל איפרגן, מנהל מחלקה הנוירולוגית ויו"ר החטיבה לרפואת המוח בבית החולים סורוקה בבאר שבע העלה הבוקר (ראשון) פוסט חמור ובו כתב כי הכניס חמץ רח"ל לבית החולים באופן מכוון.
הוא העלה תמונה כשהוא מחזיק שקית עם לחם בפתח בית החולים וכתב: "מעולם לא אכלתי חמץ בפסח. השנה, לראשונה בחיי קניתי חמץ בפסח והכנסתי אותו בפומבי לבית החולים. אף אחד לא עצר אותי, כי המדינה שפויה, רק הממשלה הזויה. אזרח חופשי, עם חופשי. חייבים לעצור את הטירוף".
אתה התכוונת לבדיחה נחמדהמטומטם רודף צומי מעורר מדון ומחלוקת.
מצד שני הוא נותן פשט חדש למה הטוב שברופאים לגהינום.
ד.א. אומרים שיש בעיה אחרי חוק החמץ להכניס את הילד לבית חולים אם הוא 'חלה'....
כאן בפורום...בכל אופן, גם לשיטתך, אני יכול לומר את הווארט הזה בציבור האשכנזי.
הלעיטהו לרשע וימותמנהל מחלקה בסורוקה הכניס בזדון חמץ לבית החולים
זעזוע: גל איפרגן, מנהל מחלקה הנוירולוגית ויו"ר החטיבה לרפואת המוח בבית החולים סורוקה בבאר שבע העלה הבוקר (ראשון) פוסט חמור ובו כתב כי הכניס חמץ רח"ל לבית החולים באופן מכוון.
הוא העלה תמונה כשהוא מחזיק שקית עם לחם בפתח בית החולים וכתב: "מעולם לא אכלתי חמץ בפסח. השנה, לראשונה בחיי קניתי חמץ בפסח והכנסתי אותו בפומבי לבית החולים. אף אחד לא עצר אותי, כי המדינה שפויה, רק הממשלה הזויה. אזרח חופשי, עם חופשי. חייבים לעצור את הטירוף".
למה לא?!כאן בפורום...
הטענה של השמאלנים היא שחוק החמץ יגרום לאנשים להכניס חמץ בדווקא, וכמו שאמר לפיד המחטיא את הרבים אין מספיקין בידו לעשות תשובה, השאלה אם יש אמת בדברים?
לענ"ד הראיה שזה לא נכון היא שכל שונאי הדת טוענים את זה.