כמו שכתבתי בד''כ גלילה זה לא הגבהה וקשה מאוד להאמין שהיא הגביהה ולא מובן כ''כ מה היא עשתה שםאם גלילה היינו הגבהה, הרי שודאי שיש בזה פריצות כי כולם צריכים להסתכל על הס"ת, משא"כ בדין עליה לתורה, שמעיקר הדין אשה עולה למניין שבעה, שם אין צריך להסתכל. ע"כ בגלילה זה איסור חמור.
צודק במאה אחוזאנא לכתוב בכבוד על חכמי ישראל בכלל החוגים.
נתבאר שם במפרשים שהכוונה שהיו מורחות שמן על ראשי בניהם הכהניםהשאלה גם למה אתם קוראים גלילה. אני מאמין שהיא לא נכנסה באמצע התפילה לעשות גלילה רק ביקשה להצטלם אוחזת בס''ת.
תחשבו שבס''ת של אשכנזים קשה מאוד להגביה למי שלא מנוסה, וגלילה הם קוראים בד''כ למעיל שמלבישים לס''ת שזה לא מעשה כזה נורא
תעיינו בגמ' כתובות שהנשים היו מורחות שמן על ראשי הבחורים
אם לא עושים עסק מכל דבר אף אחד לא יודע. עובדה שתושבי השכונה עצמה לא ידעו מזה. עכשיו כל העולם יודע. מה הרווחנו?
אבל אמרו חכמים אשה לא תקרא בתורה מפני כבוד צבור"הכל עולין למנין שבעה ואפילו קטן ואפילו אשה"
צ"ע אם צריך לפסול אותם בגלל מעשה כזה מלהתפלל באותו מקום... פוסקים בבקשה.השבוע הלכתי ברחוב סמוך לשקיעה, ואיזה ליטאי מודרני שאל אותי אם התפללתי מנחה, כשהשבתי בחיוב אמר לי שאני עשירי, ואז ראיתי שזה בעצם הביהכנ"ס שבו נעשתה הגלילה הנ"ל, (עד אז לא ידעתי היכן ממוקם], ומיד אמרתי לו שאני צריך לבדוק אם אני יכול להתפלל כרגע, והתחמקתי.
אולי כוונתו לא מצד הפסיקה אלא מצד הרגש.צ"ע אם צריך לפסול אותם בגלל מעשה כזה מלהתפלל באותו מקום... פוסקים בבקשה.
עי במכתב הפוסק הגר"מ שטרנבוך שליט"א הנ"ל.צ"ע אם צריך לפסול אותם בגלל מעשה כזה מלהתפלל באותו מקום... פוסקים בבקשה.
אם יש פרצה צריך לצעוק ואין מקום לקריאות כאלויהודים!!! אחים!!!! תפסיקו להילחם אחד בשני ועוד לכווין לשם שמים תפסיקו לחטט אצל השני במה הוא שונה מאיתנו ובמה הוא לא בדיוק דקדק בהלכה כמו שצריך
ולסיום :אני מכיר פה כמה חברה' שהגיבו בחריפות והם עצמם מפספסים קריאת שמע דאורייתא הרבה פעמים...
די מספיק די